اپلیکیشن های تعاملی

10 ترفند در ساخت اپلیکیشن های موبایل تعاملی - بخش اول

اپلیکیشن های موبایل به طور پیوسته در حال تکامل می باشند و این روزها قابلیت های تعاملی اهمیت بیشتری نسبت به گذشته پیدا کرده و تنها از این راه می توان بابت ارائه تجربه کاربری موبایل خوب و مناسب اطمینان حاصل کرد.

اما واژه تعاملی به چه معناست؟ در حقیقت اپلیکیشن تعاملی به اپلیکیشنی گفته می شود که یک مجموعه رفتارهای استاندارد دارد که به نیازمندی ها و فعالیت های صورت گرفته از سوی کاربر واکنش نشان می دهد. به عنوان نمونه ای از این عملکردها می توان به نمایش تغییرات در رابط کاربری، همگام سازی اطلاعات در دستگاه های مختلف بر اساس تعامل کاربر (مانند برنامه ریزی، همگام سازی اطلاعات، آپدیت داده ها و غیره) و ارسال آپدیت هایی برای اپلیکیشن از سمت سرور به گوشی ها جهت کسب اطمینان از اینکه آخرین امکانات در اختیار کاربران قرار داده شده، اشاره کرد.

در این مقاله قصد داریم به بهترین ترفندها جهت ساخت اپلیکیشن های تعاملی بپردازیم. توجه داشته باشید که برخی عناصر خاص مانند امنیت (استفاده از رمزنگاری برای ذخیره سازی و مبادله داده های شخصی) باید در هر اپلیکیشن باکیفیتی پیاده سازی شود، لذا این امور بر دوش توسعه دهنده اپلیکیشن گذاشته شده و در این مقاله به این موارد پرداخته خواهد شد، با ما همراه باشید.

1. از بابت داشتن زیرساخت نرم افزاری خوب و مناسب اطمینان حاصل کنید

ساخت یک اپلیکیشن موبایل تعاملی، به آخرین و بهترین پیشرفت های صورت گرفته در برنامه نویسی وابسته است. از این رو لازم است از بابت اینکه بهترین ابزار را برای این کار انتخاب کرده اید، اطیمنان حاصل کنید، یکی از گزینه های بسیار خوب و مناسب زبان برنامه نویسی سوئیفت اپل می باشد.

به بیان Dzone.com، سوئیفت زبان برنامه نویسی آینده است که بر اساس زیرساخت یک کامپایلر مدرن ساخته شده که از همان ابتدا توسعه دهندگان را قادر به نوشتن کدهای مطمئن تر می کند. سوئیفت منبع باز بوده و با کمک آن به سریع ترین شکل ممکن قادر به ساخت اپلیکیشن هستید.

سوئیفت یک ابزار ساخت اپلیکیشن برای آی او اس، مک، اپل تی وی، اپل واچ است، اما به بیان اپل، به کمک این ابزار آنها باینری هایی را هم برای OS X و لینوکس در اختیار قرار داده اند که کامپایل کد برای آی او اس، OS X، واچ او اس، تی وی او اس و لینوکس را میسر می گرداند.

2. یک لی اوت برای اپلیکیشن ساخته و عملیات را برنامه ریزی کنید

پیش از شروع کدنویسی، لازم است تمامی عملیاتی را که باید توسط اپلیکیشن انجام شود، به طور کامل مشخص کنید و عملیات، امکانات، خطاها و تمامی جوانب تعامل کاربر باید در بر گرفته شوند. یک فلوچارت بسازید و در آن به تعریف عملیات موفقیت آمیز اپلیکشین بپردازید و وقتی که ساخت اپلیکیشن تمام شد و تست را شروع کردید، به این فلوچارت مراجعه نمایید.

3. از بابت یکپارچگی تجربه اپلیکیشن در تمامی پلتفرم ها اطمینان حاصل کنید

امکان اجرای تمامی اپلیکیشن ها برای روی همه سیستم عامل ها و گوشی های موجود میسر نیست و برخی از آنها تنها محدود به نسخه آی او اس یا اندروید می باشند. در حالی که گروهی دیگر از اپلیکیشن ها، برای گروه وسیع تری از مخاطبین ساخته شده اند و از این رو باید طراحی آنها برای سیستم عامل ها و گوشی های مختلف انجام شود و عوامل متعدد همچون جنبه سخت افزاری مانند سی پی یو/حافظه و اینکه کاربر از یک صفحه لمسی یا کلید برای تعامل با اپلیکیشن استفاده می کند، مد نظر قرار گیرد. اپلیکیشن هایی که برای دسکتاپ یا گوشی های موبایل ساخته شده اند، امکانات مشابهی ندارند و اندازه کوچک صفحات یکی از عوامل محدودکننده محسوب می شود، از این رو لازم است این اختلافات به صورت دقیق و واضح شرح داده و تعریف شود و سپس برای کاربر نیز مستندسازی گردد.

اپلیکیشن های تعاملی

4. بر روی یک بخش خاص متمرکز شوید

قدرتمندترین و محبوب ترین اپلیکیشن ها آنهایی هستند که ارائه دهنده یک عملیات بسیار خاص و منحصر به فرد بوده و محدود به مرزهای تعریف شده می باشند. اپلیکیشن هایی که در حال تلاش برای اجرای عملیات متعدد (گاهی غیرضروری یا ناخواسته) می باشند به پیچیدگی، سردرگمی و دردسر کاربر می انجامند. لازم نیست اپلیکیشن همه چیز را برای کاربر انجام دهد، چرا که چنین اقدامی به شکست منجر می شود، از این رو باید بر روی بیس کاربری موردنظر خود متمرکز شده و عملیات اپلیکیشن را بر اساس اهداف و مقاصد تعریف شده به انجام برسانید.

5. برای قابلیت های آفلاین نیز برنامه ریزی کنید

آن دسته از اپلیکیشن ها که نیازمند ارتباط پیوسته اینترنت هستند، محکوم به شکست می شوند. اگر کاربر برای انجام کلیه عملیات به اینترنت نیاز داشته باشد، رضایتمند نخواهد بود، چرا که ممکن است در برخی شرایط مانند سفر یا حضور در منطقه ای که اینترنت در آن پشتیبانی نمی شود یا ارتباط ضعیف است نیز نیازمند کار با اپلیکیشن باشد. استفاده از یک پایگاه داده NoSQL لوکال یا فرم دیگری از ذخیره سازی داده به شکل لوکال که جهت ارائه عملکرد آفلاین مناسب است، ضروری می باشد.

یکی از نمونه ها فایل کمک در اپلیکیشن می باشد، فایل کمک موجود در اپلیکیشن به مقالات وب سایت ارجاع می دهد و تنها در شرایطی که ارتباط اینترنت برقرار باشد می توان از آن استفاده کرد. ذخیره سازی اطلاعات در یک مخزن اطلاعاتی مجزا کمی وسوسه انگیز است، اما گزینه بهتر ساخت یک رونوشت از این داده ها در اپلیکیشن موبایل است که به صورت آفلاین نیز برای کاربران در دسترس باشد، در صورتی که تغییری در این محتوا اعمال شود، به راحتی می توان وقتی که کاربر آنلاین شد، آن را بر روی نسخه لوکال نیز اعمال کرد.

در مقاله بعدی به سایر نکات در ارتباط با ساخت اپلیکیشن ها تعاملی پرداخته خواهد شد، با ما همراه باشید.

 

http://www.techrepublic.com برگرفته از

اینها را هم بخوانید