همه چیز درمورد پریود و دوران قاعدگی

همه چیز درمورد پریود و دوران قاعدگی

قاعدگی یا عادت ماهانه، که ما به صورت عامیانه آن را پریود می‌نامیم، یکی از مسائلی است که تمام زنان از سنین بلوغ تا یائسگی با آن مواجه هستند. آگاهی کامل نسبت به پریود و بهداشت قاعدگی از جمله مسائلی هستند که خانم‌ها باید به طور کامل درباره ی آن مطلع باشند. در این مقاله به تشریح دوران قاعدگی و چگونگی درمان پریودهای دردناک پرداخته ایم و در انتها 5 باور غلط درباره‌ی پریود را اصلاح کرده ایم؛ با ما همراه باشید.

 

پریود چیست و چرا اتفاق می‌افتد؟

پریود خونریزی در اثر ریزش لایه داخلی رحم است. خون و بافت آندومتر از طریق دهانه‌ی رحم و واژن دفع می‌شود. با پریود شدن در هر ماه از سنین بلوغ (۱۱ تا ۱۴سالگی) تا سنین یائسگی (معمولاً در حوالی ۵۱ سالگی)، بدن زنان برای بارداری آماده می‌شود.

با ضخیم‌شدن دیوار رحم، تخمکی رشد می‌کند و از یکی از تخمدان‌ها رها می‌شود. حالا اگر بارداری به وقوع نپیوندد، سطح هورمون‌های استروژن و پروژسترون افت می‌کند و در نهایت به میزانی می‌رسد که به بدن دستور خونریزی داده می‌شود. در طول دوره پریود، پوشش دیواره رحم کنده می‌شود و به‌صورت خون‌ریزی از واژن خارج می‌شود.

اما چرا زنان پریود می‌شوند؟ پریودشدن راهی برای خروج بافت‌هایی از بدن است که دیگر به آنها نیازی نیست.

 

چه نوع پریودی عادی است؟ چه علایم و یا تغییراتی طبیعی هستند؟

  • چرخه قاعدگی نرمال بین ۲۴ تا ۳۸ روز طول می‌کشد. یعنی هر پریود باید بین ۲۴ تا ۳۸ روز بعد از شروع پریود قبلی آغاز شود.
  • پریود یا خونریزی قاعدگی که بین ۴ تا ۷ روز طول بکشد سالم و طبیعی است.
  • میزان خونی که از بدن دفع می‌شود اگر بین ۵ تا ۸۰ میلی‌لیتر،‌ حداکثر شش قاشق غذاخوری باشد، طبیعی است. متوسط پریود حدود ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری) ۳۵ تا ۴۰ میلی‌لیتر) خون و بافت است. افرادی که بیشتر از ۵ تا ۶ قاشق غذاخوری خونریزی می‌کنند، «خونریزی سنگین» دارند.
  • دیدن لخته خون به ویژه در روزهایی که خونریزی شدیدتر هست طبیعی است.
  • تغییر رنگ خون قاعدگی در طول پریود طبیعی است. معمولاً هنگامی که شدت خونریزی کم است رنگ خونی که دفع می‌شود تیره‌تر است.

اپلیکیشن‌های پریود به شما کمک می‌کنند بتوانید تغییرات بدنتان را در زمان پریود ثبت کنید، رفتار طبیعی بدنتان را بشناسید و زمان آغاز، شدت و طول دوره‌ی پریودتان را پیش‌بینی کنید.

درباره ی اپلیکیشن‌های پریود بیشتر بخوانید: بهترین برنامه های پریود برای اندروید و ios

 

سندروم پیش از قاعدگی یا pms چیست؟

به اختلالات پیش از قاعدگی که معمولاً هر ماه اتفاق می‌افتند، سندروم پیش از قاعدگی یا PMS می‌گویند. این اختلالات در برخی خانم‌ها خفیف است و در برخی دیگر شدت بیشتری دارد. نشانه‌های سندروم از درد شکم و نفخ تا تغییرات خلقی متغیر است. همه خانم‌ها دچار همه این علائم نمی‌شوند، اما دست‌کم یکی از این علائم در ۸۵٪ خانم‌ها دیده می‌شود.

درحالی‌که هیچ علاج قطعی برای PMS وجود ندارد، اما برای کمک به کاهش ناراحتی می‌توان از برخی درمان‌ها و تغییرات سبک زندگی استفاده کرد. به عنوان مثال اصلاح رژیم غذایی پر نمک، ورزش، خواب کافی، دوری از استرس، استفاده از مکمل‌ها و ویتامین‌ها سبب می‌شود PMS سبک‌تری را تجربه کنید.

 

دردهای پریود چرا به وجود می‌آیند و درمان آنها چیست؟

بیشتر زنان درد پریود را تجربه می‌کنند. به صورت عمومی دردهای پریود به شکل فشار و پیچش در پایین شکم هم‌زمان یا کمی قبل از آغاز قاعدگی ظاهر می‌شوند. درد پریود عموماً از ۲۴ -۷۲ ساعت طول می‌کشد و از هر ۴ زن، ۳ نفر آن را تجربه می‌کنند. دردهای قاعدگی دو دسته هستند: دردهای اولیه و دردهای ثانویه.

