مطرح کردن شکایت در دیوان عدالت اداری، صلاحیت و نحوه رسیدگی درآن - وکیل تاپ

شکایت در دیوان عدالت اداری به چه صورت است و چه کسی آن را انجام می‌دهد؟

در سالهای اخیر با وجود تعدد سازمان و نهادهای دولتی و قوانین هر بخش به صورت جداگانه تنظیم شد و کارمندان موظف به اجرای این قوانین هستند. گاهی ممکن است به دلایل مختلف برخی نهادها و کارمندان آن ها این قوانین را در نظر نداشته و بر اساس تشخیصات خود اقداماتی را انجام دهند که سبب ضایع شدن حق برخی ارباب رجوع و شهروندان شود. در چنین حالتی شهروندان برای دستیابی به حق از دست رفته خود تلاش می‌ کنند و شکایت یا دادخواستی را تنظیم و آن را به یک مرجع قانونی تسلیم می نمایند، اما کدام مرجع می تواند پاسخگوی دادخواست مردم باشد؟ در پاسخ به این سوال قوه قضاییه بر اساس اصل ۱۷۳ قانون دادرسی، دیوان عدالت اداری را با هدف دادخواهی شهروندان و مردم از نهادهای دولتی و سایر سازمانها و موسسات عمومی تاسیس نمود.

 

این قوه با داشتن اختیارات تام از طرف قوه قضاییه، می‌تواند برخورد قانونی با تمامی ارگان‌های دولتی داشته باشد و در صورت که ارگانی از این احکام پیروی نکند، پیگردهای قانونی سخت تری را باید متحمل شود. اما اینکه شکایات در دیوان عدالت اداری به چه صورت است و چه کسی آن را انجام می ‌دهد؟ سوال بزرگی برای تمامی افراد ات، چرا که معمولاً بررسی تمامی دادخواست های ارائه شده به دیوان به صورت غیر حضوری انجام می‌شود و رای های صادره به بخش اجرای احکام ارسال خواهد شد. این بخش موظف است به محض دریافت رای، آن را به سازمان مربوطه تسلیم نماید و به مدت ۳۰ روز منتظر واکنش اجرای حکم باشد.

بهرمندی از تبحر و تجربه وکیل می تواند تاثیر زیادی در روند پرونده ما داشته باشد و از این رو پیشنهاد می کنیم برای کسب موفقیت های بیشتر در این زمینه حتماً از مزایای گروه وکلای پایتخت استفاده نمایید. این مجموعه با بهره مندی از وکلای حرفه ای پایه یک می تواند راهکارهای کارآمد را در اختیار شما قرار دهد. در ادامه با ما همراه باشید تا شما را با عناوین دیگری از شکایات متنوع در دیوان آشنا سازیم و همینطور بهترین وکیل متخصص دیوان عدالت اداری را معرفی نماییم.

شما هر لحظه میتوانید با گرفتن شماره وکیل دیوان عدالت اداری از وکلای زبده و مجرب که دارای تخصص و تجربه در این شاخه از وکالت هستند صحبت کنید.

 

شکایت در دیوان عدالت اداری به چه صورت است و چه کسی آن را انجام می‌دهد؟

همانطور که عنوان شد تمامی دادخواست ها در دیوان عدالت اداری به صورت غیر حضوری صورت می‌گیرد و برای اینکه بتوانید دادخواستی را به این دیوان ارسال نمایید باید در ابتدا وارد سامانه ثنا شده و با احراز هویت کد و رمز عبور خود را دریافت کنید.

پس از دریافت گذرواژه، لازم است که به سامانه ساجد مراجعه کرده و با ارائه کد احراز هویت به صفحه ای که برای ارسال دادخواست و شکایات مشخص شده، ارجاع داده می شوید. در این قسمت بخش هایی برای شما تعیین شده که باید با دقت هریک از آنها را پر کنید، توجه داشته باشید که تمامی بخش های مشخص شده باید با اطلاعات درست و بدون قلم خوردگی پر شود  تا رسیدگی به شکایت شما به نفع احسنت صورت پذیرد. پس از ارسال درخواست به دیوان، درخواست شما به یکی از شعبات این قوه ارسال می گردد تا در رابطه با آن تصمیم گیری شود.

 

قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب ۱۳۹۲ | مشاوره  حقوقی،وکیل،مشاوره تلفنی|دادورزیار

 

پیش از آنکه به سوالات مربوط به انواع شکایت در دیوان عدالت اداری بپردازیم لازم به ذکر است که بدانید تنظیم دادخواست و شکایات توسط خود شهروندان ممکن است کمی ساده و پیش پا افتاده باشد، چرا که آنها هیچ اطلاعاتی از قوانین و مقررات انواع سازمان های دولتی و نهادهای اداری ندارد. همچنین قانون دیوان عدالت اداری کاملاً با قوانین سایر سازمان‌ ها متفاوت است و داشتن اطلاعات در رابطه با بخش ‌های دیگر به هیچ عنوان نمی تواند کمکی به شما بکند.

