0

ارتقای دستی تراشه‌های VRAM امتیاز بنچمارک کارت گرافیک GTX 1650 را دو برابر کرد

ارتقای دستی تراشه‌های VRAM امتیاز بنچمارک کارت گرافیک GTX 1650 را دو برابر کرد
بازدید 6

یک سازنده ماد (Mod) موفق شد با تعویض ساده تراشه‌های حافظه، ظرفیت VRAM کارت گرافیک GeForce GTX 1650 را از ۴ به ۸ گیگابایت ارتقا دهد و امتیاز بنچمارک آن را تقریباً دو برابر کند. البته این ارتقا تنها روی نسخه‌های مبتنی بر پردازنده گرافیکی TU106 امکان‌پذیر است.

یکی از ساده‌ترین روش‌ها برای بهبود عملکرد کارت‌های گرافیک توسط مادکننده‌ها، استفاده از شانت مادینگ (Shunt Modding) یا افزودن ماژول‌های VRAM بیشتر به برد مدار چاپی (PCB) است. افزودن ماژول‌های حافظه معمولاً به دستکاری فرم‌ور (Firmware) نیاز دارد و ممکن است توسط تراشه گرافیکی پشتیبانی نشود. بااین‌حال، اگر تنها کاری که باید انجام دهید تعویض ماژول‌های فعلی با نمونه‌های پرظرفیت‌تر باشد، این کار بسیار ساده‌تر می‌شود.

ارتقای دستی تراشه‌های VRAM امتیاز بنچمارک کارت گرافیک GTX 1650 را دو برابر کرد

از آنجا که ماژول‌های حافظه GDDR6 در ظرفیت‌های ۱ و ۲ گیگابایتی تولید می‌شوند، ارتقای حافظه در کارت‌هایی که از ماژول‌های ۱ گیگابایتی استفاده می‌کنند، با یک تعویض ساده به‌راحتی انجام می‌شود. کارت گرافیک GeForce GTX 1650 انویدیا یکی از همین مدل‌هاست، اما همه نسخه‌های آن ساختار یکسانی ندارند. این کارت در نسخه‌های مختلفی بر پایه تراشه‌های TU117 ،TU116 و TU106 عرضه شده است.

تراشه TU106 که در کارت‌های گرافیک میان‌رده سری RTX 20 نیز به کار رفته بود، در برخی مدل‌های GTX 1650 استفاده شده و به این کارت اجازه می‌دهد از تراشه‌های حافظه ۱ گیگابایتی GDDR6 استفاده کند. حالا یک یوتوبر به نام «پائولو گومز» (Paulo Gomes) در اقدامی جالب، ۴ ماژول ۱ گیگابایتی این کارت را با ۴ ماژول ۲ گیگابایتی Samsung HC16 تعویض کرد. نتیجه این کار، تبدیل یک GTX 1650 چهار گیگابایتی به نسخه ۸ گیگابایتی بود. این فرایند به هیچ‌گونه تغییرات نرم‌افزاری یا دستکاری فرم‌ور نیاز نداشت، اگرچه این یوتوبر در ابتدا مجبور شد دو تراشه حافظه معیوب را با نمونه‌های سالم جابه‌جا کند.

ارتقای دستی تراشه‌های VRAM امتیاز بنچمارک کارت گرافیک GTX 1650 را دو برابر کرد

پس از انجام این تغییرات، کارت گرافیک ارتقایافته در بنچمارک Unigine Superposition مورد آزمایش قرار گرفت. این کارت پیش از ارتقا امتیاز ۶۲۴ را کسب کرده بود، اما با ۸ گیگابایت حافظه توانست امتیاز ۱۲۴۵ را ثبت کند؛ یعنی افزایشی در حدود ۱۰۰ درصد (دو برابر شدن عملکرد) صرفاً با ارتقای ظرفیت حافظه.

متأسفانه، پائولو گومز هیچ تست گیمینگی را به نمایش نگذاشته که می‌توانست برای مخاطبان بسیار کاربردی‌تر باشد؛ چرا که صرفاً تعویض تراشه‌های VRAM به معنای دو برابر شدن نرخ فریم در بازی‌ها نیست. بااین‌حال، از آنجا که بازی‌های مدرن به شدت تشنه VRAM هستند، مشاهده عملکرد این کارت ۸ گیگابایتی در عناوین روز می‌توانست نتایج بسیار جذابی به همراه داشته باشد.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اَپ ریویو منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *