5 مزیت توسعه اپلیکیشن نیتیو کدامند؟
ساخت اپلیکیشن موبایل در بسیار از کمپانی ها از اولویت بالایی برخوردار است. از آنجا که مرز بین گزینه های مختلف در حال کمرنگ شدن و از بین رفتن است، انتخاب رویکرد مناسب چالش برانگیز شده است.
اپلیکیشن های نیتیو و هایبرید نقاط قوت و ضعف منحصر به فرد خود را دارند. در این مطلب قصد دارم مزایای توسعه اپلیکیشن نیتیو و انتخاب مناسب ترین رویکرد توسعه را بیشتر و عمیق تر بشکافم.
توسعه اپلیکیشن نیتیو یعنی چه؟
توسعه نیتیو به معنای ساخت اپلیکیشن مجزا برای هریک از سیستم عامل های موبایل میباشد و کاربران این سیستم عامل ها، اپلیکیشن را از طریق مارکت های مربوطه مانند گوگل پلی استور و اپ استور و ... دانلود کرده و مورد استفاده قرار میدهند.
در صورتی که مایل به توسعه اپلیکیشن آی او اس هستید، باید از زبان های برنامه نویسی Objective-C یا Swift کمک بگیرید. زبان های برنامه نویسی جاوا و کاتلین نیز گزینه های مناسبی برای توسعه اپلیکیشن اندروید به شمار میروند.
گوگل و اپل ابزارهای توسعه، عناصر رابط کاربری و SDKهای مختص به خود را در اختیار توسعه دهندگان قرار داده اند. نیتیو انتخاب بسیاری از کمپانی هاست، چرا که آزادی عمل و مزیت های بیشتری نسبت به هایبرید و وب در اختیارشان قرار میدهد.
نرم افزار موبایل به یک الزام برای اکثر کمپانی ها تبدیل شده و از این رو لازم است تا کمپانی ها یک سری اطلاعات در خصوص مزایا و معایب هریک از رویکردهای توسعه داشته باشند.
در ادامه شما را با 5 مزیت کلیدی اپلیکیشن های نیتیو آشنا میکنم:
- اپلیکیشن های نیتیو عملکرد و کارآیی بهتری را به نمایش میگذارند
در توسعه اپلیکیشن های نیتیو، اپلیکیشن برای یک پلتفرم خاص ساخته و بهینه سازی شده است. از این رو چنین اپلیکیشنی عملکرد قوی تری را به نمایش میگذارد و سرعت اجرا و واکنش گرایی آن بالاتر است. اپلیکیشن های نیتیو برای آن پلتفرم خاص ساخته شده اند و با استفاده از زبان برنامه نویسی و APIهای اصلی پلتفرم کامپایل میشوند.
به این ترتیب اپلیکیشن کارآمدتر خواهد شد و میتواند از سرعت پردازش گوشی برای اجرای عملیات خود استفاده کند. در حین ناوبری در اپلیکیشن نیتیو، تمامی محتوا و عناصر بصری در گوشی ذخیره میشوند و همین امر نیز سرعت بارگذاری را بیشتر میکند.
به گفته یکی از توسعه دهندگان اپلیکیشن های اندروید به نام Katie Liu، در اپلیکیشن های نیتیو به غیر از زبان کدنویسی، معماری و تجربه کاربری نیز نیتیو میباشند.
در صورتی که اپلیکیشن بر اساس استانداردهای پلتفرم طراحی شده باشد، بهترین عملکرد را هم به نمایش خواهد گذاشت.
- اپلیکیشن های نیتیو از امنیت بیشتری برخوردارند
وب اپلیکیشن ها برای انجام عملیات خود به مرورگرها و تکنولوژهایی مانند JavaScript، HTML5 و CSS وابسته اند. اما توسعه اپلیکیشن به صورت نیتیو روش تضمین شده تری از لحاظ امنیت اطلاعات میباشد.
- اپلیکیشن های نیتیو از میزان تعامل بیشتری برخوردارند
اپلیکیشن های نیتیو نرم تر اجرا میشوند و ظاهر آنها شباهت زیادی به رابط سیستم عامل داشته و با آن یکپارچه میباشد.
سودمندترین مزیت اپلیکیشن های نیتیو تجربه کاربری خوب و قدرتمند آنها میباشد. این اپلیکیشن ها به طور اختصاصی برای یک سیستم عامل خاص ساخته شده اند و به اصول و قواعد پیاده سازی در آن سیستم عامل پایبندند. با این اوصاف، کاربر کار با اپلیکیشن را راحت تر و سریع تر یاد میگیرد و عملیاتی مانند پاک کردن یک عنصر از صفحه را به سادگی و سرعت انجام میدهد و میتواند از جسچرها و عملیاتی که از قبل با آنها آشنا بود و در سایر بخش ها مورد استفاده قرار میداد، استفاده نماید.
- اپلیکیشن های نیتیو توسعه دهنده را قادر به استفاده از تمامی امکانات سیستم عامل میکنند
اپلیکیشن های نیتیو برای پلتفرم خاصی ساخته شده اند و میتوانند تمامی امکانات و قابلیت های نرم افزار و سیستم عامل را به کار ببرند. اپلیکیشن به راحتی میتواند از امکانات سخت افزاری گوشی از قبیل جی پی اس، دوربین، میکروفن و غیره استفاده کند، از این رو سرعت اجرا بالاتر میرود و همین امر نیز میتواند در بهبود تجربه کاربری اپلیکیشن تاثیرگذار باشد.
امکان ارسال پوش نوتیفیکیشن مزیت دیگر ساخت اپلیکیشن های نیتیو میباشد.
