مصاحبه اختصاصی با تیم MobiSystems - اپلیکیشن OfficeSuite

مصاحبه اختصاصی با تیم MobiSystems - اپلیکیشن OfficeSuite

امروزه قسمت اعظم امور روزمره ما تحت سلطه گوشی های موبایل قرار گرفته است، کمتر کسی برای چک کردن ایمیل و یا جستجو در وب به کامپیوتر مراجعه می کند، شرایط حاکم ایجاب می کند که برای هر نرم افزار کامپیوتری نسخه موبایل آن نیز تولید شود، البته نه با آن پیچیدگی اما با حداکثر کارایی ممکن. MobiSystems یکی از شرکت هایی است که بر این موضوع واقف شده و استراتژی کاری خود را در این جهت سازماندهی کرده است، آنها با اپلیکیشن OfficeSuite خود که یکی از ضروری ترین و کاربردی ترین اپلیکیشن ها در گوگل پلی و سایر مارکت ها می باشد می درخشند، این اپلیکیشن امکان خواندن متن، ویرایش آن، ساخت اسلاید شو و هر گونه عمکلردی را که از یک پکیج آفیس بر می آید در یک مجموعه گرد هم آورده، محبوبیت این اپلیکیشن از نظر کارایی و آمار دانلود بالای آن در مارکت ایرانی کافه بازار تیم اپریویو را بر آن داشت تا مصاحبه ای با تیم سازنده این اپلیکیشن پرطرفدار ترتیب دهد، خوشبختانه پیشنهاد مصاحبه نیز از سوی آنها با استقبال مواجه شد و سوالات برای آنها ارسال گردید. این تیم مشتریان خود را در اولویت اول قرار می دهد و برای کاربران ایرانی خود ارزش قائل است، اقدامات صورت گرفته برای تسهیل استفاده ایرانیان از اپلیکیشن نیز گواهی بر این ادعاست، تجارب این تیم در ساخت اپلیکیشن غنی است و هر توسعه دهنده ای می تواند از آنها برای پیشرفت در حرفه خود بهره گیرد، ما را در این مصاحبه جذاب و خواندنی همراهی نمایید تا پرده از راز موفقیت و محبوبیت این اپلیکیشن و سایر محصولات MobiSystems برداریم.

لطفا خود و یا تیمی را که در ساخت این اپلیکیشن همکاری کرده اند معرفی کنید.

من نیکولای کوسوفسکی هستم، مدیر ارشد بخش تکنولوژی در MobiSystems، بیش از 10 سال است که برای این شرکت مشغول به کار می باشم. تیم توسعه و تضمین کیفیت ما متشکل از 50 نفر می باشد که همگی مسئولیت ساخت محصولات شرکت مانند OfficeSuite برای اندروید و آی او اس، File Commander، گستره انبوهی از دیکشنری ها، Quick PDF Scanner، UB Reader، PhotoSuite و غیره را بر عهده گرفته اند. از آنجایی که OfficeSuite اندرویدی محصول اصلی ما به حساب می آید، یک تیم 20 نفره را به کار بر روی آن اختصاص داده ایم، این تیم متشکل از 16 توسعه دهنده و 4 تضمین کننده کیفیت می باشد، علاوه بر این یک مدیر توسعه تیم را مدیریت می کند و هر کدام از ماژول ها مانند Word، Excel، PowerPoint و PDF نیز رهبر توسعه جداگانه ای دارند، یک تیم کوچک کسب درآمد دو نفره نیز وظیفه یکپارچگی با پلتفرم ها و سرویس های شخص ثالث را به عهده گرفته است.

blog_15329_1

کمی از مزایا و معایب توسعه برای اندروید و آی او اس بگویید.

اندروید:

مزایا - ما دانش و تجربه خود در زمینه پیاده سازی تجربه کاربری مناسب برای گوشی های موبایل با ابعاد گوناگون و نیز کدهای پایه معمول برای محصولات اصلی خود را به اشتراک می گذاریم، این کار مزیت رد و بدل شدن روش های خوب بین دو پلتفرم را به همراه دارد. توسعه برای هر دو پلتفرم به ما امکان توسعه برای پلتفرم های سوم را نیز می دهد و این کار از طریق پشتیبانی از کد مستقل از پلتفرم صورت می پذیرد.

blog_15329_2

اولین اپلیکیشنی که ساختید چه بود و به عنوان توسعه دهنده چه امتیازی به آن می دهید؟

