مطالعه اثربخش به دقت، تمرکز و برنامهریزی نیاز داره. خوشبختانه تکنیکهای مختلفی وجود دارن که بهت کمک میکنن کارهای روزمره رو با کیفیت و سرعت بیشتری انجام بدی. یکی از اونا پومودورو نام داره و اپلیکیشنی که در این مطلب به نقد و بررسی اون پرداختیم، "Study room" نام داره و یکی از ابزارهای کاربردی و مفید برای مدیریت مطالعات روزمره است که امکانات جانبی متعددی رو هم در خودش جای داده.
رابط و تجربه کاربری
آموزشهای اولیه کمک زیادی میکنه که کاربر در سریعترین زمان ممکن کار با اپلیکیشن رو یاد بگیره. در اپلیکیشن Study room هم تمامی بخشها همراه با توضیحات کامل به کاربر معرفی میشن.
از طرفی طراحی ساده هم به کاربر کمک میکنه تا به راحتی با این برنامه کار کنه.
گیمیفیکیشنهای پیادهسازیشده در اپلیکیشن هم تجربه خوشایندی رو در اختیارت قرار میده و فرآیند مطالعه رو که شاید برای برخی افراد کمی خستهکننده باشه، لذتبخشتر میکنن.
ثبتنام و شروع برنامهریزی
مثل اکثر اپلیکیشنهای موبایل، ثبتنام در این برنامه هم از طریق شماره موبایل و کدی که از طریق پیامک ارسال شده انجام میشه. البته در مرحله بعدی هم تعدادی سوال به نمایش درمیاد که صرفاً برای شخصیسازی برخی از محتوا مورد استفاده قرار میگیره.
شروع برنامهریزی
با کلیک روی دکمه پلی سبزرنگ در وسط صفحه میتونی اولین کاری که قصد انجامش رو داری، شروع کنی.
دو حالت پومو و تایمر قابل انتخابه و میتونی نوع فعالیت (مطالعه، کلاس، کار، ورزش و بازی)، و همینطور مدتزمان موردنظر برای انجامش رو هم انتخاب کنی.
بعد از زدن دکمه تایید، تایمر معکوس شروع میشه و وقتی مدتزمان تعیینشده تموم شد، بهت هشدار صوتی میده و میتونی چند دقیقه استراحت کنی و مجدداً ادامه کار رو انجام بدی.
تابلویی که بالای صفحه اصلی قرار گرفته، یه گزارش کلی از وضعیتت رو نشون میده. این تابلو براساس عملکرد چند روز گذشته، تصویر آینده رو حدس میزنه...
اینطوری ترغیب میشی که عملکردت رو بهبود بدی. بسته به دختر یا پسر بودن، اگه میزان مطالعهات زیاد بشه، کلاه فارغالتحصیلی میاد رو سر کارکتر یا اگه میزان ورزشت کم بشه، چاق میشه و اگه مطالعه یا کار کافی انجام بدی، ماشین خوب پشتش ظاهر میشه.
یه گلدون هم کنار میز کار هست که اگه کارات رو به موقع و منظم انجام بدی، رشد میکنه و بزرگتر میشه و در غیر این صورت پژمرده میشه. پس سعی کن خوب از این گلدون نگهداری کنی.
امکانات جانبی متنوع
همونطور که پیشتر نیز اشاره شد، اپلیکیشن Study room امکانات جانبی متعددی رو در اختیارت میذاره. این امکانات شامل موارد زیر هستن:
- برنامه هفتگی
- کتابخونه
- تختهسیاه
- جعبه لایتنر
- Theme
- TODO list
- نوای زمینه
- فروشگاه
- مشاور
برنامه هفتگی
برنامهریزی هفتگی باعث میشه تا نظم بیشتری در انجام کارهای روزمره داشته باشیم. با افزودن لیست کارهای هفتگی و کلیک روی اونا میتونی پومودورو رو براشون شروع کنی.
به این ترتیب سرعت عملت هم بالاتر میره و لازم نیست هربار کاری رو که میخوای انجام بدی وارد کنی. کافیه به بخش برنامه هفتگی رفته و کار موردنظر رو انتخاب کنی.
کتابخونه
بودن در جمع احساس خوشایندیه و انجام هر فعالیتی به صورت گروهی انگیزه فرد رو به طور چشمگیری افزایش میده.
با مراجعه به این قسمت از برنامه میتونی تو گروههای مختلف عوض بشی. افراد فعال گروه در بالای لیست نمایش داده میشن و همین حس رقابت هم باعث میشه بیشتر تلاش کنی و از همگروهیهات جلو بزنی.