- باگ های کمتری در حین توسعه و ساخت اپلیکیشن های نیتیو بوجود می آیند
ساخت اپلیکیشنی که در دو سیستم متفاوت به خوبی کار کند، به مراتب دشوارتر از ساخت اپلیکیشن های مجزا برای هریک از سیستم ها میباشد.
در توسعه اپلیکیشن های نیتیو احتمال بروز خطا و باگ کمتر است، چرا که به پلتفرم هایی مانند Xamarin و Cardova وابسته نیستید.
این در حالی است که اپلیکیشن های هایبرید به صورت غیرمستقیم و با یک واسطه به سخت افزار گوشی دسترسی پیدا میکنند و همین امر نیز منجر به کاهش سرعت و یک تجربه کاربری ناخوشایند میگردد.
این مشکل با انتشار نسخه های جدید از سیستم عامل ها نیز برجسته تر میشود و توسعه دهندگان اپلیکیشن های نیتیو به جدیدترین SDK ها دسترسی دارند و میتوانند اپلیکیشن را مطابق با جدیدترین امکانات بسازند و به این ترتیب کاربران اپلیکیشن های نیتیو، به محض بروزرسانی سیستم عامل میتوانند از جدیدترین قابلیت ها بهره مند شوند.
به گفته Ronak Shastri مشکلاتی در توسعه اپلیکیشن های هایبرید وجود دارد و همیشه باید منتظر بمانید تا توسعه دهنده اپلیکیشن third-party، آن را طبق آخرین امکانات ارائه شده در نسخه های جدید سیستم عامل بروزرسانی کند.
در توسعه اپلیکیشن های هایبرید، شما به پلتفرم هایی مانند Xamarin و Cardova وابسته اید. با انتشار هر قابلیت جدید در UI kit، باید منتظر بمانید تا این ابزارها هم از قابلیت جدید پشتیبانی کنند. در توسعه اپلیکیشن های هایبرید، یک لایه اضافه تر هم وجود دارد که شما هیچ کنترلی بر آن ندارید و همین شرایط نیز احتمال بروز خطاهای جدید را افزایش میدهد.
باگ ها دغدغه بزرگی برای اپلیکیشن های هایبرید به شمار میروند و این موضوع زمانی چالش برانگیزتر میشود که قابلیت های جدید به سیستم عامل اضافه شوند.
این موضوع در جلب اعتماد کاربران و بدست آوردن کاربران وفادار اهمیت بیشتری پیدا میکند.
ملاحظات فنی ساخت و توسعه اپلیکیشن های نیتیو
به طور معمول هزینه بیشتری صرف توسعه اپلیکیشن نیتیو میشود، اما اگر کار را اصولی و درست انجام دهید، در درازمدت در هزینه و زمان صرفه جویی میشود. با در اختیار قرار دادن تجربه کاربری بهتر، کارآیی قوی تر و استفاده از قابلیت های سیستم عامل میتوانید تجربه بهتر و شخصی سازی شده تری را در اختیار کاربران قرار دهید و نتیجه بهتری بگیرید.
توسعه اپلیکیشن نیتیو نرخ تبدیل را به طور چشمگیری افزایش میدهد و موجب افزایش تعداد مشتریان وفادار میگردد.
کاربران انتظارات زیادی از تجربه کاربری موبایل دارند و باید همگام با خواسته های در حال تغییر آنها اپلیکیشن را بهبود داد.
تجربه کاربری نهایی
به غیر از کاستی های فنی و عملکردی اپلیکیشن های غیر نیتیو، این اپلیکیشن ها قادر به رقابت با تجربه ارائه شده در رویکردهای نیتیو هم نمیباشند. در صورتی که کسب و کاری از اپلیکیشن برای تعامل با مشتریان و شرکا استفاده کند، باید تجربه کاربری خوب و بی نقصی را نیز در اختیار قرار دهد.
نارضایتی نرخ نگهداری اپلیکیشن را کاهش داده و موجب افزایش میزان حذف اپلیکیشن از گوشی ها میشود.
توسعه دهندگان اپلیکیشن های نیتیو کنترل و آزادی عمل بیشتری در ارائه بهترین تجربه کاربری دارند.
رویکرد پیشنهادی برای توسعه اپلیکیشن، رویکرد نیتیو است، اما در صورتی که میخواهید با سرعت و حداقل بودجه اپلیکیشنی را روانه مارکت کنید، ساخت یک وب اپلیکیشن گزینه بهتری خواهد بود.
در انتخاب رویکرد مناسب، به عملکرد اپلیکیشن خود توجه داشته باشید، نه تکنولوژی مورد استفاده. چرا که اگر تکنولوژی را به کار ببرید که مانع استفاده از امکانات گوشی شود، در صورت نیاز به افزودن این امکانات، زمان، هزینه و انرژی خود را هدر خواهید داد.
برای انتخاب بهترین رویکرد، سوالات زیر را از خود بپرسید:
- عملکرد اپلیکیشن تا چه اندازه ای برایتان اهمیت دارد؟
- آیا اپلیکیشن باید از برخی قابلیت های مختص به پلتفرم استفاده کند؟
- آیا میخواهید اپلیکیشن از گوشی ها و پلتفرم های مختلف پشتیبانی کند؟
- چه بودجه ای را برای توسعه اپلیکیشن اختصاص میدهید؟
چنانچه تجربه توسعه انواع اپلیکیشن ها (نیتیو، هایبرید و ...) را داشته اید، در بخش نظرات، تجربیات خود را به اشتراک بگذارید :)