نخستین اپلیکیشنی که ساختم به سال 2000 باز می گردد، این اپلیکیشن MSDict نام داشت. MSDict به توسعه دهندگان امکان ساخت e-version از هر نوع دیکشنری، کتاب مرجع، اطلس و غیره را می دهد. این اپلیکیشن از نمایش فرمت شده محتوا، تصاویر، جداول، تلفظات صوتی و غیره نیز پشتیبانی می کند. اپلیکیشن دارای یک مکانیزم جستجوی بهینه است که انواع گوناگونی از جستجو را میسر می سازد. علاوه بر جستجوی معمولی، اپلیکیشن از تعدادی فیلتر مانند wild-card، کلمات کلیدی و فیلتر فازی نیز پشتیبانی به عمل می آورد. پلتفرم MSDict دارای امکاناتی از قیبل محتوای لغوی بازی مدار مانند Hangman، کارت های حافظه و  Word Scrabble می باشد. در سال 2013، اپلیکیشن MSDIct کمپانی MobiSystems را بر آن داشت تا به جلب توجه بخش مطبوعاتی دانشگاه آکسفورد به عنوان یک شریک استراتژیک اقدام نماید، خوشبختانه این شراکت در طول این سال ها مستحکم تر از گذشته نیز شده است. امروزه MobiSystems تنها توسعه دهنده اپلیکیشن است که حقوق انحصاری ارائه دیکشنری هایی با محتویات لغوی دانشگاه آکسفورد را دارد.

موفق ترین محصولی که ساخته اید کدام است؟ لطفا ما را از تعداد دانلود، درآمد، تاریخ انتشار و مدت زمانی که برای ساخت آن اختصاص داده اید مطلع سازید.

OfficeSuite اندرویدی موفق ترین محصول ما تلقی می شود، این محصول دارای بیش از 200 میلیون دانلود در 205 کشور جهان است. این اپلیکیشن در رده اپلیکیشن های پرفروش دسته کسب و کار گوگل پلی قرار دارد و بر روی گوشی های سازندگانی همچون Sony ،Amazon ،Toshiba ،Sharp ،Acer ،Alcatel ،Yota Phone و غیره به طور پیش فرض نصب شده است.

نخستین نسخه OfficeSuite در اوایل سال 2009 منتشر شد، تنها مدت زمان اندکی پس از انتشار رسمی پلتفرم اندروید در سال 2008. زمان انتشار این اپلیکیشن سهم چشمگیری در موفقیت آن ایفا می کند و موقعیت آن در بازار را تحت تاثیر قرار می دهد، در زمان روی کار آمدن این اپلیکیشن مایکروسافت و گوگل هنوز اپلیکیشن های اندروید خود را روانه بازار اپلیکیشن های اندروید نکرده بودند و همین امر به نفع محصول ما تمام شد. MobiSystems حتی پیش از دوره اسمارت فون ها بر این واقعیت که گوشی های موبایل آینده را در دست گرفته اند واقف بود. در اوایل سال 2000، پیش از روی کار آمدن اندروید و آی او اس، MobiSystems اقدام به ساخت و توسعه OfficeSuite و گستره انبوه دیکشنری ها برای Palm OS ،Symbian و BlackBerry نمود. ما به طور مستمر اقدام به انتشار آپدیت ها و امکانات جدید و رابط و تجربه کاربری ارتقا یافته برای اپلیکیشن خود می کنیم، کار بر روی این محصول همواره در جریان است و به جرات می توان گفت که تیم ما از سال 2009 تاکنون با جدیت تمام بر روی این محصول فعالیت می کند.

blog_15329_4

شغل خود به عنوان توسعه دهنده اپلیکیشن را کی آغاز نمودید و تیم شما در حال حاضر دارای چند عضو است؟

من کار توسعه را در حین تکمیل تحصیلات خود در سال 1999 شروع کردم، همانطور که قبلا نیز اشاره شد، کل تیم شامل توسعه دهندگان و تیم تضمین کیفیت برای اندروید و آی او اس می باشد.

آیا تاکنون در پروژه های خود با شکست مواجه شده اید؟ چنانچه پاسخ مثبت است شکست خود را چگونه توجیه می کنید؟

از آنجایی که شکست را می توان به عنوان محصولی که فروش خوبی نداشته نیز تلقی کرد، مفتخرم اعلام کنم که ما شکست های زیادی را در کارنامه کاری خود نداریم. شایان ذکر است که پیش از توسعه OfficeSuite برای اندروید با شکست هایی رو به رو شدیم. اپلیکیشن آفیس ما برای پلتفرم های قدیمی موبایل مانند Symbian، Palm OS و BlackBerry ساخته شده بود، اما متاسفانه محبوبیت چندانی در بین کاربران نداشت.

ایده و هدف اصلی پشت پرده اپلیکیشن OfficeSuit چیست؟

OfficeSuite اندروید برای اولین بار در سال 2009 منتشر شد، مدت کوتاهی پس از انتشار پلتفرم اندروید. با این حال همانگونه که پیش تر نیز به آن اشاره شد، MobiSystems این محصول را در سال 2000 برای پلتفرم های قدیمی موبایل ساخته بود. مدیریت ارشد همواره معتقد بوده که تمامی نرم افزارهای کنونی سرانجام از نسخه دسکتاپی به نسخه موبایل تغییر موضع می دهند. مدیریت MobiSystems بر این باور بود که باید از نیازمندی افراد به تکنولوژی های دسکتاپی به نفع خود استفاده کرد، آنها به درستی قادر به پیش بینی نیاز کاربران به نسخه موبایل این نرم افزارها شدند. بدین طریق کاربران قادر به استفاده از محصولات آشنا و غیرقابل تعویض مانند Office Pack، PDF reader/editor و غیره در پلتفرم موبایل خود شدند، این کار به کاربران آزادی عمل می دهد و تجربه کاربری آنها را دستخوش تغییر می کند، البته از جنبه مثبت. این یک حرکت هوشمندانه است، از طرفی در آن زمان بسیاری از عناوین سرشناس در این صنعت محصول آفیسی برای پلتفرم موبایل نساخته بودند.

blog_15329_3

در حال حاضر OfficeSuite دارای 200 میلیون کاربر در اقصی نقاط جهان است.

اپلیکیشن چه تعداد کاربر دارد و کدامیک از کشورها بیشتر از بقیه آن را مورد استفاده قرار می دهند؟

در حال حاضر OfficeSuite دارای 200 میلیون کاربر در اقصی نقاط جهان است، در این بین کشورهای ژاپن، روسیه، انگلستان، آلمان، فرانسه، اسپانیا، برزیل و ایالات متحده آمریکا در صدر این لیست قرار گرفته و بیشترین کاربران را از آن خود نموده اند. ایران نیز اخیرا در فهرست 10 کشور برتر با بیشترین MAU قرار گرفته و این امر موجب خوشحالی ماست، علاوه بر این از همکاری خود با کافه بازار نیز لذت می بریم. به عنوان نشانه ای از احترام ما به کاربران ایرانی، اقدام به ساخت یک بسته فونت شخصی سازی شده که مجزا از فونت های Monotype استاندارد است نموده ایم، در این بسته فونت های محبوب و پرکاربرد Font Iran به چشم می خورند.

ساخت و توسعه نسخه اولیه OfficeSuite چه مدت طول کشید؟

پیش از ساخت نسخه اندرویدی OfficeSuite، ما این محصول را برای Palm OS، Symbian و BlackBerry ساخته بودیم. شرایط به گونه ای پیش رفت که ما متعهد به ساخت OfficeSuite اندروید با سونی شدیم. مبنی بر تعهدات قراردادی تنها 14 هفته زمان برای تحویل نسخه نهایی محصول به سونی در اختیار ما بود، این محدودیت زمانی کار را برای ما دشوار کرد، مجازات های مالی در صورت عدم تحویل محصول در موعد مقرر بر دشواری امر می افزود، اما خوشبختانه کل تیم که در آن زمان تنها متشکل از 4 توسعه دهنده بود عزم خود را جزم کرد و موفق به تحویل محصول در موعد مقرر گشت.

دشوارترین چالشی که با آن مواجه بودید چه بود و چگونه آن را پشت سر گذاشتید؟

به یقین می توان اظهار داشت که سخت ترین چالش ساخت نسخه اندرویدی OfficeSuite در عرض 14 هفته با یک تیم 4 نفره بود، اما خوشبختانه با اراده قوی تیم قادر به انجام کار با کیفیت مطلوب و در زمان مقرر شدیم.

بزرگ ترین موفقیت به محبوبیت محصولات ما باز می گردد، کاربران فعال اپلیکیشن های اصلی ما مرز 350 میلیون را رد کرده اند.

چه چیزی را به عنوان بزرگ ترین موفقیت در کسب و کار توسعه اپلیکیشن خود تلقی می کنید؟

بزرگ ترین موفقیت به محبوبیت محصولات ما باز می گردد، کاربران فعال اپلیکیشن های اصلی ما مرز 350 میلیون را رد کرده اند. با این اوصاف یک محیط رقابتی در عرصه تولید پیش روی ما قرار گرفته است و سهم مارکت ما در حال افزایش است(حدود 20درصد در آفیس موبایل به طور جهانی). گواه دیگر بر این موضع کیفیت بالای اپلیکیشن های ما می باشد که با قرار گرفتن اپلیکیشن های ما در مارکت گوگل پلی استور منعکس شده است. مبنی بر تعداد بالای نصب ها، بازخوردهای مثبت از جانب کاربران و آپدیت های مکرر محصولات، MobiSystems به عنوان توسعه دهنده برتر در گوگل پلی نیز برگزیده شده است. دو اپلیکیشن اصلی کمپانی یعنی OfficeSuite و File Commander در قسمت اپلیکیشن های منتخب سردبیر جای گرفته اند. ما به عنوان توسعه دهنده اپلیکیشن های برجسته در گوگل پلی هستیم که 2 میلیون اپلیکیشن را در خود جای داده، این دستاوردها نشان از مرغوبیت محصولات ما می باشد و بدین جهت مفتخریم.

نرم افزار و محصولاتی را که برای توسعه اپلیکیشن ها و مدیریت وظایف خود استفاده می کنید نام ببرید.

برای اندروید – اندروید استودیو- جاوا- گرادل - Jenkins و Bugzilla برای مدیریت باگ ها.

برای آی او اس – ما از Xcode که محیط توسعه اپل است بهره می گیریم – Jira برای پیگیری باگ ها – Jenkins برای یکپارچه سازی پیوسته- فوتوشاپ برای تصاویر و Bugzilla برای مدیریت باگ ها.

چه نوع سخت افزاری در طول فرایند توسعه به کمک شما می آید؟

ما از سخت افزارهای استاندارد استفاده می کنیم- PC،  Mac، گوشی های اندروید و آی او اس، تبلت ها و پوشیدنی ها.

آیا شما تحصیلات دانشگاهی مرتبط با شغل کنونی خود دارید؟ این تخصص تا چه میزان به شما کمک می کند؟

بله، من دارای مدرک کارشناسی آی تی از دانشگاه سوفیا هستم و شغل خود را بر پایه دانش موردنیاز آغاز نمودم. همراه با افزایش تجربیات و با درنظر گرفتن این واقعیت که پلتفرم ها و ابزارهای جدید به طور فزاینده در حال رشد و استقبال از سوی مردم می باشند، من به شکل دهی تجربیات در محل کار خود پرداخته ام. شایان ذکر است که مدیریت ارشد و اکثر تیم توسعه دهندگان جدید نیز فارغ التحصیان دانشگاه سوفیا هستند.

ما معتقدیم که اپلیکیشن هایی با طراحی خوب به اندازه اپلیکیشن هایی که خوب ساخته شده اند، اهمیت دارند.

اهمیت رابط و تجربه کاربری در توسعه اپلیکیشن موبایل چیست؟

ما معتقدیم که اپلیکیشن هایی با طراحی خوب به اندازه اپلیکیشن هایی که خوب ساخته شده اند، اهمیت دارند. به اعتقاد ما UI و UX به یک متخصص نیاز دارند و این موضوع در کانون توجه ما قرار می گیرد، لازم است اپلیکیشن از فرانت اند و توسط یک طراح ساخته شود. چنانچه برنامه نویسان پیش از تکمیل طراحی اقدام به ساخت عملکرد برنامه نمایند کار پیاده سازی طراحی کلی UI/UX و تحویل یک تجربه کاربری مناسب دشوار می شود. استفاده از یک طراحی تجربه کاربری تاثیرگذار در فرآیند توسعه اپلیکیشن به منظور تعامل و برقراری ارتباط با کاربر نهایی حیاتی است. مدیریت محصول و تحویل یک تجربه کاربری بهینه بر عهده تیم اختصاصی گذاشته شده است.

