0

راهکاری برای بحران جهانی کم‌آبی: تولید آب از هوا

راهکاری برای بحران جهانی کم‌آبی: تولید آب از هوا
بازدید 94

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، «Omar Yaghi»، استاد شیمی دانشگاه University of California, Berkeley و برنده نوبل شیمی ۲۰۲۵، دستگاهی نوآورانه طراحی کرده که می‌تواند تنها با استفاده از انرژی حرارتی محیط، رطوبت هوا را جذب و به آب آشامیدنی تبدیل کند. این فناوری بر پایه شیمی رتیکولار توسعه یافته و بدون نیاز به برق شهری کار می‌کند.

شرکت Atoco که توسط یاغی تأسیس شده، نمونه‌های عملیاتی این سامانه را در ابعاد یک کانتینر شش‌متری ساخته است. این دستگاه می‌تواند در شرایط بحرانی مانند توفان‌ها یا فروپاشی شبکه‌های آبرسانی، امنیت آبی مناطق محروم و جزایر آسیب‌پذیر را تأمین کند.

کارشناسان این فناوری را جایگزینی سازگار با محیط‌زیست برای آب‌شیرین‌کن‌های صنعتی می‌دانند؛ روشی که بدون تولید پساب نمکی، امکان تأمین آب در مناطق خشک و بحران‌زده را فراهم می‌کند. سازمان ملل پیش‌تر هشدار داده بود بیش از چهار میلیارد نفر در جهان دست‌کم یک ماه در سال با کمبود شدید آب مواجه‌اند.

۲۲۷۲۲۷

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اَپ ریویو منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *