جایگاه طراحی در موفقیت اپلیکیشن

جایگاه طراحی در موفقیت اپلیکیشن

عوامل گوناگونی در مبحث طراحی اپلیکیشن های موبایل وجود دارند که باید آنها را مد نظر قرار دهید تا قادر به کسب نتیجه از زحمات خود باشید. اندیشیدن راجع به این مسائل باید قبل از شروع عملیات دشوار و زمان بر ساخت و توسعه اپلیکیشن به وقوع بپیوندد. شاید تمرکز اصلی برخی از افراد بر روی ساختار قیمت گذاری جهت کسب درآمد از اپلیکیشن های اندرویدی نهاده شده باشد، اما تجربه کاربری در جایگاه بالاتری قرار دارد و لازم است در کانون توجه سازندگان و توسعه دهندگان اپلیکیشن قرار گیرد. اپلیکیشنی که کاربر پسند نباشد، چگونه به جذب مشتری خواهد پرداخت؟ با این اوصاف طراحی خوب و کارآمد، پیروزی اپلیکیشن شما را رقم خواهد زد. می توانید با استفاده از روش های های گوناگونی اپلیکیشن خود را بسنجید و اطمینان حاصل کنید که اپلیکیشن هدفی را که برای آن ساخته شده است تحقق می بخشد، ما نیز در این مقاله قصد داریم شما را با چندین ترفند رایج در امر طراحی اپلیکیشن های موبایل آشنا کنیم.

خواست کاربران از اپلیکیشن از اهمیت خاصی برخوردار است، نخستین ترفند مهم کسب اطمینان از این موضوع است که طراحی اپلیکیشن شما دقیقا با تمایلات و خواسته های کاربران مطابقت دارد، لازم است از طرز فکر و اندیشه های آنها آگاهی کسب کنید، برای نمونه آنها می خواهند چگونه با اپلیکیشن شما تعامل داشته باشند، چه نوع ناوبری بیشتر مورد پسند آنها واقع می گردد. باید به شکل کارآمد و موثر به برنامه ریزی تجربه کاربری خود بپردازید، در این راه می توانید از کلیک ها و صفحاتی که به آنها هدایت می شوند استفاده نمایید، تمامی این جزئیات باید قبل از تفکر درباره اپلیکیشن حقیقی مورد بررسی قرار گیرند. آگاهی از راه های تعامل کاربران باعت تضمین این موضوع می شود که راه را درست رفته اید و اپلیکیشن شما به ارضای نیازهای کاربران می پردازد.

تنها زمانی که از وجود تفکر جامع درباره تجربه کاربری اطمینان حاصل نمودید، می توانید در عمل طرح واقعی اپلکیشن خود را بر روی کاغذ پیاده سازی کنید. گاهی اوقات اقدامات قبلی باعث تسریع مراحل آینده می شوند. با اتخاذ این رویکرد و پرداختن به جزئیات بنیادی می توانید مطمئن باشید که هر عمل، عکس العمل و تعامل کاربر در طراحی اپلیکیشن گنجانده شده است. می توانید کار را از دستورالعمل های ساده بر روی کاغذ آغاز کنید، برای مثال "کاربر این را می خواهد"، "کاربر این دکمه را زده است"، سپس این اتفاق خواهد افتاد" و غیره. یقینا پس از اتمام این مرحله از طراحی از تعدد تعاملاتی که در بر گرفته شده، شگفت زده خواهید شد. هر چه زود تر با جزئیات آشنا شوید به نفع شما خواهد بود.

در گام بعدی باید به تفکر درباره جزئیات بیشتر که تاثیر بسزایی در طراحی اپلیکیشن شما دارند، بپردازید، لازم است کلیه تعاملات که هدف از طراحی و ساخت اپلیکیشن را تشکیل می دهند مورد بررسی قرار داده شوند. شاید کاربرد برخی از عناصر مانند گرادینت ها در آن زمان خاص متداول نباشد، اما به این معنا نیست که نباید آن را در طراحی گنجاند و در تعاملات جای داد. تحقیقات همواره بر این واقعیت تاکید دارند که افراد به طور بالقوه به پردازش سایه روشن های رنگی و گرادینت ها می پردازند. از این روی هنگام طراحی فیلد های ورودی، دکمه های انتخابی، چک باکس ها و اسلایدرها کاربرد گرادینت ها می تواند تجربه کاربری با تعامل بیشتر را به ارمغان آورد. رنگ سیاه ممکن است اولویت اول شما باشد، اما با اختصاص زمان اندکی سعی کنید یک گرادینت نیز به آن بیفزایید. بدون شک هیچ مانعی پیش روی شما برای ادغام رویکردهای جدید و قدیم وجود ندارد، می توانید یک طراحی نیمه فلت را انجام دهید.

سایز فیزیکی انگشتان موردی است که باید قبل از پرداختن به طراحی دکمه ها و اسلایدرها، مد نظر قرار دهید، حتی اگر کمی غیرمعمول به نظر برسد. اندازه انگشتان افراد با همدیگر متفاوت است، اما باید اطمینان حاصل کنید که این افراد از تجربه کاربری مشابه برخوردار خواهند شد و این عامل فیزیکی خللی در کار شما بوجود نمی آورد. نباید از نقاط تماس بیش از حد کوچک یا حساس استفاده نمایید، زیرا در این صورت افراد محبور می شوند از صفحات بزرگ تر بهره بگیرند. در نظر گرفتن این موضوع بسیار مهم است و باعث ایجاد تمایز می شود، این جزئیات کوچک ولی تعیین کننده باعث می شوند که کاربران اپلیکیشن شما را در گوشی خود نگه داشته و یا پاک کنند.

سایر اپلیکیشن های موجود در بازار پر رونق اپلیکیشن ها یکی از مراجع معتبر است که می توانید در طراحی اپلیکیشن خود مورد استفاده قرار داده و از امکانات آن بهره ببرید. در کنار شناختی که از کاربران خود دارید، الهام گرفتن از سایر اپلیکیشن ها، تنها به این خاطر که محبوب هستند، پیشنهاد نمی شود، بلکه باید اپلیکیشن هایی را که از نظر محتوا به اپلیکیشن شما شباهت بیشتری دارند مورد هدف قرار دهید و اطمینان حاصل کنید که این اپلیکیشن ها منفعتی برای محصول شما خواهند داشت. آشنایی با انواع تجربه های کاربری رایج که در اپلیکیشن ها استفاده شده، حداقل بهره ای است که می توان از این کار کسب کرد، باید مطمئن شوید که این عوامل، از انیمیشن ها و حرکات گرفته تا سایر مولفه های  طراحی، در اپلیکیشن شما در بر گرفته شده اند.

در حین طراحی اپلیکیشن همواره این نکته را در ذهن داشته باشد که طراحی اپلیکیشن ها با طراحی سایر اقلام تفاوت اساسی و چشم گیری ندارد، بنابراین قوانین رایج در طراحی باید در این فرآیند نیز مورد توجه قرار گیرد. سهولت در استفاده از اپلیکیشن یک مولفه کلیدی است، اپلیکیشن باید کاربر را به هدف نهایی از کاربرد و انتخاب آن نزدیک کند.

http://www.androidheadlines.com برگرفته از

اینها را هم بخوانید