مهم ترین اخبار از اولین روز I/O 2016
روز گذشته نخستین روز از بزرگ ترین رویداد سالیانه گوگل یعنی I/O 2016 بود، توسعه دهندگان و مطبوعات همه و همه در آمفی تئاتر شورلاین در مونتین ویوی کالیفرنیا گرد هم آمدند تا در این رویداد بزرگ شرکت کنند.
گوگل در این رویداد به معرفی محصولات و تکنولوژی های جدید پرداخته و از برنامه های آینده خود سخن می گوید، امسال نیز گوگل بر سنت دیرین خود پایبند مانده و معرفی های جدید را به حضار ارائه داد که در ادامه به مهم ترین آنها پرداخته می شود.
آینده اندروید: سومین نسخه پیش نمایشی از اندروید N
گوگل به رونمایی از آخرین نسخه پیش نمایشی اندروید N برای توسعه دهندگان پرداخت، این نسخه هم اکنون در وضعیت beta-quality قرار دارد. توسعه دهندگان می توانند با دانلود نسخه جدید از طریق این لینک به تست اپلیکیشن های خود بپردازند. تصاویر فکتوری نیز به زودی برای گوشی های نکسوز 5 ایکس، نکسوز 6، نکسوز 6 پی، نکسوز 9، نکسوز 9 ال تی ای، نسکوز پلیر، جنرال موبایل 4 جی و پیکسل سی در دسترس خواهد بود.
گوگل برای نام گذاری اندروید N به کمک شما نیاز دارد
شایعه شده بود که گوگل قصد دارد با استفاده از یک نظرسنجی آنلاین، نام اندروید N را تعیین کند، به نظر می رسد که این شایعه تا حدودی واقعیت دارد، اما چیزی مشابه صندوق پیشنهادات تا نظرسنجی عمومی. از طریق لینک android.com/n می توانید نظرات خود را برای گوگل ارسال کنید.
Dave Burke نایب رئیس بخش مهندسی اندروید بیان داشته که گوگل حق انتخاب نام نهایی را دارد و او از افراد التماس کرده که این نسخه را Namey McNameface نام نگذارند.
دستیار جدید گوگل
گوگل به معرفی یک دستار جدید به نام Google Assistant پرداخت، این دستیار مبتنی بر تکنولوژی کنونی کار می کند و شامل Google Now نیز می شود.
این دستیار برای Google Home که رقیب آینده گوگل برای Amazon Echo است، مورد استفاده قرار می گیرد و اپلیکیشن پیام رسان جدید گوگل به نام Allo را نیز قدرت خواهد بخشید. فعال سازی آن با کمک صوت صورت می پذیرد و در دستگاه های مختلف در دسترس است، اما رابط آن مانند چت بات می باشد، چیزی مشابه مسنجر فیسبوک.
Google Home برای خانه شما
به بیان Mario Queiroz، نایب رئیس بخش مدیریت محصول گوگل، Google Home که از Google Assistant استفاده کرده، چیزی مشابه OnHub router کمپانی می باشد که در اوایل سال معرفی شد، اما بر خلاف OnHub هیچ دکمه ای ندارد. سیستم با انواع گوناگونی از گوشی های موبایل و حتی انواع مختلفی از اسپیکرها و صفحات تلویزیون کار می کند و پیکربندی های مختلفی برای آن در دسترس خواهد بود.
علاوه بر این Google Home با معروف ترین سیستم های نتورکینگ خانه و دستگاه های جدید Nest نیز کار می کند. این سیستم قادر به پاسخ گویی به هر پرسشی است و این عملکرد به لطف استفاده از تکنولوژی Assistant پیاده سازی شده و این محصول را می توان هم رده Amazon Echo قرار داد.
مکالمات بامعناتر با کمک Allo
کمپانی به رونمایی از یک سرویس پیام رسان جدید به نام Allo پرداخت. به گفته گوگل این سرویس به کاربران کمک می کند تا با هر کسی که در لیست مخاطبین گوشی هستند در ارتباط باشند. هدف از ساخت این سیستم معنا بخشیدن به ارتباطات مبنی بر شخصیت شما می باشد، اپلیکیشن جدید به احتمال زیاد در تابستان سال جاری در دسترس قرار خواهد گرفت.
