اندروید استودیو 3.0

آشنایی با قابلیت های جدید نسخه 3.0 اندروید استودیو (بخش اول)

گوگل در کنفرانس I/O 2017 خود به معرفی اندروید استودیو 3.0 پرداخت و هم اکنون این نسخه که بر تسریع فرآیند توسعه در اندروید متمرکز شده، برای دانلود آماده است.

نسخه 3.0 آپدیت های جدیدی را در خود جای داده، اما مهم ترین آنها شامل ابزارهای profiling برای شناسایی سریع مشکلات عملکردی، پشتیبانی از زبان برنامه نویسی Kotlin، مجموعه جدیدی از ابزارها و ویزاردها برای تسریع توسعه در APIهای جدید اندروید Oreo میباشند.

چنانچه مایل به ساخت اپلیکیشن های باکیفیت برای اندروید Oreo هستید، اندروید استودیو 3.0 را دانلود کنید. در ادامه با مهم ترین امکانات این ابزار توسعه اندروید آشنا میشویم، با ما همراه باشید.

 

توسعه

زبان برنامه نویسی Kotlin – این زبان برنامه نویسی در I/O 2017 گوگل رسما معرفی شد و هم اکنون به طور رسمی برای توسعه اندروید پشتیبانی میشود. Kotlin زبانی بامعنا و مختصر است و با زبان ها و runtimeهای فعلی اندروید سازگاری کامل دارد و میتوانید هر جایی بخواهید از این زبان استفاده کنید. Kotlin در بسیاری از اپلیکیشن های محبوب گوگل پلی مورد استفاده قرار گرفته است.

بسیاری از امکانات پرطرفدار مانند تکمیل کد و های لایت کردن سینتکس، در این نسخه به خوبی کار میکنند و در نسخه های بعدی شاهد ارتقای قابلیت های ویرایش خواهیم بود. به راحتی و با کمک ابزار تبدیل پیش ساخته ویرایشگر میتوانید Kotlin را به پروژه فعلی خود اضافه کنید. برای این کار به بخش Code->Convert Java File to Kotlin File مراجعه کرده یا از قسمت New Project Wizard یک پروژه جدید بسازید.

تبدیل فایل جاوا به Kotlin در اندروید استودیو

قابلیت های زبان جاوای 8 – در اندروید استودیوی 3.0 پشتیبانی از قابلیت های زبان جاوای 8 در حال بهبود بوده و استفاده از آنها در پروژه ساده تر از قبل شده است. برای آپدیت کردن پروژه جهت پشتیبانی از toolchain جاوای 8 باید به دیالوگ Project Structure مراجعه کرده و  Source و Target را به 1.8 ارتقا دهید.

component tree – Layout Editor در Layout Editor ارتقا یافته و به راحتی میتوان عملیات درگ اند دراپ را انجام داد، پنل خطای جدید نیز به آن افزوده شده است.

Adaptive Icon Wizard – ویزارد جدید assetهای آیکون لانچر جدید میسازد و میتوانید پیش نمایش آیکون ساخته شده را با maskهای آیکون متفاوت مشاهده کنید. پشتیبانی از لایه های VectorDrawable در این نسخه اضافه شده است.

فونت های XML و قابل دانلود – اگر قصد دارید در اپلیکیشن خود از اندروید Oreo پشتیبانی کنید، میتوانید فونت های کاستوم و قابل دانلود را با استفاده از XML با اندروید استودیو 3.0 مورد استفاده قرار دهید.

پشتیبانی از Android Things اندروید استودیو 3.0 مجموعه جدیدی از قالب ها را در بر گرفته و با استفاده از ویزارد New Project و New Module میتوانید برای پلتفرم Android Things اپلیکیشن توسعه دهید.

آپدیت پلتفرم IntelliJ اندروید استودیوی 3.0 شامل نسخه 2017 از InteliiJ است که دربرگیرنده امکاناتی از قبیل ریفکتورینگ جاوای 8، راهنمای پارامترها، های لایت semantic، breakpointهای قابل درگ، جستجوی version control پیشرفته و غیره میباشد.

 

بیلد

پشتیبانی از Instant App توسط این نسخه از اندروید استودیو میتوانید قابلیت های Instant Apps را به پروژه های خود بیفزایید. این نوع اپلیکیشن ها، نسخه کم حجم تر از اپلیکیشن های اندروید هستند که سریعا و بدون نیاز به نصب، بر روی گوشی اجرا میشوند.

بهبود سرعت بیلد – برای بهبود سرعت Gradle برای پروژه های حجیم تر که ماژول های زیادی دارند، تغییر مهمی در پلاگین گرادل اعمال شده تا زمان بیلد را بهبود بخشد. همین تغییر عمده نیز دلیل تغییر نسخه اندروید استودیو از 2.4 به 3.0 میباشد. اگر از API های نسخه قبلی Gradle Plugin استفاده میکردید، باید سازگاری با پلاگین جدید را نیز مورد بررسی قرار داده و API جدید را استفاده کنید. برای تست، نسخه پلاگین را در فایل build.gradle آپدیت کنید.

Maven Repisitory گوگل – برای تسهیل آپدیت های کوچک و سریع، اندروید استودیوی 3.0 به طور پیشفرض به جای استفاده از Android SDK Manager برای یافتن آپدیت های Android Studio Library ،Google Play Services و وابستگی های Firebase Maven از Maven Repository گوگل استفاده میکند.

در مطلب بعدی با سایر تغییرات عمده در نسخه 3.0 اندروید استودیو آشنا خواهید شد، با ما همراه باشید.

 

https://android-developers.googleblog.com برگرفته از

اینها را هم بخوانید