عرصه توسعه و ساخت اپلیکیشن های موبایل به شدت رقابتی و اشباع شده است، استراتژی شما برای موفقیت در این عرصه و ارائه اپلیکیشن خود به مارکت چه بوده، مدل کسب و کار اپلیکیشن شما چیست و از چه راهی از اپلیکیشن خود کسب درآمد می کنید؟

همانطور که پیشتر نیز به آن اشاره شد OfficeSuite و دیکشنری های MobiSystems پیش از رقبا پا به این عرصه نهاده و موقعیت خود را در مارکت مستحکم کرده اند. این موضوع همراه با کیفیت بالای محصولات در شناخت برند حیاتی بوده و این دو عامل کلیدی یعنی زمان بندی و کیفیت کمک شایانی در قرارگیری اپلیکیشن در بخش منتخب سردبیر داشته اند. این نیز به نوبه خود در شناخت برند، دانلود و فروش اپلیکیشن های ما تاثیرگذار بوده، بدین طریق محصول ما موقعیت بهتری را از آن خود کرد و از سایر اپلیکیشن های کسب و کار و بهره وری متمایز گردید.

در طول دوره 2009-2014 اپلیکیشن OfficeSuite در دو نسخه ارائه گردید: Free Viewer که بدون امکان ویرایش است و نسخه ویرایشگر پولی یعنی OfficeSuite Pro. اما روندهای موجود در توسعه و درآمدزایی اپلیکیشن ما را وادار به تغییر مدل کسب درآمد به منظور مطابقت با آخرین مدل های کسب درآمد در جهان نموده است. در سال 2014، OfficeSuite و بسیاری از اپلیکیشن های اصلی MobiSystems به صورت فریمیوم ارائه می شوند و پرداخت های درون برنامه ای برای باز کردن گروهی از عملکردهای پریمیوم تعبیه شده است. تبلیغات در نسخه رایگان یک بخش جدایی ناپذیر از استراتژی کسب درآمد ما می باشد. نکته قابل توجه اینکه تمامی امکانات اصلی و حیاتی OfficeSuite و نیز برخی از امکانات پیشرفته در نسخه رایگان نیز ارائه می شوند.

آیا ایده ای برای ساخت اپلیکیشن یا بازی در آینده در سر دارید؟

البته، ما در حال کار بر روی انتشار محصولات جدید و بسیار جذاب هستیم، منتظر بمانید!

شعار شما در دستیابی به مشتریان چیست؟

برآورده کردن انتظارات و پیشروی در آنها شعار کاری ماست که سه معنا را در خود می گنجاند:

الف – کمپانی در تلاش مستمر برای ارضای انتظارات و نیازمندی های مشتریان خود است.

ب – مدیریت شرکت تلاش آگاهانه ای برای ارضای نیازمندی های کارمندان خود می نماید.

ج – کارمندان شرکت تمامی تلاش خود را بکار می گیرند تا انتظارات مدیریت و کاربر/شرکا را برآورده سازند.

چگونه از مشتریان خود پشتیبانی می کنید؟

اولا ما دارای یک تیم پشتیبانی 24 ساعته هستیم که هفت روز هفته کار می کنند و به مدیریت و سازماندهی درخواست های مشتریان می پردازند و مشکلات فنی آنها حداکثر 24 ساعت پس از دریافت رفع می نمایند (support@mobisystems.com). در حال حاضر پشتیبانی به زبان انگلیسی است، اما در نظر داریم تا از سایر زبان ها نیز در آینده پشتیبانی کنیم. از آنجایی که محبوبیت محصولات ما در کافه بازار دارای روندی افزایشی است، به دنبال گزینه هایی برای پشتیبانی از زبان محلی کاربران ایرانی خود هستیم.

ثانیا ما از مشتریان جهانی خود با پیشنهاد یک مدل کسب و کار انعطاف پذیر پشتیبانی می کنیم و هدف ما در قرار دادن اپلیکیشن در اختیار همه است. قیمت رسمی OfficeSuite، 14.99 دلار می باشد و OfficeSuite Premium قیمتی معادل 19.99 دلار دارد، ما می دانیم که چنین قیمت گذاری تنها برای کاربران آمریکایی، اروپای غربی و ژاپن مناسب است. حتی اگر ما یک شرکت بزرگ هم نباشیم و منابع عظیمی را در اختیار نداشته باشیم، اما باز هم از این ایده که محصولات ما باید برای برخی از مارکت های ادغامی با قیمت های کمتری در دسترس باشد پشتیبانی می کنیم، با این کار از این بابت که این دسته از کاربران نیز به راحتی به محصولات ما دسترسی پیدا می کنند، اطمینان حاصل خواهیم کرد. کشور ایران نیز یکی از معدود کشورهایی در جهان است که OfficeSuite Pro را به قیمت یک سوم معمول خود یعنی  4.99 دلار به فروش می رساند.

