آشنایی با الگوهای رایج در طراحی رابط کاربری اپلیکیشن اندروید - بخش سوم
الگوهای طراحی که در مطالب قبلی به آنها اشاره شد مخصوص طراحی برای تبلت ها و گوشی ها می باشند، اما گوگل اخیرا به غیر از گوشی ها، سایر دستگاه ها مانند تلویزیون ها و اسمارت واچ ها را نیز هدف قرار داده است، از این رو برای طراحی این قبیل دستگاه ها به الگوهای طراحی متفاوتی نیاز است که هریک دارای مشخصات منحصر به فرد خود می باشند.
پوشیدنی های اندروید
صفحات نمایش محصولاتی که در گروه پوشیدنی های اندروید جای گرفته اند، کوچک است و همین شرایط نیز موجب معرفی الگوهای طراحی رابط کاربری کاملا جدیدی برای پوشیدنی های اندروید شد. پوشیدنی ها با استفاده از سیستم کارت ها و دکمه های اکشن کار می کنند و کاربران می توانند با استفاده از یک GridViewPager بین آنها جابجا شوند.
استفاده از الگوی طراحی لیست و جزئیات نیز که در مطلب قبلی به آن پرداخته شد، امکان پذیر است، اما در این الگو لازم است تا آیتم های لیست بزرگ تر باشند تا کاربر به راحتی قادر به استفاده از آن گردد. چنانچه به این الگوهای طراحی علاقه مندید، می توانید نگاهی به مستندات رسمی آن بیندازید.
تلویزیون
برخلاف طراحی برای پوشیدنی های اندروید که به اندازه های بزرگ تری نیازمندند، طراحی برای تلویزیون ها مشکل کاملا برعکسی دارد، به طوری که ابعاد صفحه نمایش این دستگاه ها بسیار بزرگ بوده و کاربران می خواهند به راحتی قادر به کار با آنها باشند.
این شرایط نه تنها برای اپلیکیشن هایی که برای تلویزیون طراحی شده اند، صدق می کند، بلکه تلویزیون ها از یک کنترلر D-pad به جای صفحات لمسی به منظور تعامل استفاده می کنند، از این رو استفاده از رویکرد طراحی کاروسل برای این دستگاه ها بسیار نتیجه بخش خواهد بود.
کاربران قادر به جابجایی بین سطرهای آیتم ها و اسکرول به صورت افقی جهت مشاهده محتوای در دسترس می باشند. زمانی که کاربر آیتم موردنظر خود را می یابد، می تواند با انتخاب آن، جزئیات مربوط به آیتم را مشاهده نماید، در حقیقت این بخش فهرستی از اکشن ها را به نمایش خواهد گذاشت.
جمع بندی
الگوهای طراحی مطرح شده در این مطالب تنها بخش بسیار کوچکی از الگوهای طراحی اندروید بودند، اما سعی شد در این مطلب به متداول ترین الگوها در اندروید و نحوه استفاده از آنها جهت کاربردی تر کردن اپلیکیشن ها اشاره شود.
اپلیکیشن ها مشابه هم نیستند، از این رو گاهی اوقات لازم است تا با استفاده از یک راه حل خلاقانه راهی برای تعامل با اپلیکیشن در اختیار کاربران خود قرار دهید. وجه مشترک تمامی این الگوها سادگی، کاربردی بودن و عدم تداخل آنها در عملیات کاربر می باشد.
با ساخت اپلیکیشن های گوناگون و استفاده از این الگوها در شرایط مختلف، تجربه لازم را کسب می کنید و می توانید الگوها مناسب برای اپلیکیشن های آینده خود را به راحتی تعیین نمایید.