QWERTY به جای ABCDEF : راز مخفی در چیدمان حروف کیبوردها

QWERTY به جای ABCDEF : راز مخفی در چیدمان حروف کیبوردها

حدود 150 سال است که از پیکربندی QWERTY به جای ABCDEF در کیبوردها استفاده می شود و این نوع چیدمان حروف برای اولین بار در سال 1870 رونمایی کرد. بسیاری از مردم بر این باورند که این نوع چیدمان تنها برای کاهش سرعت در هنگام تایپ معرفی شده، اما دلیل این نوع پیکربندی  استفاده بیشتر از انگشتان بوده و از مشکلات بالقوه ماشین های تحریر جلوگیری می کند. با گذشت بیش از یک و نیم قرن از این موضوع این نوع طراحی برای کیبورد همچنان بر قوت خود باقی است و حتی در صفحات لمسی نیز شاهد استفاده از این نوع چیدمان حروف می باشیم که به نسل های گوناگون به عنوان قراردادی آموخته می شود. اما چه چیزی آقای شولز را تحت تاثیر قرار داد تا با این نوع طراحی خاص به میدان بیاید و چیزی را طراحی کند که حتی گذر زمان نیز قادر به تغییر آن نشده است؟

blog_16469_1

سطر میانی کیبورد تنها شامل یک حرف صدادار و آن هم A است، زبان انگلیسی بیشتر از سایر زبان ها از حروف صدادار لاتین استفاده می کند، در نتیجه عدم قرارگیری حروف صدادار در سطر میانی، یعنی جایی که انگشتان دست به طور پیش فرض قرار گرفته اند کمی عجیب به نظر می رسد. بدین ترتیب برای تایپ بسیاری از کلمات مجبورید انگشتان خود را از سطر میانی به بالا و پایین جابجا کنید و این امر موجب کاهش در سرعت تایپ می گردد. در طراحی ماشین های تحریر گذشته تمامی حروف صدادار را در کنار هم قرار داده شده بودند، اما این نوع طراحی قادر به کسب موفقیت از نظر تجاری نگردید. با این اوصاف QWERTY به نخستین محصول ثابت تایپی ساخته شده بدل گشت که با گذشت زمان نیز پایدار مانده است.

blog_16469_2

پس از اینکه تحریرگران روزنامه آقای شولز اعتصاب کردند او نیز شروع به کار بر روی این ایده کرد و آزمون و خطا بر روی حروف کیبورد خود را آغاز نمود. همکار او آموس دنسمور نیز با دانش تک حرفی و چندحرفی ها آشنایی داشت و سهم خود را در جایگذاری حروف در کیبورد دارد. عملگرهای تلگراف نیز از مشکل عدم برخورداری از طراحی های عملی کیبوردها رنج می بردند و بازخورد دریافتی از آنها در فرآیندی پنج ساله به این نوع چیدمان منجر گردید. در ماه نوامبر 1968 یعنی دو سال پیش از تکمیل کار، او به لی اوت چهارسطحی زیر دست پیدا کرد:

- 9 8 7 6 5 4 3 2

, A E I . ? Y U O

B C D F G H J K L M

Z X W V T S R Q P N

جیمز دنسمور یکی دیگر از مشارکت کنندگان در این تکنولوژی با موفقیت قادر به فروش حقوق این طراحی به رمینگتون گردید و آنها نیز پس از مدتی چیدمان را به صورت زیر تغییر دادند:

, - 9 8 7 6 5 4 3 2

Q W E . T Y I U O P

Z S D F G H J K L M

A X & C V B N ? ; R

در نتیجه این اقدام مکان قرارگیری تمام حروف  به جز A ،M و & مشخص شد و R نیز که دارای مکان معمولی در این پیاده سازی بود پس از مدتی به سطر اول تغییر مکان پیدا کرد. رمینگتون خود اقدام به اعمال این تغییرات کرد و جای کلید نقطه را با R جابجا نمود. اعمال این تغییرات بیشتر از آنکه جنبه منطقی داشته باشد نوعی ترفند بازاریابی برای فروش ماشین های تحریر بود، چرا که در آن شرایط می توانستید تنها با استفاده از سطر اول کبیورد عبارت "typewriter" را تایپ نمایید، اما خوشبختانه این حقه نتیجه داد و به فروش بیشتر انجامید.

blog_16469_3

کیبوردهای مدرن QWERTY نیز دارای امکاناتی نسبتا مشابه می باشند و حرف A در ابتدای سطر میانی این کیبوردها قرار گرفته است. پس از مدتی دستیاران رمینگتون اقدام به معرفی مفهوم جدیدی کردند که در بین مردم محبوبیت یافت، این مفهوم قابلیت تغییر حروف کوچک و بزرگ با استفاده از کلید شیفت می باشد. با این اوصاف فرآیند تایپ آسان تر از گذشته شد و طرح مورب نیز در طراحی های مدرن حفظ شد که از تداخل مکانیکی در بخش زیرین جلوگیری می کند.

کیبوردها بدین صورت تکامل یافته و مورد استفاده ما قرارگرفته اند، اما اینکه پیکربندی QWERTY تا چه میزان در بین کاربران امروزی محبوبیت دارد خود جای پرسش است. در بخش دیدگاه ها می توانید ما را از عقاید خود درباره کیبوردها و مزایا و معایب این نوع چیدمان آگاه سازید.

 

http://beyondblindfold.co برگرفته از

اینها را هم بخوانید