تحقیقات شرکت ControlUp، تصویر جالبی از وضعیت فعلی بازار ویندوز ترسیم کرده است. طبق این بررسی، حدود ۶۰ درصد کامپیوترهای سازمانی به ویندوز ۱۱ مهاجرت کردهاند، درحالیکه ۴۰ درصد دیگر هنوز از ویندوز ۱۰ استفاده میکنند و جالب اینکه پشتیبانی از این نسخه در ۱۴ اکتبر ۲۰۲۵ (۲۲ مهر ۱۴۰۴) پایان خواهد یافت. در حوزهی مصرفکنندگان نیز اوضاع مشابهی حاکم است و تقریباً ۵۰ درصد سیستمها هنوز به نسخهی جدید ارتقاء نیافتهاند.
طبق اعلام ControlUp، حدود ۸۷ درصد از کامپیوترهای سازمانی که به ویندوز ۱۱ ارتقاء نیافتهاند از نظر سختافزاری کاملاً با این سیتسمعامل سازگاری دارند. این یعنی بدون نیاز به خرید سیستم جدید میتوان آنها را ارتقاء داد. بااین حال، برخی صنایع مانند سلامت، مالی و دولتی با تأخیر بیشتری در این مسیر حرکت میکنند. بهعنوان مثل، ۶۰ درصد دستگاههای حوزهی سلامت، همچنان روی ویندوز ۱۰ یا نسخههای قدیمیتر ماندهاند.
نکتهی نگرانکننده اینکه حدود ۲۵ درصد کامپیوترهای شخصی و ۲۴ درصد سیستمهای تجاری بهدلیل سختافزار قدیمی، هرگز توانایی اجرای ویندوز ۱۱ را نخواهند داشت. این سیستمها در صورت نیاز به امنیت باید جایگزین شوند. درغیر این صورت، خطر استفاده بدون وصلههای امنیتی در کمین کاربران خواهد بود.
-
ویندوز ۱۱ با عبور از ویندوز ۱۰ به محبوبترین سیستمعامل دسکتاپ دنیا تبدیل شد
-
هشدار به کاربران ویندوز ۱۱: «نقاط بازیابی» فقط ۶۰ روز دوام دارند
وضعیت ارتقاء به ویندوز ۱۱ در نقاط مختلف دنیا متفاوت است. در آمریکای شمالی هنوز ۵۷ درصد از کامپیوترها منتظر آپدیت هستند، درحالی که این عدد در اروپا فقط ۳۰ درصد است. مایکروسافت برای مشتریان تجاری امکان خرید آپدیت امنیتی تا سال ۲۰۲۸ را با هزینهی ۶۱ دلار در سال فراهم کرده است که البته این هزینه هر سال دو برابر میشود. از طرفی کاربران خانگی فقط یک سال و با پرداخت ۳۰ دلار (یا رایگان با حساب مایکروسافت) مهلت دارند از وصلههای امنیتی ویندوز ۱۰ بهره ببرند.
درنهایت، بهنظر میرسد میلیونها کامپیوتر تا پایان پشتیبانی رسمی ویندوز ۱۰ همچنان از این سیستمعامل استفاده خواهند کرد. بههر حال برنامهها و درایورها در آیندهی نزدیک پشتیبانی از ویندوز ۱۰ را بهتدریج کنار خواهند گذاشت. حتی مایکروسافت اعلام کرده است که نسخههای جدید آفیس برای ویندوز ۱۰ منتشر نخواهد شد.
نظرات کاربران