آیا Google Assistant قدرتمندتر از Siri و Alexa است؟

آیا Google Assistant قدرتمندتر از Siri و Alexa است؟

در طول سال های اخیر دستیارهای شخصی به ابزارهای مهمی برای کاربران موبایل بدل شده اند. نخستین بار کمپانی اپل در سال 2011 اقدام به معرفی Siri نمود و ابن محصول انقلابی، در گوشی آیفون 4 اس کمپانی جای خود را یافت. Siri به کاربران امکان انجام کارهایی همچون نشاندن زنگ و یا پرسیدن سوالاتی درباره وضعیت آب و هوا، نتایج مسابقات ورزشی و غیره را می داد، این قابلیت ها قبلا وجود نداشت و همین امر محبوبیت آن را دوچندان نمود. دو سال بعد از این ماجرا کمپانی گوگل پا در این عرصه نهاد و Google Now را روی کار آورد، البته این محصول گوگل تشابه چندانی به عملکرد Siri در آن روزها نداشت، چرا که Siri یک دستیار شخصی بود که با دستورات صوتی فعال می شد، در حالی که Google Now از نوع بصری بود. Google Now تمامی اطلاعاتی را که احتمال دارد به آنها نیاز داشته باشید گرد هم آورده و قادر است تا ایمیل شما را اسکن کرده و اطلاعاتی درباره ردگیری بسته، رویدادهای تقویم، اطلاعات سفر و غیره را از درون آن استخراج نماید. در طول این سالها Google Now و Siri تکامل زیادی یافته اند و هم اکنون بخش جدایی ناپذیری از سیستم عامل های مربوطه خود شده اند. Google Now تغییر نام داده و هم اکنون Google Assistant نام نهاده شده و گوگل در کنفرانس توسعه دهندگان این نام جدید را به حضار در جلسه اعلام کرد.

blog_18823_1

در سال 2014 یک رقیب جدید برای این دستیارها پا به میدان نهاد و کمپانی آمازون پشت پرده این ماجرا قرار داشت، Alexa در ابتدا رقیبی برای دستیارهای گوگل و اپل محسوب نمی شد، اما با پیشرفت مستمر توانست عرصه رقابت را در دست گیرد و دستیارهایی را که برای سیستم عامل های اندروید و آی او اس ساخته شده بودند به چالش بکشد. Alexa تفاوت های جزئی با Google Now یا Google Assistant و Siri دارد، به طوری که درون یک اسپیکر جای گرفته و تنها با صوت کار می کند، از این رو از جوانبی مشابه Siri می باشد. البته Alexa تنها محدود به اندروید و آی او اس نیست و همین ویژگی آن را متمایز ساخته، با استفاده از Alexa شما قادر به انجام هر کاری هستید که Google Assistant و Siri نیز به شما ارائه می دهند، علاوه بر این Alexa امکان کار با Uber را نیز برای شما مهیا ساخته است و با استفاده از این محصول خارق العاده قادر به سفارش پیتزا و دیگر امور روزمره هستید.

گوگل در رویداد I/O که چندی پیش به وقوع پیوست Google Now را به Google Assistant ارتقا بخشید. Google Assistant در چندین محصول که گوگل در تابستان به رونمایی از آنها خواهد پرداخت نیز جای خود را یافته است، برای نمونه می توان به Allo و Google Home اشاره کرد. به بیان مدیر عامل گوگل، ساندر پیچای، این دستیار جدید یک دستیار محاوره ای محسوب می شود. در طول سخنرانی دموهایی از Google Assistant به حضار در جلسه نمایش داده شدند که یکی از آنها به نحوه اطلاع یافتن از امتیازی که تیم محبوب کاربر در بازی شب گذشته دریافت کرده باز می گردد و سوالات دیگر که از آن پرسیده شد به یک بازیکن خاص شرکت کننده در بازی مربوط می شود. Google Assistant می داند که شما از یک بازیکن سخن می گویید، چرا که این دستیار محاوره ای است و تنها با گفتن نام کوچک آن بازیکن منظور شما را کاملا درک می کند. به بیان پیچای آنها مایلند تا کاربران یک مکالمه دوطرفه با Google Assistant داشته باشند.

البته اینها تنها قابلیت های Google Assistant نمی باشد، این دستیار در جدیدترین اپلیکیشن پیام رسان کمپانی به نام Allo نیز جای گرفته است. گوگل دستیار شخصی و ربات ها را گرد هم آورده و آنها را در یک محصول جاسازی کرده که Google Assistant نام دارد. در اپلیکیشن Allo کاربران قادر به پرسیدن سوالات با استفاده از قابلیت تایپ و یا با کمک صدا هستند و اپلیکیشن بلافاصله پاسخ این پرسش ها را به آنها باز می گرداند. به عنوان نمونه ای از این سوالات می توان به پرسش درباره کارگردان فیلم Captain America: Civil War اشاره کرد، از آنجا که سیستم کار این دستیار محاوره ای است، می توان از آن بپرسید که ستارگان این فیلم چه کسانی بوده اند و در پاسخ فهرستی از افرادی را که در آن فیلم خاص نقش آفرینی کرده اند دریافت نمود. Google Assistant اطلاعاتی درباره زمان نمایش فیلم ها و خریداری بلیط های سینما نیز نمایش می دهد و اگر شما عجله داشته باشید این قابلیت بسیار به کار خواهد آمد.

blog_18823_2

این قابلیت ها در Siri و یا Alexa تعبیه نشده اند و در حال حاضر Siri تنها یک دستیار شخصی است که قادر به پاسخ گویی به برخی از سوالات و انجام وظایف ساده است، البته این شرایط در آینده نزدیک تغییر پیدا خواهد کرد و به احتمال زیاد در رویداد WWDC اپل که در ماه آینده به وقوع خواهد پیوست، کمپانی امکانات جدیدی را به دستیار شخصی خود خواهد افزود. چندی پیش اخباری منتشر شد که گویا اپل مایل است تا Siri را در دسترس توسعه دهندگان شخص ثالث قرار دهد. Siri که در سال 2011 به عموم معرفی شد، محدودیت داشت و تنها کمپانی اپل قادر به افزودن قابلیت های جدید به آن بود و این شرایط یک نقطه ضعف برای اپل محسوب می شود. البته در حال حاضر اطلاعاتی درباره این موضوع و اینکه اپل تمامی عملکردها را در دسترس توسعه دهندگان قرار می دهد یا خیر، در اختیار نمی باشد. هم اکنون ربات ها مرکز توجه افراد در سیلیکون ولی هستند و مشاهده ربات ها در Siri غافلگیرکننده نخواهد بود، ربات هایی که برای شما بلیط سینما خریداری می کنند، گل سفارش می دهند و سایر امور روزانه را به انجام می رسانند.

Alexa ممکن است از برخی جوانب نسبت به Google Assistant برتری داشته باشد، این دستیار هم اکنون در دسترس عموم قرار دارد، در حالی که مبنی بر اظهارات گوگل Google Assistant تنها در تابستان سال جاری رونمایی خواهد شد. علاوه بر این، Alexa یکپارچه سازی هایی با کمپانی هایی مانند Uber ،Dominos ،Philips، Belkin و IFTTT دارد که این موضوع برای گوگل بسیار محدودتر می باشد. تنها موردی که به آن اشاره شده این است که Google Home که از Google Assistant استفاده نموده، با Nest کار خواهد کرد، البته برای گوگل که صاحب رسمی Nest است این موضوع چندان عجیب و دور از انتظار نیست. Alexa امکانات متعددی را با Google Assistant به اشتراک می گذارد، از سوی دیگر Amazon نیز در ماه ها و سال های آینده به تکمیل Alexa خواهد پرداخت.

blog_18823_3

Google Assistant عملکردی مشابه آنچه Google Now هم اکنون از آن برخوردار است را ارائه خواهد داد، البته میزان هوشمندی آن ارتقا خواهد یافت و مسلما بزرگ ترین و مشهودترین ویژگی آن یکارچه سازی با Google Home خواهد بود و بدین ترتیب از یک راه ارتباطی برای آنچه با منزل شما ارتباط دارد برخوردار خواهید گشت. گوگل همواره به موقعیت خود در زمینه هوش مصنوعی بالیده و Google Assistant یک نمونه ابتدایی از موقعیتی است که گوگل در حال حاضر در جهان دارد. هم اکنون اطلاعات کامل و دقیقی از Google Assistant در دست نمی باشد، اما به نظر می رسد که گوگل قصد دارد آن را به شکل های مختلفی به پلتفرم های دیگر نیز بیاورد. آنطور که پیداست گوگل مایل است که Google Assistant پایه اصلی تمامی سرویس هایی گردد که کاربران در اکوسیستم گوگل آنها را مورد استفاده قرار می دهند.

blog_18823_4

Siri ،Alexa و Google Assistant برای کاربران و پلتفرم های مختلف ساخته شده اند، با این حال مشاهده تکامل یافتن این دستیارهای شخصی امر خوشایندی است. در نخستین روزهای روی کار آمدن این دستیارها افراد به جدیت با آنها روبه رو نمی شدند، اما هم اکنون با گذشت سال ها از رونمایی این محصولات، این دستیارها جنبه شخصی بیشتری را پیدا کرده اند، چرا که این موضوع برای آنها یک لازمه تلقی می شود. کمپانی مایکروسافت در این عرصه از رقبای خود عقب افتاده، آنها نیز دستیار مجازی خود به نام Cortana را دارند، اما یقینا این محصول هم سطح Alexa ،Google Assistant و Siri نیست.

 

http://www.androidheadlines.com برگرفته از

اینها را هم بخوانید