0

هومَص از دستیار هوشمند «عیار» برای ارزیابی استارتاپ‌ها رونمایی کرد

تصویر پیدا نشد !
بازدید 8

شرکت تسهیلگران صادرات هوش مصنوعی صنعتی «هومَص» در یک نشست خبری از دستیار هوشمند «عیار» رونمایی کرد؛ سامانه‌ای که برای ارزیابی استارتاپ‌ها و شرکت‌های فناور در مسیر جذب سرمایه و همکاری صنعتی طراحی شده است.

بر اساس توضیحات ارائه‌شده در این نشست، عیار در ۹ مرحله اطلاعات مربوط به کسب‌وکار، محصول، بازار، اعضای تیم، رقبا، ریسک‌ها، مدل مالی و کیفیت ارائه را بررسی می‌کند و بر اساس سطح آمادگی هر تیم، مسیر بعدی را پیشنهاد می‌دهد. این مسیر می‌تواند تکمیل پرونده، دریافت منتورینگ، ارائه طرح یا ورود سریع‌تر به فرایند بررسی سرمایه‌گذاری باشد.

محمدرضا معبودیان، مدیرعامل هومَص، با اشاره به تجربه این مجموعه در بررسی پرونده‌های استارتاپی گفت برخی تیم‌ها با وجود داشتن فناوری و محصول مناسب، نمی‌توانند کسب‌وکار خود را به‌درستی ارائه کنند. به گفته او، در برخی پرونده‌ها تناقض در اظهارات تیم یا ناتوانی در رسیدن به یک نتیجه‌گیری روشن، مانع ادامه فرایند ارزیابی می‌شود.

هومَص از دستیار هوشمند «عیار» برای ارزیابی استارتاپ‌ها رونمایی کرد

هومَص در یک سال گذشته ۳۳۸ پرونده استارتاپی در حوزه هوش مصنوعی صنعتی را شناسایی کرده است. از این تعداد، ۲۲۳ پرونده وارد انتخاب اولیه شدند، ۱۵۹ مورد تیم داشتند، ۴۶ پرونده اطلاعات قابل ارزیابی ارائه کردند، ۳۷ مورد به جلسه ارزیابی رسیدند و در نهایت ۸ پرونده به بررسی موشکافانه راه پیدا کردند.

عیار فقط ابزار ساخت پیچ‌دک نیست

مهران ضیابری، معاون فنی هومَص، در پاسخ به این پرسش دیجیاتو که آیا مسئله اصلی استارتاپ‌ها ضعف در ارائه است، گفت مسئله عیار فراتر از پیچ‌دک است.

او توضیح داد که این سامانه پیش از کمک به استارتاپ برای ارائه بهتر، تلاش می‌کند مشخص کند آیا اساساً مسئله‌ای که تیم دنبال می‌کند واقعی است، مشتری موردنظر واقعاً مشتری است و محصول قابلیت فروش دارد یا نه.

هومَص از دستیار هوشمند «عیار» برای ارزیابی استارتاپ‌ها رونمایی کرد

ضیابری گفت بسیاری از استارتاپ‌ها پیش از آنکه مسئله و مشتری خود را به‌درستی مشخص کنند، وارد مرحله توسعه محصول می‌شوند. به گفته او، عیار قرار است این مسائل را پیش از ورود تیم به مذاکره با سرمایه‌گذار آشکار کند.

کمک توسعه استارتاپ‌ها

یکی دیگر از محورهای مطرح‌شده در نشست، شناسایی ضعف‌های تکرارشونده در اکوسیستم استارتاپی و کمک به توانمندسازی آنها بود.

علیرضا نظریان، معاون توسعه و پشتیبانی هومَص در پاسخ به پرسش دیجیاتو گفت این مجموعه در برنامه توسعه و پشتیبانی خود به دنبال تشکیل یک هاب است و قصد دارد با استفاده از ظرفیت حدود ۴۰ نفر از منتورها و اساتید، برنامه‌هایی مانند هکاتون را برای کمک به تیم‌ها در زمینه شناخت بازار، انتخاب محصول و ورود درست به بازار برگزار کند.

به گفته نظریان، یکی از معیارهای ارزیابی این برنامه‌ها باید این باشد که تا چه اندازه توانسته‌اند کیفیت شکل‌گیری و حفظ و نگهداشت استارتاپ‌ها را افزایش دهند.

معبودیان نیز در ادامه به برنامه هومَص برای سال ۱۴۰۶ اشاره کرد و گفت این مجموعه به دنبال ایجاد «مارکت‌پلیس مدل» و «مارکت‌پلیس دیتا» است.

به گفته مدیرعامل هومَص، در این مدل کارخانه‌ها و صنایع بزرگ می‌توانند داده‌های موردنیاز برای آموزش مدل‌های هوش مصنوعی را به‌عنوان یک دارایی عرضه کنند و توسعه‌دهندگان مدل نیز امکان ارائه خدمات خود را در این بازار داشته باشند.

عیار تصمیم‌گیر سرمایه‌گذاری نیست

مدیران هومَص تأکید کردند که عیار قرار نیست جایگزین سرمایه‌گذار یا داور انسانی شود. این سامانه پیش از ورود پرونده به مرحله تصمیم‌گیری، نقاط ضعف، ابهام‌ها و تناقض‌های آن را مشخص می‌کند تا تیم با پرونده آماده‌تری وارد مذاکره شود.

همچنین خروجی عیار الزاماً به سرمایه‌گذاری منتهی نمی‌شود. بر اساس توضیحات هومَص، یک تیم ممکن است برای تکمیل پرونده یا دریافت منتورینگ هدایت شود و تیم‌های آماده‌تر نیز بتوانند به ارائه روی استیج یا مسیر Fast Track برسند. شرکت‌های فناور دارای محصول یا دانش فنی نیز می‌توانند از مسیر جداگانه برای همکاری صنعتی و ورود به شبکه شرکای هومَص ارزیابی شوند.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اَپ ریویو منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *