قابلیت های جدید اندروید

گوگل در حال توسعه قابلیت های هوشمند جدیدی برای اندروید می باشد

ارائه بهترین تجربه کاربری و پیشرفته ترین تکنولوژی ها به کاربران، از اهداف کاری کمپانی گوگل می باشد و سیستم عامل محبوب اندروید نیز یکی از پلتفرم های است که در هر نسخه خود میزبان تغییرات و امکانات کاربردی می شود.

گوگل در حال توسعه چندین قابلیت کمکی برای اندروید است، البته هنوز نمی توان از بابت حضور تمامی این امکانات در نسخه جدید اندروید با اطمینان حرف زد. انتظار می رود که گوگل در کنفرانس توسعه دهندگان I/O در ماه می به رونمایی از اندروید O بپردازد و پس از چندین نسخه پیش نمایشی، در پاییز سال جاری آن را برای عموم عرضه کند.

برخی از آپدیت های این نخسه به گوگل کمک می کنند تا در رقابت با اپل به موفقیت هایی دست پیدا کند، چرا که اپل نیز مانند گوگل در حال ارتقای اپلیکیشن های آی او اس و افزودن ویژگی های هوش مصنوعی به آنها می باشد.

اولین قابلیت Copy Less نام دارد که از دردسرهای کپی کردن متن از یک اپلیکیشن و الصاق آن در دیگری می کاهد. هنوز مشخص نیست که این قابلیت به اپلیکیشن کیبورد مجازی Gboard یا خود اندروید راه پیدا کند یا خیر، اما به یقین به زودی اندروید به این قابلیت مجهز خواهد شد.

برای درک بهتر این قابلیت مثالی را شرح می دهیم، فرض کنید با دوست خود در حال مکالمه در یکی از اپلیکیشن های پیام رسان هستید و می خواهید یک قرار شام تعیین کنید و یک رستوران خوب را از طریق اپلیکیشن Yelp پیدا کرده اید، به مکالمه خود باز می گردید و "It’s at" را تایپ می کنید، با این کار یکی از پیشنهادات خودکار تولید شده در Gboard آدرس رستورات موردنظر شما خواهد بود و می توانید آن را لمس کنید، بدین ترتیب آدرس در باکس متنی اپلیکیشن پیام رسان قرار می گیرد و تنها با زدن دکمه ارسال می توانید آدرس را برای دوست خود بفرستید. بدین ترتیب دیگر نیازی به استفاده از اشاره گرهای اندروید برای کپی بخش خاصی از متن در Yelp و الصاق آن در اپلیکیشن پیام رسان نمی باشد.

قابلیت های جدید اندروید

گوگل در گذشته نیز تلاش هایی در زمینه خودکارسازی برخی عملیات در سایر اپلیکیشن های اندروید صورت داده است. در ماه اکتبر گوگل قابلیت جستجو و اشتراک گذاری اطلاعات مخاطبین با استفاده از Gboard را در اختیار کاربران قرار داد. قابلیت موجود در Google Now On Tap که در نسخه 6.0 یا همان مارشمالوی اندروید معرفی شد نیز کاربران را قادر به نگه داشتن دکمه خانه و دریافت deep links برای محتوای اپلیکیشن، بر اساس اطلاعات نمایش داده در صفحه می کند. در سال 2012 نیز Google Now نمایش کارت درباره وضعیت یک پرواز خاص را که به جستجوی آن پرداخته بودید، آغاز کرد.

سال گذشته اپل اپلیکیشن Messenger خود را بهبود داد و قابلیت اشتراک گذاری موقعیت مکانی کنونی و همچنین پیشنهاد آدرس و شماره تلفن از مخاطبین را به آن افزود.

بر اساس بیانات منبع، توسعه دهندگان به دنبال روشی برای انجام عملیات بیشتر با استفاده از نوع خاصی از متن در اپلیکیشن های پیام رسان می باشند.

برای نمونه، امروزه اگر کسی متنی را برای شما ارسال کند که شامل آدرس باشد، با لمس این آدرس در اپلیکیشن Android Messages گوگل، هیچ اتفاق خاصی نمی افتد، اما با عرضه این قابلیت، اندروید آدرس موجود در متن را تشخیص داده و با لمس آن، گوگل یک اپلیکیشن مرتبط مانند Google Maps را باز می کند. البته هنوز از بابت محدودیت این قابلیت اطلاعی در دست نیست و احتمال دارد این امکان تنها در اپلیکیشن Android Messages در دسترس باشد یا اینکه در اختیار تمامی اپلیکیشن های پیام رسان قرار گیرد.

چنین قابلیتی چندین سال است که در آی او اس وجود دارد و گوگل نیز مایل است امکان مشابهی را در سیستم عامل خود پیاده سازی نماید. وب اپلیکیشن Gmail در حال حاضر نیز چنین امکاناتی دارد و وقتی تاریخ و ساعت در متن ایمیل وجود داشته باشد، جیمیل می فهمد و آن بخش را زیرخط دار می کند و وقتی انگشت خود را در نزدیکی آن بخش از متن قرار دهید، جیمیل یک ایونت برای باز کردن Calendar را نمایش خواهد داد. اما جیمیل در صورت وجود آدرس در ایمیل هیچ عملیاتی خاصی انجام نمی دهد.

گوگل بالاخره راهی یافت که کاربران را قادر به استفاده از جسچرهای انگشتی برای انجام عملیات در اندروید نماید. برای مثال اگر حرف C را در صفحه رسم کنید، اندروید لیستی از آخرین مخاطبین شما را به نمایش خواهد گذاشت. نمایش مخاطبین با استفاده از دستور صوتی OK Google در اندروید نیز امکان پذیر است، اما استفاده از جسچر روش سریع تری می باشد.

هوآووی قابلیت تشخیص جسچر را در گوشی هایی مانند Mate 9 پیاده سازی کرده و قابلیت Knuckle 2.0 شما را قادر به باز کردن اپلیکیشن هایی مانند دوربین، تنها با رسم حرفی مانند C با بند انگشت می کند. اپل نیز جسچرهای لمس سه بعدی را در آی او اس پیاده سازی کرد، اما لازم است در بخش های خاصی این جسچرها را انجام دهید تا عملیات خاصی نمایش داده شوند.

تمامی این قابلیت های جدید تجربه کاربری اندروید را بهبود می بخشند و کار با گوشی اندروید را برای کاربران لذت بخش تر می کنند.

 

http://venturebeat.com برگرفته از

اینها را هم بخوانید