امکانات احتمالی اندروید O

نسخه O اندروید میزبان چه تغییراتی خواهد بود؟

گوگل در هر نسخه از اندروید سعی دارد این سیستم عامل پرطرفدار را ارتقا بخشیده و امکانات منحصر به فردی را به آن بیفزاید. حدود دو ماه تا انتشار رسمی این نسخه جدید باقی مانده، اما مثل همیشه گوگل نسخه پیش نمایشی اندروید O را برای توسعه دهندگان در دسترس قرار داده تا طرفداران آشنایی مختصری با قابلیت های این نسخه جدید پیدا کنند.

علاوه بر تغییرات گسترده ای که روال کاری توسعه دهندگان را تحت تاثیر قرار خواهند داد، آپدیت های کوچک و جزئی دیگری نیز به چشم می خورند.

در این مطلب به مهم ترین تغییرات و قابلیت های نسخه جدید اندروید مانند کانال های نوتیفیکیشن، محدودیت های اپلیکیشن های پس زمینه و تغییراتی در فونت ها خواهیم پرداخت، با ما همراه باشید.

اپلیکیشن جدید Settings

امکانات احتمالی اندروید O

همانطور که در نسخه پیش نمایشی اندروید مشاهده می شود اپلیکیشن Settings زیر و رو شده، علاوه بر زمینه سفیدرنگ، قسمت ناوبری اسلاید-اوت از اندروید Nougat نیز در این نسخه دیده نمی شود و تعدادی از گزینه های تنظیمات نیز به طور کامل جابجا شده اند.

بخش Support که در گوشی های پیکسل و نکسوز تب جداگانه خود را داشت، هم اکنون بخش اختصاصی خود را در Settings دارد. در این نسخه به راحتی می توان تاگل های تنظیمات مانند NFC ،Cast و Android Beam را پیدا کرد، به طوری که تمامی این قسمت ها در Connected Devices جای گرفته اند.

امکانات احتمالی اندروید O

صفحه تنظیمات Battery نیز از نظر طراحی میزبان تغییرات اساسی شده و یک برآورد تقریبی از زمان باقی مانده باتری و زمان روشن بودن صفحه را در قسمت راست و در زیر میزان مصرف باتری اپلیکیشن ها به نمایش می گذارد. صفحه Advanced Battery Usage جزئیات کمتری را نسبت به قبل نمایش می دهد. اطلاعات Wake/Sleep حذف شده و تنها یک گراف خطی وجود دارد که میزان مصرف باتری در گذشته و میزان تقریبی آینده را به نمایش می گذارد.

بج های آیکون های صفحه خانه

تنظیمات دیگری که در گذشته از سوی برخی از سازندگان گوشی برای اپلیکیشن ها پشتیبانی می شد، بج های شماره دار هستند که هم اکنون در اندروید O به صورت نیتیو پشتیبانی خواهد شد و می توان برای هریک از اپلیکیشن ها به صورت مجزا و با استفاده از تاگل در بخش تنظیمات نوتیفیکیشن آن را تغییر داد.

امکانات احتمالی اندروید O

هنوز اپلیکیشن اختصاصی برای نسخه O اندروید ساخته نشده، از این رو نمایش این قابلیت در حال حاضر غیرممکن است. به محض پشتیبانی اپلیکیشن ها از این ویژگی جدید، یک دایره شماره دار در کنار آیکون اپلیکیشن ظاهر خواهد شد.

Ambient Display ساده تر از قبل می شود

امکانات احتمالی اندروید O

قابلیت Ambient Display اندروید مدتی است که میزبان تغییر مشهودی نشده، اما در نسخه جدید کاملا تغییر پیدا می کند. به طور پیش فرض تنها آیکون اپلیکیشن ها در کنار زمان سیستم نمایش داده خواهد شد که مشابه قابلیت Always-On سامسونگ می باشد.

به محض دریافت نوتیفیکیشن جدید، صفحه قفل گوشی بدون تغییر مستقیمی، به صورت بزرگ نمایش داده می شود و این بخش بیشتر از قبل به چشم می خورد.

پیچیدگی این سیستم جدید کمتر از گذشته است و این رویکرد آیکون-محور نوتیفیکیشن های کمتری را به شما نمایش می دهد، اما در حال حاضر شما می توانید اطلاعات جزئی نوتیفیکیشن ها را با فعال شدن صفحه مشاهده کنید. اما در نسخه جدید تنها یک آیکون از اپلیکیشن هایی را که نوتیفیکیشن برای آنها دریافت شده مشاهده خواهید کرد.

بدین ترتیب نظم بیشتری به نوتیفیکیشن ها داده می شود و وقتی گزینه raise-to-wake فعال باشد، باید دو ضربه پشت سر هم زده یا از اسکنر اثر انگشت استفاده کنید تا به صفحه Ambient Display قبلی دسترسی داشته باشید.

