0

محموله بزرگ از هند راهی بنادر ایران شد / منتظر کاهش قیمت‌ها باشید

محموله بزرگ از هند راهی بنادر ایران شد / منتظر کاهش قیمت‌ها باشید
بازدید 8

به گزارش اقتصادآنلاین، پس از ماه‌ها کاهش شدید واردات برنج به دلیل اختلالات لجستیکی، معاون وزیر جهاد کشاورزی از رفع موانع حمل‌ونقل دریایی و آغاز مجدد واردات برنج از هند خبر داد؛ تغییری که انتظار می‌رود با ورود ۲۰۰ هزار تن برنج در ماه جاری، منجر به تعدیل قیمت‌ها در بازار کالاهای اساسی شود.

هند به عنوان تامین‌کننده اصلی ۷۰ درصد برنج وارداتی ایران، دوباره به چرخه تأمین کالاهای اساسی بازگشت. محمد‌رضا طلایی، معاون توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی با تأیید این خبر اعلام کرد که با رفع اختلالات ایجاد شده در مسیرهای دریایی و بندر امام خمینی (ره)، روند بارگیری و حمل محموله‌های برنج به حالت عادی بازگشته است.

از افت شدید تا هدف‌گذاری ۲۰۰ هزار تنی

بررسی آمارها نشان می‌دهد که زنجیره تأمین برنج کشور در ماه‌های گذشته با چالش جدی مواجه بوده است:

  • میزان واردات پیش از اختلال: ماهانه حدود ۱۱۰ هزار تن.
  • میزان واردات در دوران اختلال: کاهش شدید تا سطح ۱۵ الی ۲۰ هزار تن در ماه.
  • هدف‌گذاری جدید: با عادی‌سازی شرایط حمل‌ونقل، پیش‌بینی می‌شود در ماه جاری بیش از ۲۰۰ هزار تن برنج وارد کشور شود که می‌تواند کسری ناشی از توقف‌های قبلی را جبران کند.

تأثیر بر قیمت‌ها؛ وعده تعدیل بازار

معاون توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اهمیت تسهیل تجارت در کالاهای اساسی تصریح کرد: «با عادی شدن شرایط حمل‌ونقل دریایی و کاهش هزینه‌های تمام‌شده واردات، انتظار می‌رود که این حجم از واردات در کنار افزایش سرعت تخلیه کالا در بنادر، فشار عرضه بر تقاضا را افزایش داده و به تعدیل قیمت‌ها در بازار داخلی کمک کند.»

به نظر می‌رسد بازگشت روانِ این محموله‌ها به بنادر کشور، ضمن رفع نگرانی از کمبود ذخایر، سیگنال مهمی برای کنترل التهابات قیمتی در بازار برنج وارداتی در هفته‌های پیش‌رو باشد.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اَپ ریویو منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *