آموزش آنلاین

معرفی بهترین منبع یادگیری جامع ساخت اپلیکیشن موبایل در فرادرس

قطار تکنولوژی یک لحظه از حرکت باز نمی‌ایستد و برای اینکه بتوانیم هم‌گام با پیشرفت‌های صورت‌گرفته در عرصه تکنولوژی پیش برویم، باید دانش خود را به روز کنیم.

امروزه کمتر کسی را می‌توان یافت که با اپلیکیشن‌های موبایل ناآشنا باشد، چرا که گوشی‌های هوشمند به شدت در زندگی روزمره ما نفوذ کرده‌اند.

از سوی دیگر برنامه‌نویسی نیز طرفداران زیادی بین عموم افراد پیدا کرده است. شاید درآمد بالای برنامه‌نویسان دلیل محبوبیت یافتن این مهارت باشد. اما آنچه مسلم است برنامه‌نویسی در همه جای دنیا و همچنین ایران، آینده درخشانی دارد و ساخت اپلیکیشن موبایل نیز پرطرفدارترین زیرشاخه از برنامه‌نویسی می‌باشد.

 

برنامه‌نویسی یکی از مباحثی است که یادگیری آن از طریق آموزش آنلاین، به راحتی امکان‌پذیر است و از جمله وب‌سایت‌های فعال در زمینه آموزش برنامه‌نویسی نیز می‌توان به فرادرس اشاره کرد. این وب‌سایت آموزشی آموزش‌های بسیار کاربردی و مفیدی را در اختیار علاقه‌مندان اکثر زبان‌های برنامه‌نویسی قرار داده است.

 

اما سوالی که پیش می‌آید این است که اولین قدم برای شروع فعالیت در حوزه ساخت اپلیکیشن چیست؟

 

ساخت اپلیکیشن موبایل

اندروید و آی‌او‌اس پرطرفدارترین سیستم‌عامل‌های موبایل در جهان به شمار می‌روند. هرچند میزان محبوبیت اندروید در ایران بیشتر از آی‌او‌اس است و احتمالاً دلیل این امر نیز به قیمت بالای گوشی‌های آیفون که سیستم‌عامل آی‌او‌اس را به اجرا درمی‌آورد، باز می‌گردد. البته دلایل دیگری مانند عدم پشتیبانی گوشی‌های آیفون از دو سیم‌کارت و اپلیکیشن‌های محدودتر نیز گوشی‌های اندروید را گل سرسبد بازار اسمارت‌فون در ایران کرده‌اند.

با این اوصاف ساخت اپلیکیشن برای گوشی‌های اندروید متداول‌تر بوده و بسیاری از برنامه‌نویسان این پلت‌فرم را برای فعالیت تخصصی خود انتخاب می‌کنند. فرادرس نیز در بخش آموزش اندروید، به افرادی که مایل به ساخت اپلیکیشن موبایل هستند کمک می‌کند.

 

انواع اپلیکیشن موبایل

اپلیکیشن‌های موبایل از لحاظ فنی و ساختاری به سه دسته عمده تقسیم می‌شوند:

 

  1. اپلیکیشن‌های نیتیو

این دسته از اپلیکیشن‌ها به طور اختصاصی برای یک سیستم‌عامل خاص ساخته شده‌اند. جهت ساخت اپلیکیشن برای سیستم‌عامل اندروید می‌توانید از زبان‌های برنامه‌نویسی جاوا یا کاتلین کمک بگیرید. Objective-C و سوئیفت نیز زبان‌های برنامه‌نویسی رایج برای سیستم‌عامل ‌آی‌او‌اس به شمار می‌روند.

در واقع اپلیکیشن‌های نیتیو تنها بر روی سیستم‌عامل خاصی کار می‌کنند و در صورتی که مایل باشید تمامی کاربران اسمارت‌فون‌ها به اپلیکیشن شما دسترسی داشته باشند، باید برای تک‌تک سیستم‌عامل‌ها اپلیکیشن‌های نیتیو بسازید که این کار نیازمند دانش فنی و صرف زمان و هزینه‌های زیادی است.