میتونی گروه عمومی یا خصوصی بسازی و با افراد گروه به صورت خصوصی گفتگو کنی. اعضای گروه میتونن با هم گپ بزنن و تجربیاتشون رو هم به اشتراک بذارن. گفتگوهای انجام شده با اعضا هم در قسمت لابی نمایش داده میشه و میتونی افراد رو به رقابت با جایزه دعوت کنی. در پایان هفت روز، سکه جایزه از بازنده کسر و برنده داده میشه.
تختهسیاه
برای اینکه آموختهها ملکه ذهنت بشن، باید اونارو مرور کنی و یادداشتبرداری بهت کمک میکنه تا نظم بیشتری به مطالعاتت بدی.
با باز کردن قسمت تختهسیاه گزینههای یادداشت، جعبه لایتنر و انگیزشی بهت نمایش داده میشن و با وارد کردن هشتگ برای یادداشتها هم میتونی اونارو دستهبندی کرده و راحتتر پیدا کنی.
جعبه لاینتر
جعبه لاینتر یه ابزار کاربردی برای مرور مطالب به شمار میره و میتونی فلشکارتهای مختلفی رو هم از Study room خریداری کنی. برای این کار به سکه احتیاج داری و از طریق فروشگاه برنامه میتونی سکههای موردنظرت رو هم خریداری کنی.
قالب برنامه (Theme)
بسته به جنسیتت میتونی کاراکتر دختر یا پسر رو انتخاب کنی. البته اگر گوشیت ضعیفه، بهتره گزینه سوم رو انتخاب کنی.
TODO List
با تهیه لیستی از کارهای روزمره، برنامهریزی اونا سادهتر میشه و نظم بیشتری پیدا میکنه. البته افزودن امکاناتی مثل تنظیم یادآور و فیلتر کردن کارها بر اساس برچسب یا هشتگ هم میتونه این بخش رو قویتر کنه.
مشاور
مشورت با یه فرد دیگه به ما کمک میکنه تا عملکردمون رو بهبود بدیم. با استفاده از این قابلیت، میتونی یه مشاور بگیری تا روند مطالعه و فعالیتهات رو بررسی کنه و بهت کمک کنه تا رشد و پیشرفت کنی.
اگر هم خودت در زمینه مشاوره تخصص داری، میتونی در اپلیکیشن ثبتنام کرده و به سایر افراد مشاوره بدی. با فعال شدن این بخش امکانات مربوطه نمایش داده میشن.
آمار کلی از فعالیتها
با انجام هر فعالیت، اون فعالیت به نمودار اضافه میشه و حتی میتونی به صورت دستی فعالیتهای رو که قبلاً به کمک تکنیک پومودورو انجام دادی، اضافه کنی.
فیلتر کردن دادهها بر اساس بازه زمانی هم امکانپذیره.
رقیبیاب
ان بخش از اپلیکیشن از طریق منوی کناری در دسترسه و میتونی براساس فیلترهای موردنظر (مثلاً هم دانشگاه، هم رشته، هم پایه مدرسه و میزان ساعات مطالعه و...) اشخاصی رو پیدا کرده و با همراهی اون شخص مطالعه و رقابت کنی. اینطوری انگیزهات هم بیشتر میشه.
مسابقه
در بخش مسابقه میتونی اطلاعاتت در زمینههای مختلف رو به چالش بکشی. کافیه منتظر بمونی تا حریف تصادفی پیدا بشه و مسابقه رو شروع کنی.
تنظیمات پیشرفته
قطع خودکار اینترنت درشروع مطالعه و یادآور مطالعه هم از امکانات مفیدی هستن که از طریق بخش تنظیمات به اونا دسترسی داری. یادآور مطالعه هر روز سر تایم موردنظر به کاربر خبر میده که وقت مطالعه شده!
اگه تخصص خاصی در یه حوزه داری هم میتونی وارد بخش ثبت سوال بشی و به بهبود محتوای Study room کمک کنی.
در کل میشه گفت اپلیکیشنی که در این مطلب معرفی شد، گزینه بسیار مناسبی برای افراد علاقهمند به مطالعه و به خصوص دانشجویان و دانشآموزان به شمار میره.
دانلود اپلیکیشن Study room از گوگل پلی
دانلود فایل apk اپلیکیشن Study room
ویدیوشات کوتاهی از اپلیکیشن Study room