0

گوشی پابلو اسکوبار؛ کلاهبرداری بزرگی که سرانجام به پایان رسید

گوشی پابلو اسکوبار؛ کلاهبرداری بزرگی که سرانجام به پایان رسید
بازدید 5

به گفته‌ی وزارت دادگستری آمریکا، مدیرعامل پیشین شرکتی که پشت پروژه‌ی مشکوک گوشی‌های اسکوبار فولد ۱ و فولد ۲ قرار داشت، به اتهام کلاهبرداری و پول‌شویی مجرم شناخته شد.

اُلف گوستافسون، مدیرعامل وقت شرکت اسکوبار، در قالب توافق‌نامه‌ای با دادستان‌های آمریکا پذیرفت که این شرکت با فروش محصولات برندشده با چهره‌ی پابلو اسکوبار (قاچاقچی مشهور مواد مخدر)، پول مشتریان را دریافت کرد، اما کالایی به آن‌ها تحویل نداد.

در پرونده اشاره شده که شرکت اسکوبار ابتدا چند دستگاه از این محصولات را برای نقد و بررسی به یوتیوبرها و اینفلوئنسرهای فناوری ارسال کرده بود تا تقاضا را بالا ببرد.

یکی از این افراد، مارکِس براونلی بود که در ویدیویی در سال ۲۰۲۰ نشان داد گوشی اسکوبار فولد ۲ در واقع همان گلکسی فولد است؛ موبایلی که در آن زمان نزدیک به ۲۰۰۰ دلار قیمت داشت، اما شرکت اسکوبار آن را با قیمت ۴۰۰ دلار عرضه کرده بود. تنها تفاوت: یک برچسب طلایی روی قاب گوشی!

اسکوبار محصولات مشکوک دیگری ارائه کرده بود، از جمله شعله‌افکنی به نام Escobar Flamethrower با قیمت ۵۰۰ دلار که نسخه‌ای کپی‌شده از محصول شرکت The Boring Company ایلان ماسک بود و ارز فیزیکی‌ای به نام Escobar Cash که ادعا می‌شد نخستین «رمزارز فیزیکی» دنیا است.

مقاله‌های مرتبط
  • شکایت چند میلیارد دلاری برادر پابلو اسکوبار از اپل

  • گوشی هوشمند تاشدنی اسکوبار فولد وان با قیمت ۳۵۰ دلار معرفی شد

طبق گزارش وزارت دادگستری آمریکا، اسکوبار به‌جای ارسال کالا به خریداران، برایشان گواهی مالکیت، کتاب یا اقلام تبلیغاتی ارسال می‌کرد تا سابقه‌ای در سیستم پستی ثبت شود.

وقتی مشتری برای دریافت وجه اقدام می‌کرد، گوستافسون با ارائه‌ی رسید ارسال این اقلام کم‌ارزش به شرکت‌های پرداخت، ادعا می‌کرد محصول اصلی تحویل داده شده و به همین دلیل درخواست بازگشت پول رد می‌شد.

گوستافسون احتمالاً تا ۲۰ سال به جرم کلاهبرداری و تا ۱۰ سال به جرم پول‌شویی به زندان محکوم خواهد شد. او باید تا سقف ۱٫۳ میلیون دلار به قربانیان کلاهبرداری غرامت بپردازد.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *