
از خانه هوشمند استایل آپ چه میدانید؟
تکنولوژی روزبهروز در جزئیترین کارهای روزمره ما نقش پیدا میکند و به یک همنشین همیشگی برای زندگیهای ما تبدیل شده است. حالا تصور کنید بعد از گوشی و وسایل هوشمند، نوبت به خانه هوشمند رسیده است. تصوری از خانهای تماماً هوشمند دارید؟ این خانه چطور کار میکند و چه مزایایی خواهد داشت؟
با استایل آپ همراه باشید.
خانه هوشمند دقیقا چیست؟
خانه هوشمند به ساختمانی گفته میشود که تمام لوازم برقی آن به یک سیستم یکپارچه هوشمند متصل هستند و در هماهنگی کامل با یکدیگر کار میکنند. شما در یک خانه هوشمند میتوانید برای کارها و وظایف قسمتهای مختلف خانه یک برنامهریزی از قبل تعیین شده داشته باشید. در یک خانه هوشمند شما کنترل جزئیترین وسایل خانه را دارید و میتوانید به دلخواه آنها را مدیریت کنید. قسمت بهتر ماجرا برای زمانی است که شما از نظر جغرافیایی دور از خانهتان هستید و قصد دارید در خانه کاری انجام دهید. در واقع خانه هوشمند قابلیت کنترل خانه شما را حتی از مسیرهای دور، فراهم میکند. در خانه هوشمند تمام وسایل به یکدیگر متصل هستند و با یک کنترل کننده مرکزی کار میکنند.
خانه هوشمند از چه قسمتهایی تشکیل شده است؟
کنترل کننده مرکزی: کنترل کننده مرکزی اصلیترین قسمت یک خانه هوشمند است که وظیفه هماهنگی سایر دیوایسها با هم را به عهده دارد. این دستگاه که قلب خانه هوشمند است، اطلاعات را از تمام دستگاههایی که در خانه وجود دارند، میگیرد و آنها را با هم ست میکند.
سنسورها: سنسورها درواقع دستگاههایی هستند که به نور، دما و رطوبت و احیاناً دود حساسیت نشان میدهند و بدین ترتیب به شما گزارش میدهند که وضعیت خانه در چه موقعیتی قرار دارد. سنسورها وظیفه مهمی در یک خانه هوشمند به عهده دارند و بار امنیت تمام و کمال خانه بر دوش آنها است. برای مثال اگر دما خانه به طور ناگهانی زیاد شود، سنسورها متوجه شده و به سیستم سرمایشی خانه دستور آغاز به کار میدهند.
رابطهای کاربری: رابطهای کاربری همانطور که از اسمشان پیدا است در واقع ابزارهایی هستند که بین کاربر و ابزارآلات ارتباط برقرار میکنند. ابزارها شامل ریموت کنترل هوشمند تا کلیدهای هوشمند، صفحههای لمسی و یا همین تلفن همراه و تبلتی که همه از آنها استفاده میکنند را در بر میگیرد.
مسیرهای ارتباطی: برای اینکه بخشهای مختلف خانه هوشمند بتوانند به سادگی با کنترلکننده مرکزی در ارتباط باشند ،نیاز به مسیرهای ارتباطی مشخصی دارند. مسیرهای ارتباطی در واقع راههای استانداردی برای کل سیستم هوشمند خانه است تا بتوانند اطلاعات را بین خودشان جابهجا کنند. این مسیرهای ارتباطی مشخص به شکل بدون سیم و باسیم در سرتاسر خانه هوشمند قرار دارند.
عملگرها: عملگرها قسمتی از اجزای خانه هوشمند هستند که کارشان قابل مشاهده و محسوس است. همانطور که از نامشان هم مشخص است، وظیفه عملگرها انجام دادن کارهای نهایی سیستم میباشد. مانند باز کردن درب پارکینگ، خاموش و یا روشن کردن نورهای خانه، روشن و خاموش شدن سیستم تهویه و ...
