چین با استفاده از تراشه های بومی خود قادر به ساخت قدرتمندترین ابرکامپیوتر در جهان شد

چین با استفاده از تراشه های بومی خود قادر به ساخت قدرتمندترین ابرکامپیوتر در جهان شد

هرروزه شاهد پیشرفت های جدیدی در دنیای تکنولوژی هستیم و این بار یک قهرمان جدید در عرصه ابرکامپیوترها وارد میدان شده است، اما بر خلاف سال های گذشته این بار پای تکنولوژی های غربی در میان نیست. به گفته Top500 کشور چین با ساخت Sunway TaihuLight که از پردازشگرهای ساخته شده در چین استفاده می کند، لقب قدرتمندترین ابرکامپیوتر در جهان را از آن خود کرده است. این ابرکامپیوتر از قدرت پردازشی 93 پتافلاپس بهره مند است و قدرت آن سه برابر بیشتر از رقیب قبلی خود یعنی Tianhe-2 با 33.85 پتافلاپ می باشد.

blog_19302_1

این سیستم جدید از فرمت اتصال درونی کاستوم برای لینک کردن نودهای خود استفاده می کند و یک ورینت لینوکس کاستوم نیز برای پایه نرم افزاری آن مورد استفاده قرار گرفته است. این ابرکامپیوتر با مصرف انرژی 15.3 مگاوات کارآمدتر از Tianhe-2 می باشد.

همانطور که در Top500 به آن اشاره شده تحریم اعمال شده از سوی آمریکا در سال 2015 چین را به ساخت تراشه های انحصاری خود وا داشت و به TaihuLight یاری رساند که به این مقام دست یابد. بسیاری انتظار داشتند تا Tianhe-2 با استفاده از پردازشگرهای Xeon Phi اینتل ارتقا یافته و به قدرت پردازشی 100 پتافلاپس دست یابد، اما محدودیت های تجاری مانع از این کار شد. این تحریم ها موجب شد تا چین به توسعه پردازشگرهای خود پرداخته و به خودکفایی برسد، بنابراین هر جانشینی برای TaihuLight نیز قدرتمندتر خواهد بود و با این اوصاف و در نظر گرفتن قدرت خارق العاده این ابرکامپیوتر، TaihuLight قادر به رفع بسیاری از مشکلات مهندسی و دانش برای افراد می گردد.

 

https://www.engadget.com برگرفته از

اینها را هم بخوانید