انتشار اپلیکیشن‌های نیتیو نیز معمولاً در مارکت‌هایی همچون گوگل‌پلی و اپ‌استور انجام می‌شود و می‌توانید نسخه‌های جدید اپلیکیشن خود را نیز از طریق همین مارکت‌ها در دسترس کاربران قرار دهید.

 

یکی از بزرگ‌ترین مزایای اپلیکیشن‌های نیتیو به تجربه کاربری بسیار خوب آنها مربوط است. چرا که اپلیکیشن بر اساس استانداردهای رایج سیستم‌عامل مربوطه طراحی شده و کاربر در استفاده از اپلیکیشن با مشکل خاصی مواجه نیست و به راحتی می‌تواند کار با اپلیکیشن را یاد بگیرد.

 

  1. وب ‌اپلیکیشن‌ها

این دسته از اپلیکیشن‌های موبایل هیچ‌گونه محدودیتی در نوع سیستم‌عامل ندارند و می‌توان آنها را روی هر نوع گوشی و با هر سیستم‌عاملی به اجرا درآورد.

برای ساخت وب‌ اپلیکیشن‌ها باید از زبان‌های برنامه‌نویسی مانند Vue، React یا Angular استفاده کنید.

در حقیقت کاربر با استفاده از مرورگر گوشی خود اپلیکیشن را باز می‌کند. البته این وابستگی اپلیکیشن به مرورگر گوشی نیز منجر به محدودیت‌های دیگری می‌شود و اپلیکیشن به بسیاری از امکانات گوشی مانند مخاطبین، تقویم و ... دسترسی ندارد.

همین نقطه ضعف نیز بسیاری از توسعه‌دهندگان را تشویق به ساخت اپلیکیشن‌های نیتیو می‌کند. البته تصمیم‌گیری در خصوص انتخاب نوع اپلیکیشن به پارامترهای متعددی مانند زمان، هزینه، تخصص و ... بستگی دارد و چنانچه عملیات اپلیکیشن بسیار ساده است و اپلیکیشن امکانات محدودی دارد، ساخت وب اپلیکیشن گزینه بهتری نسبت به توسعه اپلیکیشن نیتیو خواهد بود.

 

از آنجا که وب اپلیکیشن‌ها از طریق مرورگر گوشی اجرا می‌شوند، نیازی به انتشار آنها در مارکت‌های گوگل‌پلی یا اپ‌استور نیست و همین ویژگی نیز بسیاری از توسعه‌دهندگان اپلیکیشن‌های موبایل را بر آن داشته تا اپلیکیشن‌هایشان را از این طریق در دسترس کاربران خود قرار دهند.

 

  1. اپلیکیشن‌های هیبرید

اپلیکیشن‌های هیبرید یا ترکیبی در واقع ترکیبی از دو دسته قبلی می‌باشند که ظاهری شبیه اپلیکیشن‌های نیتیو دارند، اما به کمک فناوری‌های وب چندپلت‌فرمی ساخته شده‌اند.

با ساخت این نوع از اپلیکیشن‌ها، بسیاری از محدودیت‌هایی را که وب اپلیکیشن‌ها پیش رویتان قرار می‌دهند کنار خواهید گذاشت.

Xamarin یکی از ابزارهای کاربردی برای ساخت اپلیکیشن‌های هیبرید به شمار می‌رود. البته برای ساخت اپلیکیشن‌های هیبرید لازم است تسلط کاملی بر فناوری‌های وب مانند HTML، CSS و JavaScript داشته باشید.

 

مهارت‌های موردنیاز یک برنامه‌نویس

دانش برنامه‌نویسی

بعد از تصمیم‌گیری در خصوص نوع اپلیکیشن، نوبت به یادگیری زبان برنامه‌نویسی موردنظر می‌رسد. اصول زبان‌های برنامه‌نویسی مشابه است، اما دستورهای هریک از آنها متفاوت می‌باشد. اما خبر خوب اینکه پس از یادگیری یکی از زبان‌های برنامه‌نویسی، یادگیری سایر زبان‌ها نیز برایتان ساده‌تر خواهد شد.