اپلیکیشن تماس ویدیویی Duo که عملکردی مشابه FaceTime دارد
یکی از همراهان اپلیکیشن پیام رسان Allo، اپلیکیشن Duo است که رقیبی برای FaceTime محسوب می شود. به بیان مدیر مهندسی گوگل Erik Kay، تماس های Duo به صورت اند-تو-اند رمزگذاری شده اند، اما امکانی که این محصول را از سایر سرویس های تماس ویدیویی مانند اسکایپ، فیسبوک مسنجر، واتس اپ و هنگ اوت گوگل متمایز می گرداند Knock Knock نام دارد.
اندروید + واقعیت مجازی = DayDream
با DayDream گوگل قصد دارد تا گامی فراتر از هدست کاردبورد که دو سال پیش معرفی کرد گذارد، DayDream یک پلتفرم جدید است که جهت ارائه یک تجربه واقعیت مجازی بهتر بر روی گوشی های موبایل طراحی شده است.
ناشران بزرگ به DayDream می آیند
NetEase یکی از بزرگ ترین کمپانی های بازی است که متعهد به پشتیبانی از ابتکار جدید واقعیت مجازی گوگل شده است. این ناشر و توسعه دهنده چینی اعلام کرده که در حال ساخت بازی برای DayDream یعنی پلتفرم موبایل VR جدید می باشد. عنوان این بازی Twilight Pioneers است که یک بازی action role-playing همراه با تنظیمات فانتزی می باشد.
اندروید ویر 2.0
سال گذشته Moto 360 تمایلاتی را در کاربران ایجاد کرد که اندروید ویر 2.0 پاسخی برای آن بود، گوگل اندروید ویر را فوق العاده ترین آپدیت برای اندروید ویر از زمان رونمایی آن در دو سال پیش تاکنون می نامد.
اپلیکیشن های Instant اندروید مشابه وب سایت های بارگذاری می شوند
اپلیکیشن های Instant بدون نیاز به نصب به اجرا در می آیند، به زودی ضربه زدن بر روی یک URL باعث می شود که اندروید یک اپلیکیشن Instant باز کند، حتی اگر کاربر این اپلیکیشن را نصب نکرده باشد.
Android Pay امکان پرداخت از طریق سایت های موبایل بیشتری را می دهد
به لطف تلاش های گوگل Android Pay که سرویس پرداخت موبایل گوگل است، پس از این به صورت گسترده تری در دسترس خواهد بود. کمپانی نه تنها APIهای خود را گسترش داده، بلکه اقدام به ساخت دیتا فیدهایی نموده که یکپارچه سازی فرآیند پرداخت در اپلیکیشن ها را برای توسعه دهندگان تسهیل بخشیده اند.
امکانات جدید پلی استور برای توسعه دهندگان
گوگل به انتشار امکانات جدیدی از پلی استور برای توسعه دهندگان پرداخت. Ellie Powers رهبر تیم مدیریت محصول گوگل پلی به نمایش بهبودهایی بر نحوه کار برنامه های بتا، بنچ مارک ها و یک گزارش پیش انتشار جدید و برخی از بهبودهای کوچک دیگر پرداخت.
گوگل پلی در حال حاضر دارای بیش از 1 میلیارد کاربر فعال ماهیانه می باشد و گوگل اعتقاد دارد که گوگل پلی بزرگ ترین پلتفرم توزیع اپلیکیشن در جهان است. سال گذشته کاربران گوگل پلی 65 میلیارد دفعه اپلیکیشن های موجود در گوگل پلی را نصب کرده اند، این رقم در سال 2014 معادل 50 میلیارد بوده که هم اکنون 30 درصد افزایش داشته است.
پیش نمایش نسخه 2.2 از اندروید استودیو
اندروید استودیوی 2.2 آخرین نسخه از IDE اندروید می باشد و می توانید این نسخه جدید را برای ویندوز، مک و لینوکس با استفاده از این لینک دانلود کنید. چنانچه هم اکنون نیز در حال استفاده از اندروید استودیو هستید، می توانید از منوی ناوبری آپدیت Canary را چک کنید.
