ده بازار کار پردرآمد زبان برنامهنویسی پایتون
برنامهنویسی یکی از مشاغل پردرآمد در کل دنیاست و همین ویژگی نیز افراد زیادی را علاقهمند به یادگیری این علم کرده است.
انتخاب بهترین و مناسبترین زبان، خود چالش بزرگی است که پیش روی فعالان این حوزه قرار گرفته است. چنانچه قصد دارید فعالیت خود در زمینه برنامهنویسی پایتون را آغاز کنید، اما اطلاعات خوبی در مورد بازار کار این زبان ندارید، در ادامه با ما همراه باشید و با فرصتهای شغلی این زبان در ایران و جهان آشنا شوید.
قبل از آنکه بازار کار زبان برنامهنویسی پایتون را مورد بررسی قرار دهیم، بد نیست به شرح مختصری از این زبان و ویژگیهایی را که آنرا از سایر زبانها متمایز کرده است بپردازیم.
چنانچه علاقهمند به آموزش برنامهنویسی پایتون هستید، میتوانید از آموزشهای مفید فرادرس در این زمینه نیز کمک بگیرید. این آموزشهای بسیار متعدد و متنوع بوده و کلیه مباحث مقدماتی تا پیشرفته را در خود جای دادهاند و حتی از آموزشهای تخصصی مانند طراحی خزشگر وب، کار با انواع کتابخانهها و رابطهای گرافیکی نیز بهرهمند شوید.
این زبان که در اواخر دهه هشتاد، توسط فردی به نام خودو فام روسوم و در کشور هلند متولد شد، زبانی بسیار ساده و چندمنظوره است و سادگی کدها و دستورات این زبان، آنرا به گزینه مناسبی برای افراد تازهکار تبدیل کردهاند.
پایتون از نظر داشتن کتابخانههای متعدد، ماژولار بودن، انعطافپذیری بالا و همچنین داشتن فریمورکهای متعدد بسیار قدرتمند است.
این زبان برنامهنویسی متنباز در حوزههای مختلف مانند هوش مصنوعی، یادگیری ماشینی، علوم داده، پردازش تصویر و همچنین ساخت اپلیکیشن و بازی مورد استفاده قرار میگیرد.
همین کاربرد گسترده نیز موجب شده بازار کار پایتون بسیار گسترده شود.
ردهبندی برنامهنویسان از نظر میزان تخصص
بدون توجه به نوع زبان برنامهنویسی، برنامهنویسان به دستهبندیهای زیر تقسیم میشوند:
برنامهنویسان تازهکار (Junior Developers)
برنامهنویسان سطح متوسط (Middle-level Developers)
برنامهنویسان ارشد (Senior Developers)
برنامهنویسان تازهکار به تنهایی قادر به شروع و پایان یک پروژه برنامهنویسی نیستند و لازم است در این زمینه از سایر افراد تیم و مدیر پروژه کمک بگیرند. این دسته از برنامهنویسان به مرور و با انجام پروژههای متعدد تجربه لازم در این زمینه را کسب میکنند و میتوانند به صورت انفرادی به فعالیت بپردازند. معمولاً سابقه کاری این دسته از برنامهنویسان کمتر از یک سال میباشد.
برنامهنویسان سطح متوسط تا حدودی تجربه لازم در زمینه اجرای پروژهها را کسب کردهاند، اما باز هم در مواردی به کمک افراد متخصص نیاز دارند و ممکن است از پس پروژههای سنگین و پیچیده بر نیایند. این دسته از برنامهنویسان بین یک الی دو پنج سال به برنامهنویسی پرداختهاند.
برنامهنویسان ارشد تسلط کاملی روی مباحث برنامهنویسی و مدیریت پروژه دارند و میتوانند به صورت انفرادی یا به عنوان مدیر تیم به فعالیت پرداخته و صفر تا صد کار را به عهده بگیرند. سابقه کاری برنامهنویسان ارشد نیز به طور میانگین بیشتر از پنج سال است. البته مدت زمان لازم برای تبدیل شدن به یک برنامهنویس ارشد کاملاً به استعدادهای فرد موردنظر بستگی دارد و ممکن است فردی در طول یک سال نیز بتواند تخصص بسیار خوبی در حوزه برنامهنویسی کسب کند.
یک ارتباط مستقیم بین میزان تخصص فرد، شغلی که انتخاب میکند و همچنین درآمدی که با فعالیت در این شغل عاید او میشود وجود دارد.
از این رو برنامهنویسان ارشد بیشترین میزان درآمد را دارند و طبعاً برای دستیابی به چنین جایگاهی نیز زمان و انرژی زیادی صرف کردهاند.
همانطور که قبلاً نیز به این موضوع اشاره کردیم، حوزههای کاری زبان برنامهنویسی پایتون بسیار گستردهاند.
حال میخواهیم به مورد از مهمترین فرصتهای شغلی برنامهنویسان پایتون بپردازیم.
1. توسعه وبسایت
دنیای وب همواره جز پرتقاضاترین حوزههای کاری برنامهنویسان بوده و هست. پایتون نیز از این قاعده مستثنی نیست و فرصتهای شغلی بیشماری پیش روی برنامهنویسان پایتون قرار دارد. برنامهنویسان تازهکار یا متوسط نیز میتوانند فعالیت خود را از این حوزه آغاز کنند.
Django یکی از مشهورترین و پرطرفدارترین فریمورکهای پایتون در این زمینه میباشد.