زندگی در خانه هوشمند چه فوایدی دارد؟
زندگی در یک خانه هوشمند و مدرن برای صاحبانش رفاه و امنیت بینظیری را فراهم میکند. نوعی از رفاه و امنیت که تا پیش از این در هیچ جایی ندیدهایم. همچنین بسیاری از کارهای روتین روزانه را ساده کرده و سرعت کارها را بسیار بالا میبرد. بعلاوه برای شما وقت اضافهای فراهم میکند تا به کارهایی که علاقه دارید برسید.
امنیتی که زندگی در یک خانه هوشمند میتواند ایجاد کند، یک امنیت همه جانبه است. امنیت از لحاظ ورود افراد غریبه، امنیت آتشسوزی و یا حتی وجود سنسور تشخیص زلزله. علاوه بر امنیت و رفاه، آسایشی که شما با زندگی در یک خانه هوشمند پیدا میکنید، مثال زدنی است.
کنترل خانه هوشمند به چه شکل انجام میشود؟
کنترل خانه هوشمند کار سختی نیست و با انواع دیوایسهای هوشمند قابلیت تطبیق دارد. ابزاراتی مانند:
- گوشی هوشمند
- تبلت
- لپتاپ
- و حتی گاهی به وسیله اساماس
یکی از مزایای مشترک اکثر وسایل در یک خانه هوشمند، قابلیت اتصال به وایفای و بلوتوث است. همین امر میتواند شما را در کنترل بهتر و سادهتر کمک کند. مثلاً با وصل شدن تلویزیون خانه به وایفای میتوانید از تلویزیون به عنوان مانیتور برای کارهایتان استفاده کنید.
هوشمند بودن یک خانه در بهینه مصرف کردن منابع انرژی هم بسیار موثر است. مثلا درباره سیستم روشنایی در یک خانه هوشمند، سیستم نورپردازی باتوجه به تجمع افراد در یک اتاق و یا یک قسمت مشخص خانه، نور سراسر خانه را به درستی تقسیم میکند. به شکلی که مکانهایی که افراد حضور دارند دارای نور بیشتری باشد تا قسمتهای خالی خانه.
ابزار هوشمند در یک خانه چه هستند و چه خدماتی میتوانند ارائه دهند؟
ابزارهای متنوع و متعددی در یک خانه هوشمند کار میکنند که هرکدام خدمتی بسته به وظیفهشان انجام میدهند. برای مثال، سیستم آبیاری هوشمند گل و گیاه! دیگر لازم نیست در صورت مسافرتهای طولانی نگران گل و گیاه خانه خود باشید یا از کسی بخواهید بیاید و هرچند وقت یکبار به آنها آب بدهد. با سیستم آبیاری هوشمند گیاهان در خانه، گل و گیاهان خانه خودکفا میشوند! شما میتوانید با یک برنامه ریزی دقیق روی مدار سیستم هوشمند آبیاری، به صورت منظم گیاهان خود را سیراب کنید.
این قضیه همچنین برای پتهای خانگیتان هم صادق است. نگران خورد و خوراک آنها نباشید. سیستم هوشمند خوراک دهنده حیوانات، سر ساعات معینی در ظرف غذای آنها، غذا میریزد و شما را از نحوه تغذیه آنها از راه دور آگاه میکند.
معروفترین و پراستفادهترین ابزارات هوشمند، سنسور شیر آب و گاز و لوازم شخصی هوشمند هستند که برای هر خانهای لازماند. این سنسورها در صورت بروز مشکل، وقتی شما زمان زیادی را دور از خانه میگذرانید، از هدر رفتن آب و سر رفتن آن و خراب کردن خانه و زندگیتان در سیلاب، جلوگیری میکنند. سنسور گاز هم از خانه شما در برابر نشت هرگونه گاز و احتمال احتراق جلوگیری میکند.
با هوشمند کردن منزلتان یک سطح جدید از زندگی، امنیت و رفاه را تجربه خواهید کرد و در نهایت باید گفت خانه هوشمند یک زندگی مدرن و راحت را برای شما فراهم میکند.
/پایان رپرتاژ آگهی
این مطلب صرفا جنبه تبلیغاتی داشته و اپریویو مسئول تایید صحت آن نیست