تغییر نوتیفیکیشن ها

امکانات احتمالی اندروید O

عمده ترین تغییر مربوط به نوتیفیکیشن ها، به کانال های نوتیفیکیشن مربوط می شود که شما را قادر به کنترل بیشتر انواع نوتیفیکیشن های دریافتی از سوی هریک از اپلیکیشن ها می کند، برای مثال می توانید از فیلترهای آلرت ها و موضوعات در اپلیکیشن اخبار استفاده کنید یا آلرت های دریافتی از شبکه های اجتماعی را برای یک گروه خاص تغییر بدهید.

اندروید O قابلیت اسنوز کردن نوتیفیکیشن ها را نیز افزوده و گزینه های فعلی 15، 30 و 60 دقیقه هستند که امکان بسیار کاربردی و خوبی برای نادیده گرفتن یک آلرت در زمان فعلی، اما به خاطر سپردن آن می باشد.

اپلیکیشن هایی که نوتیفیکیشن های ماندگار دارند را نیز می توان در یک کارت نوتیفیکیشن باریک در حالت کوچک شده قرار داد که این کار موجب باز شدن فضا در بخش نوتیفیکیشن ها می شود.

SystemUI Tuner

با نگه داشتن انگشت روی آیکون چرخ دنده در بخش نوتیفیکیشن ها می توان به SystemUI Tuner دسترسی داشت که در نسخه جدید اندروید میزبان قابلیت های جدیدی شده است. یکی از امکانات محبوب از اندروید N و M دیگر در این نسخه دیده نمی شود و دیگر قادر به افزودن نمایش درصد به آیکون باتری نیستید. اما به جای آن می توانید از گزینه جداگانه باتری در بخش شخصی سازی نوار وضعیت استفاده کنید.

امکانات احتمالی اندروید O

در صفحه قفل گوشی، SystemUI Tuner شما را قادر به شخصی سازی دو آیکون میانبر در بخش های چپ و راست صفحه می کند (به طور پیش فرض دوربین و جستجوی صوتی). امکان درج هر نوع اکتیوتی در اپلیکیشن های نصب شده که دارای میانبر اپلیکیشن خود هستند نیز وجود دارد. (این قابلیت در اندروید 7.1 معرفی شد که با فشار طولانی مدت آیکون اپلیکیشن در صفحه خانه می توان به صفحه خاصی از اپلیکیشن مراجعه کرد).

کلید های قبلی، خانه و اخیر را نیز می توان به صورت فشرده در وسط یا سمت چپ یا راست نمایش داد که این گزینه برای گوشی هایی با صفحه نمایش بزرگ تر بسیار کاربردی خواهد بود. گزینه ای نیز برای افزودن کلیدهای اضافه در گوشه های چپ و راست، همراه با گزینه ای شامل کنترل های کلیپ بورد و کیبورد سوئیچر وجود دارد.

امکانات احتمالی اندروید O

شما قادر به تخصیص هر کاراکتر یونیکد به کلید میانبر هستید و می توانید آیکونی را که بر روی آن نمایش داده می شود تغییر دهید. تمامی این قابلیت ها در System > SystemUI Tuner قرار گرفته اند، اما احتمال دارد گوگل این گزینه ها را در پیش نمایش های بعدی حذف کند.

External sources هم اکنون دارای مجوزهای سطح اپلیکیشن می باشد

در نسخه های قبلی اندروید، شما این امکان را داشتید که با فعال سازی یک گزینه در بخش تنظیمات امنیتی، گوشی را قادر به نصب فایل های APK شخص ثالث کنید. در اندروید O این تنظیمات تغییر پیدا کرده و هر وقت برای اولین بار خواستید یک فایل APK را نصب کنید، صفحه ای به شما نمایش داده می شود که می گوید این اپلیکیشن چنین مجوزی را ندارد، برای مثال اپلیکیشن Gmail یا Files.

امکانات احتمالی اندروید O

برای قادر ساختن یک اپلیکیشن به نصب سایر اپلیکیشن ها باید به بخش Settings > Apps & notifications > Special access > Install other apps مراجعه کرده و اپلیکیشنی را که برای نصب به آن نیاز دارید انتخاب نمایید.

پوسته ها

زیرساخت فنی برای پشتیبانی از پوسته ها چندین سال است که در اندروید وجود دارد و بسیاری از سازندگان نام آشنای گوشی، هم اکنون نیز از پوسته ها پشتیبانی می کنند. این قابلیت در گوشی های پیکسل و در بخش Settings > Display > Advanced و قسمت Device theme وجود دارد و در حال حاضر گزینه های Pixel و Inverted در دسترس هستند. با تغییر پوسته باید گوشی را ری استارت نماید، پوسته Inverted نیز رنگ بخش نوتیفیکیشن ها را تغییر می دهد. گوگل در نسخه مارشمالو dark mode را تست و سپس آن را حذف نمود، لذا تضمینی از حضور این ویژگی در نسخه نهایی اندروید وجود ندارد.

احتمال تغییر تمامی این قابلیت ها در نسخه نهایی اندروید O وجود دارد و گوگل بیان داشته که ممکن است ویژگی های جدیدی را در سه نسخه پیش نمایش آینده به سیستم عامل خود بیفزاید.

 

http://www.androidcentral.com برگرفته از

اینها را هم بخوانید