2. هوش مصنوعی
هوش مصنوعی علمی است که امروزه در اکثر حیطهها نقش پررنگی را ایفا میکند و در نرمافزارها، بازیها، علوم پزشکی، زیستشناسی و اکثر تکنولوژیهای روز دنیا به وفور مورد استفاده قرار میگیرد.
پایتون یکی از پرکاربردترین زبانها در هوش مصنوعی به شمار میرود و انجام بسیاری از عملیات جهت هوشمندسازی فرآیندها را تسهیل بخشیده است.
احتمالاً برنامهنویسان ارشد گزینههای مناسبی برای فعالیت در این زمینه باشند، چرا که دارای پیچیدگیهای خاص خود بوده و نیازمند مهارت بالایی است و مسلماً درآمد بالایی نیز دارد.
هوش مصنوعی در کمپانیهای بزرگ جهان مانند گوگل و فیسبوک نیز مورد استفاده قرار میگیرد و چنانچه تسلط خوبی بر این علم داشته باشید، فرصتهای شغلی بسیار خوبی در انتظارتان خواهد بود.
3. یادگیری ماشینی
یادگیری ماشینی که خود زیرشاخهای از هوش مصنوعی به شمار میرود نیز یکی از حوزههایی است که برنامهنویسان پایتون میتوانند در آن به فعالیت بپردازند.
موتور جستجوی گوگل یکی از مشهودترین مثالها از یادگیری ماشینی به شمار میرود.
به کمک پایتون قادر به ساخت سیستمهایی خواهید بود که قابلیت یادگیری از دادههای وارد شده توسط کاربران را دارند.
4. توسعه اپلیکیشن
اپلیکیشنهای موبایل یکی از ضروریترین ابزارهایی هستند که افراد در سرتاسر دنیا به آنها احتیاج دارند. از این رو ساخت اپلیکیشن یکی از پردرآمدترین مشاغل در ایران و جهان محسوب میشود. پایتون یکی از زبانهایی است که به کمک آن میتوانید اپلیکیشن موبایل بسازید. برای این کار میتوانید از فریمورک Kivy نیز کمک بگیرید.
5. اپلیکیشن دسکتاپ
علاوه بر اپلیکیشنهای موبایل، نرمافزارهای دسکتاپ نیز مخاطبین بیشماری دارند و چنانچه در این زمینه نیز فعالیت کنید، درآمد خوبی عایدتان خواهد شد. البته باید کار را از نرمافزارهای ساده شروع کنید تا تجربه کافی را کسب نمایید.
6. ساخت بازی
بازیهای رایانهای نیز یکی دیگر از زمینههایی است که برنامهنویسان پایتون میتوانند در آن فعالیت کنند. PyGame یکی از کتابخانههایی است که برای ساخت بازی میتوانید از آن کمک بگیرید.
ساخت بازی علاوه بر آشنایی با زبان برنامهنویسی پایتون، نیازمند دانش در حوزه گرافیک، صداگذاری، طراحی و ... نیز هست و میتوانید به صورت تیمی نیز روی پروژه کار کنید.
7. تحلیل داده
ابزارهای متعددی برای تحلیل داده وجود دارند و پایتون نیز نقش پررنگی را در این حوزه ایفا میکند. امروزه علم داده، تحلیل داده و دادهکاوی در اکثر کسبوکارها مورد استفاده قرار میگیرند و یک برنامهنویسی ارشد پایتون میتواند با به عهده گرفتن این مسئولیت، درآمد خوبی را عاید خود کند.
8. تدریس زبان برنامهنویسی پایتون
چنانچه خود یک برنامهنویس ارشد پایتون هستید و تسلط کاملی بر زیر و بم این زبان دارید، میتوانید از راه تدریس این زبان به هنرجویان، درآمد چشمگیری داشته باشید.
امروزه وبسایتهای متعددی برای آموزش آنلاین نیز در دسترسند که یکی از آنها فرادرس میباشد و میتوانید پایتون را به علاقهمندان آموزش دهید.
9. مدیریت پروژههای پایتون
همانطور که پیشتر و در بخش ردهبندی برنامهنویسان نیز اشاره شد، برنامهنویسان تازهکار و سطح متوسط، برای انجام پروژهها باید زیر نظر مدیر پروژه فعالیت کنند و تنها یک برنامهنویس ارشد پایتون با تخصص لازم و کافی در حوزه این زبان برنامهنویسی، قادر به پذیرش این مسئولیت خواهد بود.
10. ساخت ربات تلگرام
تلگرام علاوه بر این پیامرسان محبوبی در سرتاسر دنیاست، قابلیت جانبی متعددی را نیز در اختیار کاربران خود قرار میدهد که رباتهای تلگرام یکی از آنهاست. پایتون در ساخت ربات نیز میتواند به شما کمک کند و میتوانید برای شرکتهای مختلف ربات تلگرام بسازید.
جمعبندی
میزان درآمد برنامهنویسان پایتون به طور مستقیم به میزان دانش، تخصص و تجربه آنها بستگی دارد و رقمی بین 5 الی 25 میلیون تومان در ماه خواهد بود که در صورت انجام پروژههای سنگین، این رقم نیز بالاتر میرود.
چنانچه مایل به یادگیری این زبان برنامهنویسی هستید یا میخواهید مهارت بیشتری در این زمینه کسب کنید، از آموزشهای فرادرس کمک بگیرید. این وبسایت آموزش آنلاین، آموزشهای متعددی در زمینه پایتون و سایر آموزشهای دانشگاهی را ارائه میدهد.