درد قاعدگی اولیه بیشتر در افراد جوان (و گاهی با آغاز اولین قاعدگی) دیده می‌شود و ممکن است همراه با حالت تهوع، شل شدن مدفوع یا سردرد باشد. این دردها با افزایش سن کاهش می‌یابند. دردهای ثانویه پریود ممکن است به دلیل اختلال رحمی مثل اندومتریوز، فیبروم رحم یا بیماری التهابی لگن باشند. این دردها در سنین بالاتر و با گذشت زمان بروز پیدا می‌کنند و با گذشت زمان بدتر می‌شوند.

در بیشتر موارد درد پریود ضعیف است و با درمان‌های خانگی بهبود می‌یابد. اما اگر پریودتان بیش از حد دردناک است و از انجام فعالیت های روزانه تان باز می‌مانید به پزشک مراجعه کنید. برای درمان خانگی درد پریود اقدامات زیر را انجام دهید:

  • استفاده از مسکن: اگر آسم، مشکلات معده، کلیوی، کبدی ندارید برای کاهش دردتان می‌توانید از آسپیرین یا ایبوپروفن استفاده کنید. برای افراد زیر ۱۶ سال آسپیرین تجویز نمی‌شود. در مواردی که دردهای شما به این مسکن‌ها جواب ندهد، پزشک ممکن است برایتان ناپروکسان یا کدئین تجویز کند.
  • ورزش: انجام دادن حرکات کششی و ورزش‌هایی مثل یوگا و پیلاتس در دوران پریود گردش خون در بدن را افزایش می‌دهد و بر ترشح هورمون‌های موثر در خلق و خوی فرد تأثیر می‌گذارد.
  • گرما درمانی: قرار دادن یک کیسه آب گرم بر روی شکم، برای کاهش درد موثر است.
  • حمام گرم: دوش آب‌گرم گرفتن در کاهش درد و ایجاد آرامش کمک‌کننده است.
  • ماساژ: ماساژ ملایم و دورانی بر روی قسمت تحتانی شکم، می‌تواند درد شما را کاهش دهد.
  • تکنیک‌های تن‌آرامی: تکنیک‌های تن‌آرامی، یوگا، پیلاتس که باعث انحراف فکر می‌شود و فکر شما را از درد منحرف می‌کنند کمک‌کننده است.
  • عدم مصرف دخانیات: سیگار کشیدن درد شما را افزایش می‌دهد، دخانیات مانند سیگار و الکل مصرف نکنید.

 

5 باور غلط در مورد پریود

درادامه تعدادی از باورهای غلطی که درمورد دوران قاعدگی وجود دارد را ذکر می‌کنیم:

  • حمام رفتن در دوران پریود خطرناک نیست.

گروهی باور دارند که آب گرم باعث بیشتر شدن خونریزی می‌شود. ممکن است حمام با آب گرم باعث بیشتر شدن خونریزی شود، اما از سوی دیگر به از بین رفتن گرفتگی عضلانی در این دوران کمک می کند و باعث آرامش و حال خوب می‌شود.

  • عقب انداختن دوران قاعدگی بی خطر است

تصور اشتباه دیگر در مورد دوران قاعدگی این است که مصرف دارو برای به تعویق انداختن دوران پریود خطرناک است و این در حالی است که متخصصان زنان اعلام می دارند که این امر هیچ گونه خطری ندارد.

  • رابطه جنسی در دوران قاعدگی می تواند منجر به بارداری شود

یکی دیگر از این تصورات این است که رابطه جنسی در این دوران موجب بارداری نمی‌شود. این تصور غلط است، رابطه جنسی بدون محافظت ممکن است در دوران قاعدگی منجر به بارداری شود. کمترین شانس بارداری در دوران قاعدگی است، اما احتمال بارداری صفر نیست و بستگی به طول چرخه‌ی قاعدگی خانم‌ها دارد.

  • شنا کردن در زمان پریود لزوماً خطرناک نیست

اگر از کاپ قاعدگی استفاده کنید، شنا کردن به این دلیل که کاپ‌های قاعدگی اجازه ورود آب به داخل رحم را نمی دهند مشکلی ایجاد نمی‌کند.

بنظر شما کاپ قاعدگی انتخاب درستی است؟

 

  • در دوران پریود هم می توان موها را رنگ کرد

تصور غلط دیگر این است که موها در این دوران رنگ نمی‌گیرند یا دکلره درست انجام نمی‌شود. اما این باور غلط است زیرا تغییرات هورمونی مشکلی در تولید چربی مو ایجاد نمی‌کنند. اما در نظر داشته باشید که در این دوران موها شکننده می‌شوند و بعد از رنگ کردن باید از سرم‌ها و آبرسان‌های مناسب استفاده کرد.

 

سخن آخر

در این مقاله سعی کردیم شرح کاملی درباره‌ی پریود، دردهای قاعدگی و باورهای غلط درباره‌ی آن برایتان ارائه کنیم. برای خواندن مقالات بیشتر درباره‌ی پریود و بهداشت زنان به سایت نیمه شب مراجعه کنید.

 

/پایان رپرتاژ آگهی

این مطلب صرفاً جنبه تبلیغاتی داشته و اپریویو مسئول تایید صحت آن نیست

اینها را هم بخوانید