در آخر، ما با پیاده سازی و اجرای ایده های کاربران از آنها پشتیبانی می کنیم، ما بازخوردهای روزانه دریافت شده از سوی مشتریان را بررسی کرده و تا آنجایی که مقدور است عملکردهای کاربردی و موردنظر کاربران خود را در محصولات جای می دهیم. علاوه بر این با آپدیت های مکرر از این موضوع که تمامی باگ ها را رفع نموده ایم اطمینان حاصل کرده و همواره جدیدترین و به روزترین UI/UX را مورد استفاده قرار می دهیم.

عوامل کلیدی برای ارضای نیازمندی ها و انتظارات کاربران چیست؟

چندین مورد وجود دارد:

الف – گوش فرا دادن به بازخوردهای دریافتی از سوی مشتریان – ما همواره نظرات کاربران را با تیکت های پشتیبانی و نقد و بررسی های انجام شده در گوگل پلی پیگیری می کنیم. توجه به کاربر و بازخوردهای دریافتی از سوی او برای ما حیاتی است، چرا که کمپانی ما مشتری مدار می باشد. علاوه بر این ترجیحات منطقه ای نیز برای ما از اولویت بالایی برخوردارند، بدین ترتیب که برای جذب مارکت های محلی سرمایه گذاری هایی جهت شخصی سازی بعضی از موارد صورت گرفته است.

ب – کنترل مارکت از نزدیک و با دقت – ما نیز از بازیکنان مارکت جهانی بوده و با رقبای قدری روبه رو هستیم،  بنابراین تمامی رویکردهای توسعه مارکت خود را که با رویکردهای اخیر نیز هم خوانی دارند به منظور اطمینان از محصول، طراحی، بازاریابی و غیره کنترل می کنیم. در یک مارکت بی ثبات تنها راه برای باقی ماندن در صدر سازگاری با رویکردهای بازار است.

ج – تفاوت محصول – ما تمامی تلاش خود را بکار می گیریم تا محصولاتی با عملکردهای گسترده خلق کنیم و نسبت به رقبا متمایز به نظر برسیم.

برای استخدام یک عضو جدید چه عواملی را مد نظر قرار می دهید؟

ما به افرادی نیاز داریم که قادر به تفکر به صورت مستقل بوده و ابتکار عمل در وجود آنها نهفته باشد، علاوه بر این به دنبال افرادی با پیش زمینه های فنی قوی نیز می گردیم، افرادی باتجربه در زمینه جاوا و سی پلاس پلاس مورد توجه ما قرار می گیرند. توسعه دهندگان مجرب در اولویت قرار دارند، اما فردی با پیش زمینه فنی، همراه و یا بدون هیچگونه تجربه در زمینه برنامه نویسی که خلاقیت از خود نشان دهد و مهارت های فنی امیدوارکننده ای داشته باشد نیز برای استخدام در شرکت ما شایسته است.

چه نصیحتی به فردی که تا به حال اپلیکیشنی نساخته و هیچ گونه مهارتی در زمینه برنامه نویسی ندارد اما ایده خوبی برای اپلیکیشن در سر می پروراند می کنید؟ آیا چیزی هست که دوست داشتید کسی از ابتدا به شما می گفت؟

پیدا کردن یک شریک کاری مناسب و تکمیل ایده با مهارت های مربوطه.

پرواز سریع در اوج آسان تر از پرواز آهسته در فرود است.

یکی از نقل قول های الهام بخش و مورد علاقه (از خود یا فرد دیگر) کدام است؟

نقل قولی از پیتر دراکر که می گوید "بهترین راه برای پیش بینی آینده خلق آن است"، نقل قول دیگری از خودم "پرواز سریع در اوج آسان تر از پرواز آهسته در فرود است".

در ویدئوی زیر قسمتی از همایش جهانی موبایل 2015 در بارسلونا را مشاهده می کنید که MobiSystems نیز در آن حضور بهم رسانده است.

اینها را هم بخوانید

نظرات کاربران

  1. avatar
    دیانا
    مصاحبه خیلی خوبی بود. دستتون درد نکنه :)

    به این نظر پاسخ دهید