Firebase از امکانات جدیدی بهره مند شد
گوگل به معرفی آپدیت های جدید برای Firebase پرداخت، Firebase سرویسی است که به توسعه دهندگان در جهت ساخت اپلیکیشن برای اندروید، آی او اس و وب یاری می رساند. علاوه بر این گوگل به منظور جلب توجه بیشتر توسعه دهندگان قیمت گذاری آن را نیز ساده تر کرد.
Tensor processing unit به کلود عمومی گوگل می آید
مدیرعامل گوگل، ساندر پیچای بیان کرد که گوگل آغاز به ساخت ASIC های کاستوم خود به نام TPUs نموده است. نام TPUs از فریم ورک یادگیری عمیق و اپن سورس گوگل به نام TensorFlow الهام گرفته است، اما این تکنولوژی تنها برای محصولات گوگل بامعنا خواهد بود.
Google Photos مرز 200 میلیون کاربر فعال ماهیانه را شکست
اپلیکیشن Google Photos محبوبیت زیادی بین کاربران یافته و به بیان ساندر پیچای این سرویس هم اکنون دارای 200 میلیون کاربر فعال به صورت ماهیانه می باشد.
از سال 2013 تاکنون، 25 میلیون کروم کست فروخته شده است
بنا به اظهارات گوگل، آنها 25 میلیون کروم کست را به فروش رسانده اند، کروم کست به کاربران امکان ارسال آهنگ، عکس و ویدیو از گوشی به تلویزیون با یک اسپیکر اکسترنال را می دهد.
گوگل در ماه سپتامبر اعلام کرد که 20 میلیون واحد از کروم کست ها را به فروش رسانده و هم زمان به انتشار نخستین آپدیت بزرگ برای این خط تولید یعنی کروم کست 2 و کروم کست آئودیو نیز پرداخت.
APIهایی برای Google Slides و Google Sheets
گوگل در حال انتشار ابزارهایی جدید است که به توسعه دهندگان کمک می کند از spreadsheets درون Google Sheets و پرزنتیشن های درون Google Slides برای اپلیکیشن های خود استفاده کنند. Slides هم اکنون دارای API مخصوص به خود است و Sheets API نیز بسیار قدرتمند شده و تاثیری برای API کنونی Sheets نخواهد داشت.
Universal App Campaigns برای آی او اس
Universal App Campaigns برای آی او اس هم اکنون در فاز بتای خود قرار دارد و در آینده ای نزدیک در دسترس تمامی توسعه دهندگان قرار خواهد گرفت. علاوه بر این گوگل هدف قرار دادن کاربران ارزشمند را نیز تسهیل بخشیده است.
گوگل بیان داشته که در طول سال گذشته حجم نصب اپلیکیشن هایی که توسط تبلیغات حاصل شده اند را بیش از دو برابر نموده است، به بیان دقیق تر کمپانی 2 میلیارد دانلود اپلیکیشن را برای توسعه دهندگان به همراه داشته است.
شرکای جدید اندروید تی وی
گوگل به معرفی آخرین نسل از مشارکت های اندروید تی وی پرداخت، پلتفرم تلویزیونی که در خط تولید آینده سونی و شارپ مخصوصا 2016 Bravia و Sharp Net Player مورد استفاده قرار خواهند گرفت و به مشارکت طولانی مدت خود ادامه خواهد داد. علاوه بر این گوگل شراکتی با RCA که اندروید تی وی های آینده را تولید خواهد کرد و شیائومی که set-top باکس 4K را خواهد ساخت، آغاز نموده است.
Google Classroom به انتشار Coursework API پرداخت
گوگل به معرفی یک ابزار جدید برای توسعه دهندگان پرداخته که در صورت تمایل برای یکپارچه سازی اپلیکیشن های خود با Google Classroom، می توانند آن را مورد استفاده قرار دهند که در حقیقت یک سرویس کلود برای مدیریت تکالیف، تمرین های دوره و نمرات می باشد.