 

تسلط بر زبان انگلیسی

آشنایی و تسلط بر زبان انگلیسی برای تمامی مشاغل ضروری است، اما این مهارت برای فعالان حوزه برنامه‌نویسی و توسعه اپلیکیشن اهمیت بسزایی دارد. چرا که برنامه‌نویس باید از آخرین تکنولوژی‌ها و متدهای روز دنیا اطلاع داشته باشد و برای این منظور لازم است اطلاعات موردنیاز را از طریق جستجو در اینترنت و مطالعه مقالاتی که به زبان انگلیسی نگارش شده‌‌اند به‌دست آورد.

 

از طرفی بسیاری از آموزش‌های برنامه‌نویسی نیز به صورت آنلاین و از طریق اینترنت در دسترسند و لازم است شخص برنامه‌نویس از توانایی درک مطلب بالایی برخوردار باشد.

فرادرس در زمینه آموزش زبان انگلیسی نیز آموزش‌های بسیار زیادی را در اختیار علاقه‌مندان قرار می‌دهد.

 

توانایی حل مسئاله

افرادی که در زمینه برنامه‌نویسی فعالیت کرده باشند، به خوبی می‌دانند که برنامه‌نویسی تنها نوشتن کد برای انجام یک عملیات خاص نیست و برای آنکه یک الگوریتم اصولی و صحیح طراحی کنید، باید توانایی لازم برای حل مسئاله را داشته باشید.

به عبارت دیگر باید بتوانید بهینه‌ترین راهکار برای انجام عملیات را پیدا کرده و آن‌را به اصولی‌ترین و سریع‌ترین شیوه ممکن پیاده‌سازی نمایید.

 

تمرکز و دقت بالا

برنامه‌نویسی و طراحی الگوریتم نیازمند تمرکز و دقت بالایی است و گاه یک بی‌دقتی کوچک، موجب به‌وجود آمدن خطاهای یا به اصطلاح باگ‌های بزرگی در اپلیکیشن می‌شود و فرآیند دیباگ کردن یا رفع خطا را برای برنامه‌نویس پیچیده می‌کند.

از این رو لازم است عواملی را که موجب پرت شدن حواس‌تان در حین کار می‌شوند، از خودتان دور کنید و کار را با دقت بسیار زیادی به انجام برسانید.

 

درآمد متوسط برنامه‌نویسان در ایران و جهان

همان‌طور که در ابتدای متن نیز اشاره شد، درآمد بالای شغل برنامه‌نویسی یکی از عمده‌ترین انگیزاننده‌ها برای ترغیب افراد به یادگیری این مهارت می‌باشد.

حقوق برنامه‌نویس به تجربه، سابقه کاری و همچنین زبان یا زبان‌های برنامه‌نویسی که شخص به آنها مسلط است بستگی دارد. اما به‌طور میانگین این رقم در ایران چیزی حدود 3 الی 20 میلیون در ماه است که البته این رقم برای پروژه‌های تخصصی و افرادی که به صورت فریلنسینگ کار می‌کنند تا چند صد میلیون تومان به ازای هر پروژه نیز خواهد بود.

 

حقوق برنامه‌نویسان در جهان نیز رقمی در حدود 100 هزار دلار در سال می‌باشد که این رقم در کشورهای مختلف متفاوت است و قطعاً میزان تخصص فرد نیز در این میان نقش تعیین‌کننده‌ای را ایفا می‌کند.

 

فرآیند یادگیری ساخت اپلیکیشن را از کجا شروع کنید؟

فرادرس یکی از وب‌سایت‌های معتبر در زمینه آموزش برنامه‌نویسی، آموزش دروس دانشگاهی و به‌طور کلی آموزش آنلاین است.

شما می‌توانید زبان برنامه‌نویسی موردنظر خود را انتخاب کرده و با آموزش‌های جامع و کامل فرادرس، در این زمینه مهارت و تخصص پیدا کنید.

پس زمان را از دست ندهید و همین حالا اولین قدم برای ساخت اپلیکیشن موبایل را بردارید.

 

اینها را هم بخوانید