15 ترفند کاربردی برای امنیت بیشتر گوشی اندروید – بخش دوم
در مطلب قبلی به برخی از ترفندهای امنیتی در اندروید پرداخته شد، در ادامه با ما همراه باشید تا روش هایی را به شما آموزش دهیم که با کمک آنها می توانید گوشی خود را ایمن تر سازید.
ارتباطات بی سیم غیرضروری را خاموش کنید
اگر از وای فای، بلوتوث یا جی پی اس استفاده نمی کنید، بهتر است آنها را خاموش نمایید. برخی گوشی ها به محض اینکه از خانه یا محل کار خارج شدید، این کار را انجام می دهند. این کار نه تنها موجب صرفه جویی در مصرف باتری می شود، بلکه از متصل شدن گوشی به وای فای های تصادفی و ناامن نیز جلوگیری می کند و دیگر در فروشگاه ها با Bluetooth beacons ردیابی نمی شوید و امنیت گوشی شما بهبود می یابد و افراد با کمک سیگنال جی پی اس قادر به سو استفاده از شما نخواهند بود.
Android Device Manager را فعال کنید
اگر گوشی شما گم یا دزدیده شود، Android Device Manager به شما کمک می کند با زنگ زدن گوشی آن را پیدا کنید، صفحه آن را قفل کنید، حتی اگر جی پی اس خاموش است، جای آن را در هر کجای دنیا که باشد پیدا می کند. این سرویس حتی قادر به پاک کردن تمامی داده های گوشی شما نیز می باشد.
به مجوزهای اپلیکیشن دقت کرده و بهترین تنظیمات را برای آن انجام دهید
در گذشته لازم بود تمامی مجوزهای درخواست شده از سوی اپلیکیشن را به منظور استفاده از آن بپذیرید. اما با انتشار اندروید 6.0 این وضعیت بهبود یافته و کاربران می توانند با مراجعه به Settings > Apps > Gear icon > App permissions، تمامی مجوزها را مطابق با ترجیحات خود اعطا یا لغو نمایند.
اپلیکیشن هایی را که دیگر استفاده نمی کنید، حذف نمایید
قطعا در گوشی تمامی افراد اپلیکیشن هایی وجود دارند که دیگر مورد استفاده قرار نمی گیرند، از این رو بهتر است این اپلیکیشن ها را پاک کرد. با این کار نه تنها بر سرعت گوشی شما افزوده می شود، بلکه ریسک ورود و اجرای فایل های مخرب بر روی گوشی نیز کاهش پیدا می کند. اگر یک اپلیکیشن پولی از گوگل پلی را پاک کرده باشید، در صورت نصب مجدد آن لزومی به پرداخت هزینه نمی باشد.
احراز هویت دومرحله ای را برای اکانت گوگل خود فعال سازی کنید
این ترفند به طور مستقیم از گوشی شما محافظت نمی کند، اما برای ایمن کردن اکانت گوگل شما بسیار موثر است. با کمک مرورگر دسکتاپ به حساب کاربری گوگل خود وارد شوید و به myaccount.google.com مراجعه کنید، سپس Sign-in & security را زده و بعد از آن بر روی 2-Step Verification کلیک کنید. پس از اینکه این بخش را فعال کردید باید شماره ای را که برای گوشی شما ارسال شده، از هر دستگاه یا کامپیوتری که مایل به ورود از طریق آن هستید، وارد کنید.
اگر گوشی شما قدیمی شده، یک گوشی جدید بخرید
بسیاری از گوشی های اندروید پس از گذشت 18 ماه از عرضه، دیگر آپدیت های امنیتی و نرم افزاری دریافت نمی کنند. حتی گوگل نیز بعد از 30 ماه پشتیبانی از گوشی های خود را خاتمه می دهد. از این رو برای اینکه از بابت دریافت ایمن ترین و بهترین نسخه اندروید مطمئن باشید، لازم است هر چند سال یکبار اقدام به خریداری یک گوشی جدید کنید.
گوشی خود را رمزنگاری کنید
گوگل امکان رمزنگاری کل محتویات گوشی را در اختیار قرار داده است، اما بدون در اختیار داشتن کد عبور یا پین قادر به خواندن این اطلاعات نمی باشید. بدین ترتیب از دسترسی افراد ناخواسته به اطلاعات شخصی جلوگیری می شود. اما اگر گوشی شما به سرقت رفته باشد، راهی برای بازیابی اطلاعات وجود ندارد.
هریک از اپلیکیشن ها را به طور جداگانه قفل کنید
برخی اپلیکیشن ها مانند ایمیل یا اپلیکیشن های بانکداری دربرگیرنده داده ها و اطلاعات حساسی می باشند و لازم است مخفی نگه داشته شوند. اپلیکیشن های شخص ثالث مانند AppLock امکان قفل کردن این اپلیکیشن ها را در اختیار شما قرار می دهند، برخی اپلیکیشن های آنتی ویروس نیز ارائه دهنده قابلیت هایی برای قفل کردن اپلیکیشن هستند و بدین ترتیب از دسترسی افراد غیرمجاز به این اپلیکیشن ها خودداری می شود.