برای اینکه دادخواست قوی داشته باشید پیشنهاد می کنیم پیش از هر اقدامی به یکی از مشاوران یا وکلای حرفه‌ای در زمینه شکایات دیوان عدالت اداری مراجعه کنید. مراجعه به وکیل دیوان مزایای بسیاری را به همراه دارد که از مهم ترین آن ها می ‌توان به افزایش درصد موفقیت شما و همچنین کاهش میزان هزینه‌ ها اشاره کرد.

 

شکایت از تامین اجتماعی به دیوان عدالت اداری

جهت شکایت به سازمان تامین اجتماعی در دیوان عدالت اداری باید با تکمیل فرم دادخواست مخصوص دیوان عدالت اداری توسط متقاضی یا وکیل قانونی وی اقدام به شکایت و اعتراض نمود.

تنظیم دادخواست مربوط به دیوان عدالت اداری و انتخاب نوع شکایت و بیان اعتراض، از طریق یک وکیل بیمه مجرب و آگاه و مسلط به قوانین و مقررات مربوط این قبیل اقدامات انجام شود.

 

شکایت به دیوان عدالت اداری برای مرخصی

در زمان اشتغال به کار کارمندان و استخدام آنها شرایط و مزایای شغلی در قرارداد ذکر خواهد شد و آنها می ‌توانند از مزایایی که با اشتغال به این کار به دست می‌آورند آشنا شوند. همچنین برای آنها مدت مرخصی مقرر در قرارداد درج شده و می توانند در صورت نیاز از آن بهره ببرند.

گاهی ممکن است برخی مرخصی‌های طولانی مدت شود که در این حالت سوالات زیادی در رابطه با نحوه دریافت حقوق به وجود می آید، مثلاً برخی مرخصی ها مانند مرخصی زایمان که اخیراً از ۶ ماه به ۹ ماه افزایش پیدا کرده یکی از پرچالش ترین نوع مرخصی است که سازمان ها در رابطه با حقوق و مزایا دچار اختلافاتی شده بودند. همین امر سبب شد که رئیس دیوان عدالت اداری آقای محمد مصدق با تعیین ۹ ماه مرخصی با حقوق برای خانم ها پس از زایمان حرف آخر را زده و  تاییدیه آن را به سازمان تامین اجتماعی ارجاع داد. بر اساس حکم صادره از دیوان، تمامی سازمان ها و نهاد های تحت پوشش تامین اجتماعی باید از این حکم پیروی نمایند. در واقع این نوع مرخصی هیچ گونه طرح شکایت ندارد، چرا که حکم آن از ابتدا تعیین شده است.

 

مرخصی ۹ ماهه زایمان با شکایت اجرا می‌شود!

 

نحوه اعتراض به برگ مالیات قطعی در دیوان عدالت اداری

بر اساس اختیاراتی که به دیوان عدالت اداری داده شده این مرجع می‌ تواند تمامی عملکرد دستگاه ها و موسسات عمومی و دولتی را رصد کند و در صورت مشاهده هرگونه تخلف و مشکل در جهت رفع آن اقدام نماید. قدرت نظارت و صلاحیت دیوان عدالت اداری بر اساس ماده ۱۰ قانون تشکیلات آیین دادرسی مشخص شده و چنانچه حکمی از طرف سازمان مالیات مبنی بر تشخیص میزان مالیات صادر شود و مؤدی در مدت زمان مشخص شده هیچ گونه اعتراضی بر این حکم نداشته باشد، حکم به صورت قطعی اعمال خواهد شد. چنانچه پس از اعمال شدن حکم مودی قصد اعتراض و تجدیدنظر حکم را داشته باشد، می تواند بر اساس ماده ۱۰ بند ۱ قسمت الف از قانون تشکیلات آیین دادرسی تقاضای رسیدگی مجدد و اعتراض به حکم را داشته باشد.

 علاوه بر این چنانچه به بند ۲ ماده ۱۰ قانون تشکیلات مراجعه کنید متوجه خواهید شد که رسیدگی به اعتراضات مودی ها به رای قطعی شده بر عهده دیوان عدالت اداری است.

 

مالیات اعضای هیات علمی و قضات چقدر است؟ | اقتصاد آنلاین

 

بر اساس قوانین عنوان شده چنانچه شکایت یا دادخواستی مبنی بر اعتراض یا تجدید نظر در رای مالیاتی صادره ارسال شود، دیوان می تواند با بررسی‌ های لازم چنانچه رای را مطابق با قانون تشخیص ندهد، رسیدگی مجدد آن را به شعبه دیگری محول کند. البته توجه داشته باشید که رای دیوان در صورت صادر شدن به هیچ عنوان قابل تعویض یا تجدید نظر نیست، مگر اینکه موارد بسیار خاص و منحصر به فردی پیش آید.

