بیایید ایده هایی را که در سر داریم پخته تر کنیم : بخش اول

بیایید ایده هایی را که در سر داریم پخته تر کنیم : بخش اول

ایده پردازی، تفکر همراه با خلاقیت بوده که نیازمند ذهنی مبتکر است. تمامی افراد از ایده های جالب و مبتکرانه ای برخوردارند اما نحوه پیاده سازی این ایده ها موجب تمایز می گردد و پیروزی یا شکست را تعیین می کند. در برخی از شرایط ایده ها رنگ واقعیت را به خود نمی گیرند و باید منبع و دلیل این شکست را شناسایی کرده و اقدام به رفع آن نمود.

ایده پردازی چالش برانگیزترین مرحله در ساخت هر محصول نرم افزاری است، امروزه با رشد و پیشرفت چشم گیری در عرصه موبایل روبه رو هستیم و از این رو ساخت اپلیکیشن برای توسعه دهندگان به یکی از دشوارترینفرآیندها بدل شده است. برخی از افراد بر این باورند که ایده های ساخت اپلیکیشن رو به اتمام اند، در مقالات پیشین به این موضوع پرداخته شده و در این مقاله قصد داریم شما را با نحوه ارائه بهترین ایده برای اپلیکیشن ها آشنا کنیم.

ضرورت ایده های جدید برای صنایع و کسب و کارهای مرتبط با تکنولوژی

هر صنعتی که به گونه ای با تکنولوژی در ارتباط است به ایده های جدید و کاربردی نیاز دارد و از این رو یک جریان ثابت و پایدار از ایده های خلاقانه و مبتکرانه برای صنایع احساس می شود. طرح ایده ها، راه حل ها و تئوری های جدید نه فقط برای صاحبان کسب و کار بلکه برای فردی هم که این ایده ها را مطرح کرده مهم به شمار می رود. هرچه تعداد ایده های مطرح شده بیشتر باشد، ایده بهتر و عملی تری از بین این ایده ها استخراج می گردد که موفقیت سازنده را در پی خواهد داشت.

حضور در عرصه تکنولوژی برای هر کسب و کاری یک ضرورت تلقی می شود و باید اهداف کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت خود را در طرح کسب و کار بگنجانید، از سوی دیگر سرعت پیشرفت تکنولوژی موبایل بسیار زیاد است و هر روزه شاهد روی کار آمدن رویکردهای جدیدی در زمینه های گوناگون، از طراحی گرفته تا بازاریابی و تولید محتوا می باشیم. ارائه محصولی که با تمامی این شرایط هم خوانی داشته باشد کار دشواری است، از این رو باید ایده دارای آنچنان قدرتی باشد که از پس تمامی چالش های پیش رو با سربلندی بیرون بیاید.

ارائه محصول در زمان مناسب

زمان بندی در ارائه محصول نرم افزاری از اهمیت ویژه ای برخوردار است، بسیاری از اپلیکیشن های تنها به این دلیل که در زمان خاصی نیاز به آنها در بازار احساس می شد توانستند به موفقیت دست پیدا کنند، یکی از این اپلیکیشن ها اپلیکیشن OfficeSuite ساخت تیم MobiSystems است، مبنی بر اظهارات تیم سازنده در مصاحبه ای که با اپریویو داشت:

زمان انتشار این اپلیکیشن سهم چشمگیری در موفقیت آن ایفا می کند و موقعیت آن در بازار را تحت تاثیر قرار می دهد، در زمان روی کار آمدن این اپلیکیشن مایکروسافت و گوگل هنوز اپلیکیشن های اندروید خود را روانه بازار اپلیکیشن های اندروید نکرده بودند و همین امر به نفع محصول ما تمام شد.

blog_16530_1

با این اوصاف باید همواره به سنجش نیازمندی های بازار و کاربران بپردازید و در بهترین زمان اقدام به انتشار محصول خود کنید.

شناخت مخاطبین و مد نظر قرار دادن نیازمندی های آنها

مخاطبین و بازار هدف مهم ترین و حیاتی ترین مواردی هستند که برای ایده پردازی به کار شما می آیند و بررسی انتظارات آنها هدف شما را شفاف تر می سازد و راه شما را مشخص می کند. بدون آگاهی از هدف، حرکت به سمت آن غیرممکن است و شناسایی مخاطبین هدف و در نظر گرفتن نیازمندی های آنها راهی به سوی خلق ایده هاست. در بازار اپلیکیشن ها و بازی ها دو دسته از محصولات به موفقیت دست پیدا می کنند، یکی اپلیکیشن ها و بازی هایی که به شدت نوآورانه اند و ایده جدیدی را در بر گرفته اند و دیگری اپلیکیشن های کاربردی که به رفع نیازی از کاربران می پردازند.

تمرکز بر روی جزئیات

برخی از توسعه دهندگان تمرکز خود را بر روی ایده های بزرگ معطوف می کنند، در حالی که این اقدام توجه آنها را از جزئیات کوچک سلب می کند و باعث دور شدن آنها از هدف می گردد. در بسیاری از شرایط این جزئیات کوچک اند که موجب ایجاد تمایز می گردند، بنابراین نباید از آنها قافل شد.

ارائه ایده ای که برای شخص ایده پرداز جالب باشد

چنانچه ایده ای که برای ساخت اپلیکیشن در سر دارید برای شخص شما جالب و هیجان انگیز باشد احتمال بیشتری برای پذیرش آن از سوی کاربران وجود دارد و بدین نحو انتظارات و نیازمندی ها بهتر سنجیده می شوند و می توانید راهی جهت رفع آنها بیابید.

یادداشت کردن تمامی مواردی که به ذهن خطور کرده اند

یادداشت کردن کوچک ترین جزئیات و ایده ها بسیار مهم است، در این راستا نباید به قدرت حافظه خود اعتماد کرد چرا که در برخی از شرایط ایده ها به سرعت از ذهن شما پاک می شوند و راهی برای بازیابی آنها وجود ندارد. لازم است فهرست کاملی از ایده های ارائه شده تهیه کرده و هر بار با یک ایده پردازی جدید این فهرست را تکمیل نمایید و به یاد داشته باشید که موفقیت به یکباره به سراغ شما نمی آید و نیازمند تلاش مستمر و بلندمدت می باشد.

blog_16530_2

به حداکثر رساندن تعداد ایده های مطرح شده

لازم است تا جای ممکن به ارائه ایده های متعدد بپردازید، بدین ترتیب ذهن شما گزینه های بیشتری را در اختیار خواهد داشت. ممکن است این تفکر در ذهن شما بوجود بیاید که این شرایط فرآیند تصمیم گیری را دشوار می سازد اما به یاد داشته باشید که هرچقدر ذهن شما ورودی بیشتری دریافت کند قادر به تولید ایده های بهتری نیز می گردد.

استفاده از آزمون و خطا برای سنجش ایده ها

استفاده از آزمون و خطا به منظور انتخاب بهترین ایده از بین انبوه ایده های مطرح شده روش خوبی است که در اکثر شرایط شما را به هدف موردنظر می رساند و احتمال آزمودن تمام گزینه های ممکن را در اختیار شما قرار می دهد. شاید در ابتدا تشخیص برترین ایده کمی دشوار و حتی غیرممکن بنماید، اما به مرور زمان شرایط برای شما عادی می شود و به راحتی می توانید با سنجش تمامی جوانب بهترین ایده را برگزینید. برای این منظور ساخت یک نمونه اولیه و بسیار ساده از محصول که امکانات کلی را در بر بگیرد کفایت می کند و باید بازخوردهای کاربران را از این محصول دریافت کرده و در صورت پذیرش عمومی آن را ارتقا بخشید.

از بین بردن روزمرگی ها

با از بین بردن روزمرگی نوعی شوک به ذهن شما وارد شده و ذهن قادر به تولید ایده های جدیدی می شود. به طور طبیعی افراد تمایل دارند تا در اولین مرحله کار را به نحو احسن به انجام برسانند اما چنین چیزی در عمل غیرممکن است، شکست در هر کاری محتمل است اما باید از این شکست درس گرفت و آن را به تجربه تبدیل کرد. شکست جزئی از فرآیند کاری محسوب می شود و نحوه برخورد با شکست تعیین کننده میزان موفقیت شما می باشد.

ارتقای سطح دانش و آگاهی

هر فرد منبعی غنی از اطلاعات و دیدگاه های منحصر به فرد راجب موضوعات و قضایای اطراف خود دارد، اما لازم است روشی که از طریق آن به موضوعات و مشکلات می نگرید تغییر داده و با دید بازتر و عمیق تری آنها را مورد سنجش قرار دهید، بدین ترتیب قادر به خلق ایده های جدید می گردید. با غنی تر کردن منابع دانش خود طرز فکر شما نسبت به مسائل تغییر پیدا می کند و در نتیجه این تغییر ایده های بهتر و پخته تری به ذهن شما خطور می کنند، تنها باید بر روی ایده های خود متمرکز شده و به طور روزمره بر روی آنها کار کنید.

در مطلب بعدی با ما همراه باشید تا شما را با ترفندهایی دیگری جهت ارتقای ایده هایتان آشنا کنیم.

اینها را هم بخوانید