به گزارش اکوایران، در هفتههای اخیر؛ وقوع چندین انفجار ناشی از گاز، واکنشها و گمانهزنیهایی در فضای مجازی به دنبال داشته است. برخی کاربران این حوادث را غیرعادی توصیف کردهاند؛ اما نظر سازمان آتشنشانی در این راستا متفاوت است.
کامران عبدولی، معاون پیشگیری سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران، به ایسنا گفت: حوادث گاز شامل انواع مختلفی است؛ از جمله مسمومیت با منوکسید کربن که در فصل زمستان افزایش مییابد و همچنین حوادث ناشی از گاز مایع، گاز شهری و موارد مشابه. بررسیهای ما نشان میدهد که این حوادث همواره یکی از دلایل اصلی مأموریتهای آتشنشانی بودهاند و اغلب به دلیل بیاحتیاطی رخ میدهند.
او افزود: آنچه در روزهای اخیر اتفاق افتاده، افزایش حساسیت عمومی نسبت به این موضوع است. وگرنه اینگونه حوادث در سالهای گذشته نیز رخ دادهاند و چه بسا در برخی موارد، تعداد آنها بیشتر بوده است.
معاون پیشگیری سازمان آتشنشانی با تأکید بر ضرورت اقدامات پیشگیرانه، گفت: در مواجهه با حوادث گازی، سرعت انفجار به قدری بالاست که عملاً فرصت واکنش مؤثر وجود ندارد؛ نه برای ساکنان و نه برای سازمان آتشنشانی. بنابراین، تنها راه مقابله با آن، پیشگیری است.
عبدولی با بیان چند نکته کلیدی برای پیشگیری از این حوادث تصریح کرد: در زمانهایی که برای مدتی در خانه حضور نداریم، به ویژه بیش از یک روز، حتماً باید شیر اصلی گاز را ببندیم. همچنین هنگام ورود به منزل، احتیاطهای لازم را رعایت کنیم. ممکن است شیر گاز باز مانده باشد یا در صورت قطع و وصل مجدد گاز، فراموش کرده باشیم شیر را ببندیم. این موارد میتواند منجر به نشت گاز شود.
او هشدار داد: اگر در محل بوی گاز احساس شد، به هیچ عنوان نباید کلید برق یا هر وسیله الکتریکی دیگری را روشن کرد. بهترین اقدام، باز کردن پنجرهها برای تهویه و تماس با افراد متخصص است. به هیچ وجه نباید ساکنان خودشان اقدام به بررسی یا تعمیر لولههای گاز کنند، چرا که این کار بسیار خطرناک است و ممکن است پیامدهای جبرانناپذیری به دنبال داشته باشد.
نظرات کاربران