 

 نحوه اعتراض به برگ مالیاتی قطعی در دیوان عدالت اداری توسط فرد به گونه ای امکان‌ پذیر است که فرد در ابتدا به شورای مالیاتی اعتراض می کند، اگر از رای صادر شده توسط شورای عالی مالیاتی راضی نبود، می ‌تواند شکایت و دادخواستی مبنی بر شکایت از شورای عالی مالیاتی به دیوان عدالت اداری ارسال نماید.

اعتراض مودی به دیوان ارسال خواهد شد و پس از بررسی مدارک و مستندات مودی، دیوان پرونده مالیاتی وی را مطالعه و سپس حکم را صادر می کند. چنانچه در مدت مقرر شده ۳۰ روزه فرد مجدداً به رای دیوان اعتراض داشته باشد می تواند واکنش خود را اعلام نماید تا رای دیوان به دادگاه تجدید نظر رفته و مجدداً مورد بررسی قرار بگیرد.

 

البته توصیه می‌کنیم پیش از این که اعتراض خود را برای تجدید نظر بر رای اعمال کنید حتماً از مشاوره وکلای حرفه ای و کاربلد استفاده کنید. آنها می توانند با استفاده از تجارب و اطلاعاتی که در زمینه قانون دیوان و قانون مالیات دارند، بهترین را برای شما تهیه و تنظیم کنند. لازم به ذکر است که بدانیم چنانچه رای دیوان در دادگاه تجدید نظر اعلام شود به هیچ عنوان تغییر نمی کند و شما حق هیچ گونه اعتراض ندارید، پس این فرصت را از دست ندهید و از مشاوره های وکلا استفاده نمایید. گروه وکلای پایتخت با داشتن سابقه درخشان در این زمینه امکان پیروزی شما را چندیدن برابر می کند، چرا که اعضای این کانون متشکل از اعضای با تجربه ای هستند که می توانند رای دیوان را به سود شما تمام کنند.

 

وکیل تبدیل وضعیت استخدامی

معمولاً کارکنان و کارمندان در زمان مصاحبه شغلی به دنبال استخدام رسمی و داشتن امنیت شغلی و مالی هستند و این امر مزایای زیادی را برای آنها به همراه دارد، اما به دلیل داشتن تبعات مالی برای نهادهای دولتی و واحدهای اداری این درخواست به سادگی امکان پذیر نیست،  همین امر سبب شده که کارمندان پیمانی و قراردادی برای رسمی شدن شغل خود دادخواست و شکایاتی را به دیوان عدالت اداری ارسال نمایند.

 البته پیش از ارسال این دادخواست ها پیشنهاد می کنیم با بهره گیری از دانش و اطلاعات وکیل تغییر وضعیت استخدامی، درصد موفقیت خود را افزایش دهند. این وکلا به دلیل آشنایی با قوانین دیوان و همچنین قوانین سازمانی که کارمندان در آن مشغول به کار هستند می توانند راه حل های زیادی را پیشنهاد دهند که به سادگی به هدف خود برسید.

 

 بر اساس ماده ۴۱ قانون مدیریت خدمات کشوری برای استخدام بر اساس شایستگی مدارک تحصیلی و میزان تخصص آنها در شغل به صورت کارمندهای رسمی قراردادی و پیمانی به استخدام سازمان و نهادهای دولتی می رسد.

  • تبدیل وضعیت استخدامی بر اساس موارد خاصی امکان پذیر است، ولی تبدیل وضعیت استخدامی می‌تواند با استفاده از این موارد شرایطی را فراهم نمایند که کارمندان به سادگی وضعیت استخدام خود را تغییر دهند.
  • اگر فردی در سازمان یا نهادی به مدت ۵ سال به صورت استخدام قراردادی یا پیمانی مشغول به کار باشد، می تواند برای تبدیل وضعیت شغلی خود اقدام نماید.
  • در مورد بعدی چنانچه افراد بتوانند در هریک از آزمونهای استخدامی که در نهادهای دولتی و ادارات برگزار می‌شود شرکت کنند و امتیاز بالایی را کسب نمایند می توانند وضعیت استخدامی خود را از قراردادی به دائم و رسمی تبدیل کنند.
  • هر کارمندی که بتواند در طول خدمت خود امتیاز بالایی را کسب کند و میانگین امتیاز سه سال آخر خدمت بیش از ۸۰ درصد ارزیابی شود ،می‌تواند درخواست تبدیل وضعیت شغلی از پیمانی و قراردادی به رسمی را داشته باشد.

 

/پایان رپرتاژ آگهی

این مطلب صرفاً جنبه تبلیغاتی داشته و اپریویو مسئول تایید صحت آن نیست

اینها را هم بخوانید